.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Hybrid View

Късогледство

Здравейте. Нова съм, дано темата е на подходящото място. Искам да попитам нещо относно късогледството. Вярно ли е, че когато то не е наследствено, а просто развалено от ТВ и т.н, с подходящия диоптър и грижа, има възможност да се подобри. Като се има предвид че при момичетата очите се развиват до около 20 год. ( така ми каза очната лекарка) , и говорим за късогледство от сорта на 0,5 , което до колкото знам не е много. Колкото и да търся и се консултирам с по-опитни, дори лекари, има повече да-та но..

" При наследствено: Диоптъра расте и расте с годините
    При прекаляване с компютър/телевизия и тнт: Слагат се очила + разни масажи и диоптъра не расте а намалява "

Какво мислите вие? Особено тези, които носят очилца ..

Голям фен Аватара на CherryBell13
    Град
    Русе
    Аз не виждам надалече сложиха ми очила с диоптри: 1 и 1,5
    носех очилата само в къщи и сега очилата ми са ми слаби но мисля че защото е наследствено- майка ми не вижда надалеч а баща ми наблизо
    всичко зависи от самите ти очи но ако носиш очилата постоянно мисля че ще се оправят

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ако е злокачествена миопия, диоптърът си расте прогресивно до застрашителни стойности, а ретината изтънява.
    Ако е незлокачествената, със спирането на растежа спира и прогресията.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си