- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Това детее
Ако наистина е 1 клас, то то не знае какво прави.. Просто иска момчето да го забележи. Това не значи, че ще стане к*рва или кифлаа... Вие като сте били малки не сте ли правили такива глупости. А за това че псува като каруцар нямам думи. А относно спора за кифлите няма какво да говорим.. Това не са момичета, които си слагат грим, а са безмозъчни момичета, които самочувствието им е 5 метра над тях и постоянно се опитват да командват, мислят се за повече от другите и че всички момчета са техни... Но те са свършена тема. Вече и все повече момчета намразват този тип момичета.... ;]]
My Life--------
-----My choice
-------- ;]] ---
Да ти кажа до някъде си прав, макар че, ако живееш в София, (от постовете ти съм останала с впечатлението че си от там, а дали не бъркам не знам) нормално да останеш с впечатлението, че България не е толкова зле. Просто този град е нива над останалите в страната, съответно предлага в пъти повече възможности, както и пари.Fiction7577, не всичко в живота е пари. Заплатите в България не са високи, но с правилното образование можеш да живееш прилично. Нещо повече, държавата ни е много по-добре от редица други. Както се изразиха наскоро по медиите, ние сме сред най-бедните богати държави.
Тодор Живков, който споменаваш, е един от главните виновници, благодарение на когото сме в това положение. Още от тогава са омазани с червени петна българските институции и е крайно време да се попочистят.
Ще им мине времето, както и на турците. На всички обаче им се промива главата, че сме затънали до шия. Не сме толкова. Сравняваме се с държави, които винаги са били по-влиятелни от нашата. А пък в момента антиправителствената пропаганда хептем влошава положениете, често с цената на лъжи и измами.
Отиди на изток примерно (аз съм от там), и ще видиш за какво ти говоря.
Сега, ако говорим, че сме по-добре от Албания или от Китай, по-добре сме, но според статистиката в Европа, вече дори и Македония са на по-високо ниво от България.
Само си представи..... Македония!... Дето вчера станаха държава... No comment.
Тук наистина можеш да живееш прилично с добра заплата, но не на всеки се усмихва късмета. Има хора които са с образование и гладуват.
Тодор Живков не отричам, че също е имало големи дупки в управлението му, но поне за разлика от сегашните ни управници, не е крал със зъби и нокти.
Не е бил перфектен човека, но е нямало подобни шашми както сега.
И не мисля, че той носи голяма част от вината за положението ни. Във доста държави на континента е действал комунизъм по негово време, но май само ние сме толкова зле...
По-скоро виновниците за днешното ни дередже, са най-вече Андрей Луканов и Гаргамел (Иван Костов).
Костов няма какво толкова да го коментирам, дори и братовчед ми дето е в първи клас сигурно знае, какво алчно и крадливо ...... е той.
Но тоя прословут "Ран" доста ни е***а майката.
Като се замислим и без да слагаме тия политици в сметките, 500 години сме били под турско робство. Тъкмо когато са ни завладяли, тези на запад за започнали да си укрепват държавите. Направо сме си 5 века назад. Макар че това не оправдава по-горе споменатите.
И под робство сме били, и от войни сме си патили миналия век, и от комунизма, и от псевдопрехода. Нещата трябва да се върнат много преди Костов и Луканов.
По време на управлението на Живков, остави че се е крало, но и ако не си бил привърженик на партията, си бил ощетен във всички останали аспекти наред с финансовия. Ако сега е трудно да ти се усмихне късмета, по онова време нито си имал избора да излезеш от България, нито да се образоваш като хората, нито да се издигнеш в кариерен план, нито в политически, ако не си лизал нечий червен задник. На тази тема мога да дам куп примери. Свободата на творчеството няма и да я коментирам. Несправедливите присъди също, от уважение към изпатилите.
Луканов и Костов са ясни. Време е обаче да излезе някой и да каже - на този, този и този им е било връчено куфарче. Трябва и някой да припомня как преди 15-на години 1$=3000лв (и отгоре)
Проблема е, че крадящите са синове и внуци на предишните крадящи, а тези, които не ги съдят, са им братовчеди. Институциите се изграждат на принципа на шуробаджанащината.
Тройната коалиция беше пък кулминацията на свободията в управлението. Тогава и от нищото се бяха научили да крадат - психолог върши хидроинжинерна работа за милиони, друг горите си "връщал", трети писал дипломна работа за духа и униформата на съветската армия. А народът ги търпеше.
Днешното правителство според мен търпи много силна медийна атака. В опозицията правят какви ли не рукади, за да си върнат властта, като последния вот на недоверие беше достатъчно показателен. "Не конкретни министри, а цялото правителство трябва да се смени". Да си бяха казали "Искаме вашето място!", вместо да увъртат.
Нямам нужното икономическо образование, за да коментирам антикризисните мерки, които очевидно са най-наболялата тема. По показателите, които съобщават и външните оценки, които се дават на България, смятам че не е толкова бедствено положението, колкото се пропагандира. А с такива дългогодишни предпоставки, нямах и прекалено високи очаквания за този мандат. Дори ги надхвърлят вече, с изключение на това, че са по-малко осъдените, отколкото ми се иска.
ПС: Понеже повдигна въпроса - от Враца съм, но от 1 година уча в София.
ПС2: Много от нещата, за които пиша, не са само обществени мълви. Дядо ми беше кмет, а друг член на родата, близък на дядо ми е бил председател на Народното Събрание. Повечето споменати неща са патила на рода ми и затова на моменти коментирам по-категорично.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Какъв келеш ... Не знам за вас но ако му бях баща ....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сигурно е видяла от по-големите каки
Доста истини каза. Съгласявам се напълно.Първоначално написано от Chacho
По време на комунизма и мои роднини (дядовци и т.н.) са били убивани, макар на практика да не са виновни, но понеже са се водили от фашистки род.....
Иначе, просто имах предвид, че ако при Живков е имало някои недостатъци, които е можело да бъдат преглътнати, то Костов и Луканов допълнително са ни закопали.
Както каза, много пари с куфарчета са се раздали.
Сегашното правителство търпи атаки, но те предварително са били наясно, че ще ги оплюват.
За мен, тъй като се знае, че Атака няма да отиде на тяхна страна, този "Вот на недоверие" изглежда, че го правят, само за да демонстрират някаква дейност.
Лошото е, че народа сякаш започва да забравя какво беше по времето на тройната коалиция. И пак тръгнаха да вярват да Станишевци и подобни паразити, за ГЕРБ. Не казвам, че партията на Бойко е безгрешна, то си личат някои грешки, но поне тръгнаха от някъде да я оправят тая държава.