.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 67
    Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    След време и тази мода ще отмине..
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Супер фен Аватара на Tiin
    Град
    Пловдив
    уфффф супер мноооогооо ме дразни

Мега фен
    Тъпо е. Дразнещо е.

Никой обаче не може да застане зад клавиатурите на всеки и да му слага цензура. Всеки има глава на раменете и щом е дорасъл, да се регистрира във форума, то значи може да прецени на какъв език да пише (второто е по желание).

Град
    Варна
    SADPARTY

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от nirvancho
    да..

кажи ми също така, че казваш

Текстово съобщение вместо СМС
    Картинно съобщение вместо ММС
    Мобилен телефон вместо ДжиЕсЕм
    Дъска с колела вместо Скейт
    Наблюдателна система вместо Камера..
    има сигурно стотици англицизми в българския език. просто някоя ви дразнят заради смисъла, който носят със себе си
    Нали правиш разлика между чуждици и мешаница от български и английски думи?

Понякога чуждиците са такива, че носят повече качества на предмета, отколкото българския им еквивалент.

Наблюдателна система може и да е сложно конструиран микроскоп, докато камерата свежда обобщението до точно конкретен предмет.

Когато обаче някой ти каже "Пратиха ми pic", вместо "Пратиха ми снимка", вече не е въпрос на точност на изказа, а на избиване на комплекси. И това е блед пример, защото някои се изразяват така, че половината изречение да е на български, другата половина на английски. По-добре кажи "Виж сега, Ваньо, в една лодка сме." отколкото "Виж сега, Ваньо, we're in the same boat." Поне да говорим на български.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    Град
    Русе
    Имаше една случка с госпожата ми по БЕЛ. Правим класно и вече иска да предаваме и аз и викам: "Wait-и, само да си check-на." Усетих се прекалено късно.

Не ме дразни .. даже има определени изрази които използвам доста често. Според мен на който, както му харесва така трябва да говори .. или пише.

She was broken ..

Цитирай Първоначално написано от yelkata
    Не ме дразни .. даже има определени изрази които използвам доста често. Според мен на който, както му харесва така трябва да говори .. или пише.
    Съгласен съм. Трябва да имаме възможност бързо да преценим, да дружим ли с определен човек или не.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на Nestlee
    Град
    Града На Греха ..
    Цитирай Първоначално написано от MuRocLaW
    Аве не се обеснявай ми бегай да си пишеш homeworka

Мен повече ме дразни тва "btv" и подобията му, а още повече ме дразнят лицемерните усмивчици / това ": )" и това "; )" / , когато се използват почти във всяко изречение, без същински повод!!

Ама как, тряъ sмъ гоttинииии, завиждайтии {}} ; ))
    Ръка не ми подавай сама сега ще стана,ще те убия само да ме съжалиш. Животът ме накара с всичко да се справям !

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Поздравявам вашата мас.... опа, грешен поздрав. Така, поздравявам всичко, които се дразнят на чуждиците със следното стихотворение на Смирненски:

[color=indigo]Гърбосложен на кревата,
    аз жадувам твоя стан
    и в унесница благата
    от мечти съм пак пиян.

Себеспомням скъпи срещи
    на Борисов дървосад,
    ръкостисници горещи,
    отлетели безвъзврат.

Пеперудени одежди
    себеспомням си с тъга;
    ластовичокрилни вежди
    пак тревожат ме сега.

Себеспомням лунни нощи,
    себеспомням всеки ден.
    Устодопреници още
    нощем мир не дават мен.

Сърцесладките минути
    кат зърна на нижел скъп,
    сетне ядовете люти,
    сетне душетровна скръб...

Гърбосложен на кревата,
    аз жадувам твоя стан
    и в унесница благата
    стих въртя
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Цитирай Първоначално написано от bloodyF
    Цитирай Първоначално написано от LoveChocolate
    мен не ме дразни

и мен..

напоследък по default си давам на английски...просто се случва...и на средата на изречението се усещам..оня ден с баба така и приказвах..
    обичам българския, пиша сравнително правилно, но просто така се получава.. с уроци, песни,филми, кино, телевизия и т.н.
    а и какво да направя като вече мисля даже на английски..
    Ми премести се в Англия

По темата: много мразя такива разбирачи, които чули един два жаргонни израза от "Трансформърс" и вече се мислят за американци/англичани

Град
    To The Moon And Back
    Дразня се, но все пак по-добре английски думи, отколкото турските чуждици... Вчера спорих с едно момиче, което мислеше, че "акъл" е българска дума... А френското "мерси", го използвам от както се помня, и за съжаление много рядко се сещам да казвам "благодаря"....
    Поздрав, най-сърдечен, драги ми Смехурко!

Мега фен Аватара на Colouring
    Ох,като се замисля и аз ползвам такива изрази.Примерно 'саднах се','бай дъ уей' и т.н.
    И не им се дразня,когато ги видя например във форума или в някой чат.
    Но ето това ме дразни:миналия ден превъртам каналите и се загледах в едно предаване.. и говорят,говорят и по едно време - making-a на еди какво си отнело много време... това вече е дразнещо.

Фен Аватара на Oblache
    Град
    The sky is the limit
    Една приятелка много често използва английски думи под предтекст, че не се сещала за българските Голяма глупост! Или много се дразня, когато някой живее две-три години в чужбина и на магия забравя българския език. Имам роднини във Франиця, които живеят там от 10-15 години и си го говорят много правилно...

Супер фен Аватара на 4o4ina
    Sorry men,не ме дразни!

мен ме кефи . ще ми хелпнеш ли с нещо :д просто ми е забавно . или я се фъкай вместо разкарай яко е

Голям фен Аватара на Yancheto
    В чатовете или когато говоря с приятели не ме дразни, знам, че в повечето случаи е на шега. Но съм ставала свидетел на много грозни прекалявания с чуждиците в разни предавания по телевизията - това вече не мога да го приема.

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Мразя постоянната употреба на чуждици, но това е тендеция водена дори от правителството. Наскоро чух някакъв политик да ми изтърсва "имагинарен".А сега, защо не използва думата въображяем, вместо да си надига въшките и да остава неразбран. Обръщения като "бро, ОМГ, WTF" са ми супер... нека запазим добрия тон.
    За щастие в обкръжението ми няма чак толкова поамериканчени хора, но по улиците не са рядкост.
    За нещастие и аз ползвам доста паразитни думи, но това е тема на друг разговор.

Повече от фен Аватара на Supernaturalfan
    Град
    Bulgaria
    Мен садна ме кефи и ВТФ ме кефи, какво толкова ви дразни?

Повече от фен Аватара на Audiophile
    Цитирай Първоначално написано от Supernaturalfan
    Мен садна ме кефи и ВТФ ме кефи, какво толкова ви дразни?

Знаеш ли какво ме дразни? Тва, че имаме достатъчно красив и богат език, а няк'ви ми се правят на интересни, че "не се сещали" виж за българските думи. Отделно са се вкарали във филма яко и са станали чуждопоклонници. Едно е да учиш чужд език и да го използваш където трябва, ама тва така да ми го ЗАМЕСТВАШ в родния си език.. ;х Вярно, че има много чуждици, ама умишленото заместване си е жива простотия.
    Пръч.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=414790 - Една ВЕЛИКА тема

bloodyF

А саднах е толкова тъпа дума, че като я видя ми идва да си завра главата в задника, за да се наслаждавам на по-хубава гледка. Ако употребата на такива думи се налага поради безграничните ви познания по английски, които са изместили функцията на българския като език, на който разсъждавате, то тогава ми е интересно да разбера, "I sad you" ли използвате за "Натъжавам те"? Бог знае как се спряга това чудо...

Повечето малки деца се правят на интересни, като псуват и разказват мръсни вицове на родителите си, акцентирайки на циничното. Тая англо-българо-жаргоно-никакващина не е по-различна и ще й мине времето. Дори не става въпрос за чуждиците, които имаме в българския език, защото понякога ни спасяват от повторението и изказът става стилистично по-правилен, а и фигурират в речниците. Усеща се кога един човек ги ползва, за да се изтъкне като ерудиран или са му първоинстинктни. Но с този хибриден говор (да не използвам думата мелез) сте интересни само на себе си и на разни полуидиоти. Същото е, като да имаш дънки с кафяво петно отзад и да се разкарваш само с тях из центъра.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от Nestlee
    ": )" и това "; )" / , когато се използват почти във всяко изречение, без същински повод!!

кво им е лицемерното на тея усмивчици и по конкретно : ) тази?
    мен си ме кефи дори повече от : ) слято , т.к. другата особено в скайп е хипер дебилна. както и да е.

Цитирай Първоначално написано от kam22
    Ми премести се в Англия

По темата: много мразя такива разбирачи, които чули един два жаргонни израза от "Трансформърс" и вече се мислят за американци/англичани
    ХА-ХА-ХА!
    колко оригинално-премести се. то аз ако имах възможността от както съм се родила съм щяла да живея там, скъпа
    а ако имаше в предвид мен за 'жаргонните изрази' -не съм гледала трансформърс на първо място и на второ много здраво съм стъпила на земята и перфектно знам че за щастие или не съм българка и съм на светлинни години от англичаните или американците .
    така че хич не ми вкарвай такива random изречения
    +всеки си има личен избор и си говори както иска, нали така?!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Голям фен Аватара на bebeemalko
    Град
    Candytown, Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от Anonimka55
    Мен не ме дразни Даже харесвам Английския повече от Българския
    +1
    Чудно ми е защо 99% от хората се дразнят от разни работи. Не може ли да не обръщате внимание на дреболиите Или може би аз съм непукист
    [img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]

Don't wanna hear your sad songs
    I don't wanna feel your pain
    When you swear it's all my fault
    'Cause you know we're not the same
    No, we're not the same, oh, we're not the same

Цитирай Първоначално написано от bebeemalko
    Цитирай Първоначално написано от Anonimka55
    Мен не ме дразни Даже харесвам Английския повече от Българския
    +1
    Чудно ми е защо 99% от хората се дразнят от разни работи. Не може ли да не обръщате внимание на дреболиите Или може би аз съм непукист
    Можем и изобщо да не обръщаме внимание, не само на дреболиите. Масовите явления трябва да се коментират, не може всичко да се оставя на течението и да му слагаме по един "всеки сам си преценява" коментар. Всеки има правото да е тъп, но поне да си го знае.

Цитирай Първоначално написано от nirvancho
    да..

кажи ми също така, че казваш

Дъска с колела вместо Скейт
    Наблюдателна система вместо Камера..
    има сигурно стотици англицизми в българския език. просто някоя ви дразнят заради смисъла, който носят със себе си
    Какви "англицизми" бълнуваш? За "скейт" и "камера" няма български думи. Зат'ва се наричат "заемки".

http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B...BC%D0%BA%D0%B0

http://rechnik.chitanka.info/w/%D1%8...B8%D1%86%D0%B0
    Т'ва е разликата между "чуждица" и "заемка".

По темата: мен не ме дразни. Почти никой около мен не говори така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си