Виж, практиката на повечето лекари в България е; колкото повече пари дадеш, толкова повече внимание ти обръщат.В моя град има няколко такива, няма да им казвам имената, защото така или иначе няма значение.Дядо ми ходи при тях заради синузит.Аз отидох с него за да ги разпитам тези лекари какво точно правят за да му помогнат.И изненадващо беше, че дори и в мое присъствие един от тези лекари, с цялата си наглост каза:
-"Изчакай малко!"(цъкайки нещо на компа).Аз леко тактично надникнах да видя какво толкова важно прави все едно изстрелва ракета.И педалчето си реди пасианс, но явно колегите му го бяха научили скоро как се играе и беше леймъв.Аз започнах да му задавам въпроси-защо не е праден на снимка, защо не е правена пункция, защо не са му предписани лекарства и т.н.На всичките ми въпроси отговора беше:"Не е нужно,няма нищо и пр."Сигурно лекаря се изнерви от настойчивостта ми за снимка и стана от компа и го погледна и каза:"Утре ела за снимка и ще ти направим пункция".Понеже не познавах този лекар, защото беше от новите и разпитах другите за него и един ми каза:"Специално той обръща внимание, ако му се дадат пари на ръка, в порядъка на 30-40 до 50лв.И аз му викам:"Ебаси лекаря,кой го е назначил".И отговорът беше,с препоръки от баща му и тук там връзки.Даже и спомена нещо, че и изпитите в мед. скуул си ги е взел със шуробаджанащина.Така че, не се очудвам от нищо вече.Как искате да няма лекарски грешки, ако предположим, че 10% от новите са си взели изпитите с връзки.А и да не говорим, че и аз самия бях почти мъртав, заради лекарска немърливост.