Fiction7577, не всичко в живота е пари. Заплатите в България не са високи, но с правилното образование можеш да живееш прилично. Нещо повече, държавата ни е много по-добре от редица други. Както се изразиха наскоро по медиите, ние сме сред най-бедните богати държави.

Тодор Живков, който споменаваш, е един от главните виновници, благодарение на когото сме в това положение. Още от тогава са омазани с червени петна българските институции и е крайно време да се попочистят.

Ще им мине времето, както и на турците. На всички обаче им се промива главата, че сме затънали до шия. Не сме толкова. Сравняваме се с държави, които винаги са били по-влиятелни от нашата. А пък в момента антиправителствената пропаганда хептем влошава положениете, често с цената на лъжи и измами.
Да ти кажа до някъде си прав, макар че, ако живееш в София, (от постовете ти съм останала с впечатлението че си от там, а дали не бъркам не знам) нормално да останеш с впечатлението, че България не е толкова зле. Просто този град е нива над останалите в страната, съответно предлага в пъти повече възможности, както и пари.

Отиди на изток примерно (аз съм от там), и ще видиш за какво ти говоря.
Сега, ако говорим, че сме по-добре от Албания или от Китай, по-добре сме, но според статистиката в Европа, вече дори и Македония са на по-високо ниво от България.
Само си представи..... Македония!... Дето вчера станаха държава... No comment.

Тук наистина можеш да живееш прилично с добра заплата, но не на всеки се усмихва късмета. Има хора които са с образование и гладуват.

Тодор Живков не отричам, че също е имало големи дупки в управлението му, но поне за разлика от сегашните ни управници, не е крал със зъби и нокти.
Не е бил перфектен човека, но е нямало подобни шашми както сега.

И не мисля, че той носи голяма част от вината за положението ни. Във доста държави на континента е действал комунизъм по негово време, но май само ние сме толкова зле...
По-скоро виновниците за днешното ни дередже, са най-вече Андрей Луканов и Гаргамел (Иван Костов).
Костов няма какво толкова да го коментирам, дори и братовчед ми дето е в първи клас сигурно знае, какво алчно и крадливо ...... е той.
Но тоя прословут "Ран" доста ни е***а майката.

Като се замислим и без да слагаме тия политици в сметките, 500 години сме били под турско робство. Тъкмо когато са ни завладяли, тези на запад за започнали да си укрепват държавите. Направо сме си 5 века назад. Макар че това не оправдава по-горе споменатите.