Доста верни неща каза , няма да споря, но помисли над това - "Ако ние не си помогнем , няма кой друг да ни помогне'' , заслужава си да опитаме, искам бъдеще за родината ми. Не искам близките ми да тънат в нищета , не искам приятелите ми да си броят стотинките за хляб , не искам идиоти , да я управляват - но факт е , че се случва. Би трябвало да помогнем това да се оправи , а не да го отбягваме. Мисленето вярно , че се променя с възраста , но принципите остават. А аз съм човек , който живее и спазва принципи , сам съм си ги изградил и ги спазвам. А един от тях гласи, че не трябва да оставям роднините си и приятелите в калта НИКОГА. Помислено теоритично , родината ни е един приятел. Аз се радвам , че съм българин , но както ти самата каза "Обичам родината , мразя държавата" , но ако никой нищо не направи , ще си остане и след 100 години на същото място , точно като пате в калчища.
Така е, така е... никой не иска да напуска БГ, обаче понякога обстоятелствата стават прекалено сложни.
Като каза това за стотинките, се сетих, скоро четох в един форум, за хора, които за напуснали БГ и в момента живеят в друга страна. Темата беше "Защо емигрирахте?".. доста хора бяха кой от любов, кой от интерес... обаче и голям процент казваха "Защото ни писна да си броим жълтите стотинки от джобовете, че да си купим хляб", което е просто.... без коментар оставам.

За съжаление в момента сме на възраст, на която виждаме какво става, но абсолютно нишо не можем да направим. Над 2 000 000 българи в момента са в чужбина, като статистиката е, че по 7 човека на 1 час напускат България. Цифрата е потресаваща. След 10 години ще останат само цигани тук..

Това, че се местиш от родината обаче, далеч не означава, че изоставяш приятелите си и роднините си. Разбира се, че ще те е грижа за тях. Много хора взимат близките си със себе си, или им пращат по 200-300 долара на месец.. да помогнат.

Но забелязвам, че който замине, рядко иска да се връща. Един приятел на баща ми преди около 3 години отиде да работи в Англия. Бъкел английски не знаеше, но това е друг въпрос, оправя се вече човека.. както не искаше да заминава и плюеше британците, сега след толкова години му се отваря възможност да получи английско гражданство.
Кандидатства, и го получи, и вече на паспорта му не пише България, а Грейт Бритън. Казва, че хората го приемат по доста по-добър и приветлив начин навън, откакто е английски гражданин.

Което говори само по себе си. Ние сами се мачкаме, отстрани другите държави като ни гледат управниците, решават че всички в БГ сме една тъпа сган и освен за кражби и престъпления, за друго не ставаме.

Кофти, но факт.

Дано нещата се оправят, макар че няма много добри изгледи това да се случи..

Що се отнася до темата за момиченцето тук, нямах предвид че след години ще ми виси на магистралите, но щом от сега се престарава по такъв начин, след време не знам как ще е..