Навярно на всички ви е известно, че лекарските грешки не са рядкост в България и дори е имало смъртни случаи, поради немарливостта на някои доктори.
През последните девет месеца аз също бях в подобна ситуация.Поради припадък и гърч (който, според специалист може да се случи на всеки, независимо дали е болен или не) ме изпратиха в болница за около седмица на системи и ми казаха, че съм болна от епилепсия.Въпреки, че знаех, че вероятно не са прави това беше един огромен шок за мен, семейството ми и приятелите ми.Цялата ми психика беше едва ли не разбита.Започнах лечение с Депакин и ходех постоянно по изследвания и доктори, а скоро след това решиха, че не ми е достатъчно и започнах да взимам втори лекарства.
Вероятно семейството ми е похарчило хиляди левове за мен и за едно ненужно лечение.
И така аз трових организма си с лекарства и си късах нервите девет месеца, докато не ми казаха с цялата си наглост, че съм оздравяла от болест, която се лекува с години, а понякога и цял живот, но не ми дадоха да спра хапчетата.
Тогава родителите ми решиха да сменим лекаря с друг специалист, който ми каза, че изобщо не съм болна и всичко е било безсмислено.
Разказвам Ви това, не за да се оплаквам, а за да ми кажете не е ли редно докторите да обръщат по-голямо внимание на порофесията си?Не трябва ли смъртните случаи заради лекарски грешки да бъдат наказвани?Защо държавата ни не предприема нищо по въпроса?
П.П. Съжалявам, ако темата се повтаря, но не забелязах друга такава.