- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Суха кожа ?!
Моля ви препоръчайте ми някакъв овлажняващ лосион за тяло. Пробвах какво ли не и не става и не става.Кожата ми стои суха и груба.
От както се позатопли времето се боря с този проблем...
Другото, което напоследък ми се случва е.. точно под очите,най-изпъкналото място на скулите ми, след като нанасям крем или чистя лицето си с тоник или тоалетно мляко,мястото се зачервява,започва да щипе и смъди..общо взето все едно изгаря.След това остават 2 червени петънца и нямат махане.
Сега общо взето поизчезнаха,взех си едно кремче с бадем,което ми успокоява кожата,но защо става така,когато ползвам други кремчета и лосиони за лице?
явно имаш много чувствителна кожа, която изисква повече грижи, особено на лицетолицето освен да се мажеш с крем здраве?
мм или някакъв по-мазничък крем, моята кожа миналото лято се беше изсушила много и ползвах един крем на Лумене, мноого доволна останах
също си прави и маски за суха кожа
а за тялото.. скраб и някакъв силно хидратиращ лосион за тяло? аз от време на време ползвам скраб на Dove, много е хубава лосион за толкова суха кожа, колкото казваш............ аз съм си доволна от този на Balea с кокос, не знам дали ще ти свърши работа
![]()
No need to ask
He's a smooth operator
Лицето пробвай да го намажеш с много мажен крем и виж дали ще имаш зачервявания,и просто спри за извесно време да си търкаш лицето с каквито и да е почистващи продукти,може и от тях да е.А колкото до тялото-купи си масло за тяло с подхранващ и хидратиращ ефект.Примерно на марката Тути фрути.
Според мен това щипане и зачервяване по лицето е нещо подобно на алергична реакция , така че пробвай да успокоиш кожата , колкото и смешно да звучи бебешки крем бочко , този който е за кожни раздразнения .
Лосион за тяло - пробвай с на Rubella с боровинка
Препоръчвам бебешки крем или бебешки млека (лосиони), както за кожата на лицето, така и за тялото!
Аз ползвам един най-обикновен, от Кауфланд си го купих, за около 2 лв. Wickies baby soft cream (за съжаление не мога да намеря снимка, защото си е на марката Кауфланд) Страхотен е, с екстракт от лайка, има както крем в голяма разфасовка, така и лосион в малко по-течна консистенция, но иначе е абсолютно същият.
Ако не го намериш просто се насочи към бебешки крем. Те обикновено са с най-малко аромати и химий. Или поне така се води. Аз имах същия проблем и след 2 седмично, упорито мазане след баня вече нямам проблем.![]()
![]()
и за лице и за тяло
ползвам го вече околко 2 години и съм доволна[/img]