- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Нов апартамент и носталгията.
Здравейте. Темата ми не е от най-смислените, но имам нужда да споделя с някого.
Живеем в сегашният ни апартамент (аз и родителите ми, апартамента е под наем де факто) вече 7ма година. Той е по-близо до центъра, до парка и ми е по-лесно да се виждам с приятелки.
Новият ни апартамент (вече напълно наш) се намира в края на квартал в града. До там има автобус-в 10 и в 4 следобяд. Отсреща има поля, където мога да се разхождам, апартамента е нов и уютен. С две думи освен местоположението му, всичко останало ми харесва. Нашите се влюбиха в него, защото е по-близо до работа/ училище и квартала като съседи е по-приятен, за разлика от сегашният.
Но кофтито е, че ще ми липсва мястото, където съм свикнала да живея, знам всичко къде е, всичко ми е наблизо и ми е подреден и организиран живота. А имам чувството, че като отида там и всичко ще ми се разбие на пух и прах.
Как да преодолея това чувство на носталгия?
Сама ще си декорирам стаята и ще помагам в декорацията на хола и кухнята.. Мислите ли, че ще е от някаква помощ?
// на който не му допада, да не коментира. моля.
Да помагаш, и то колкото се може повече, в декорацията и доизкусуряването на апартамента определено ще ти помогне. Най-малкото така символично подготвяш новото си гнездо и психически по-лесно ще свикнеш с него, ако направиш максимално много неща по твой избор и по твои хрумвания - да си личи, че това ще си е твоето място.
Носталгията все ще мине някога, но повярвай, и аз съм се чувствала така. Винаги ми е харесвало да живея в квартала и като се изместих в центъра, всичко се промени. Трябваше (поне аз) да сменя училището и да свикна с всичко лудо и ново, което, уви, не ми и хареса. Е, при мен нанасянето в новия апартамент съвпадна и с някои ужасни неща, затова съм толкова негативна, но и до ден днешен не обичам чак толкова тази къща. (М/у другото, върнах се да си живея в квартала.)
Не казвам това за да те плаша, но споделям. Искам само да кажа, че се свиква с новото, стига да не е прекалено драстична и екстремна (негативна) промяна. Но ще свикнеш и дори може да ти хареса много. Важното е да не се откъснеш от приятелките ти и всичко, което обичаш (както се случи с мен), а всичко да си остане само на база местожителство.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Такива промени са част от живота.
Не възнамеряваше цял живот да живееш на едно място, нали?
Това, което казваш за транспорта звучи притеснително.
Може би ще искаш да си осигуриш колело.![]()
Относно транспорта:
Таксита?
Гадже?
Книжка скоро?
Приятели с книжки?
Все начин ще се намери.
Пренасянето е по-шоковата част и според мен просто ще трябва да мине време докато свикнеш и се приспособиш към новото място. С времето леглото ти ще спре да бъде чуждо, стените ще станат по уютни и т.н. До година-две-три всичко ще си е както по старому.
Успех с пренасянето и честито!![]()
amk933, благодаряи мерси на всички отговорили.
Иначе имам колело и мисля да ходя в парка с него, т.к. пеша ще си е тежко (10+км в двете посоки).
Транспорта-като изключим ходенията до центъра, които ще стават с такси, училището ми е на няколко преки, което е +..
Книжка ще взема най-малко след 2 години, а нашите нямат възможност постоянно да ме карат някъде така че..такситата са вариант..
друг 'проблем'-как да се сприятеля с някои от съседите? квартала е смесен, но има доста студенти. от училището ми, не знам някой да живее точно там, но сигурно се намират хора..
в кооперацията има 2-3 семейства само, останалите живущи са студенти..
въобще да се опитвам ли да създам някакви отношения с тях?
Щом си в същия град, промяната не е чак толкова голяма. Номерът е да не драматизираш излишно. Казвам ти го като човек, сменил 3 различни жилища (че и градове), а скоро ще се местя в 4-то. Постарай се да си запазиш добрите отношения с приятелите, нищо че ще се виждате по-рядко. На новото място ще завържеш и нови познанства и вероятно ще си намериш още приятели (а може и някое гадже). Бъди оптимист, занимавай се с декорирането на новия ти дом и така.
Все ще има повод да се заговориш/запознаеш с някои от новите съседи. Просто бъди естествена и по-контактна. Няма от какво/кого да се срамуваш.![]()
Welcome to the Jungle...
За заформянето на нови 'приятелства и познанства' сама ще усетиш и каквото стане... Аз лично никой не познавам от новия (вече от 2 години) квартал, не съм и ентусиазирана.
Промяната не е чак толкова страшна, даже евентуално може да ти хареса хаха! Аз за 2 години смених 2-3 апартамента (с майка ми) и е..интересно![]()
What you give is what you get!