- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Това детее
И под робство сме били, и от войни сме си патили миналия век, и от комунизма, и от псевдопрехода. Нещата трябва да се върнат много преди Костов и Луканов.
По време на управлението на Живков, остави че се е крало, но и ако не си бил привърженик на партията, си бил ощетен във всички останали аспекти наред с финансовия. Ако сега е трудно да ти се усмихне късмета, по онова време нито си имал избора да излезеш от България, нито да се образоваш като хората, нито да се издигнеш в кариерен план, нито в политически, ако не си лизал нечий червен задник. На тази тема мога да дам куп примери. Свободата на творчеството няма и да я коментирам. Несправедливите присъди също, от уважение към изпатилите.
Луканов и Костов са ясни. Време е обаче да излезе някой и да каже - на този, този и този им е било връчено куфарче. Трябва и някой да припомня как преди 15-на години 1$=3000лв (и отгоре)
Проблема е, че крадящите са синове и внуци на предишните крадящи, а тези, които не ги съдят, са им братовчеди. Институциите се изграждат на принципа на шуробаджанащината.
Тройната коалиция беше пък кулминацията на свободията в управлението. Тогава и от нищото се бяха научили да крадат - психолог върши хидроинжинерна работа за милиони, друг горите си "връщал", трети писал дипломна работа за духа и униформата на съветската армия. А народът ги търпеше.
Днешното правителство според мен търпи много силна медийна атака. В опозицията правят какви ли не рукади, за да си върнат властта, като последния вот на недоверие беше достатъчно показателен. "Не конкретни министри, а цялото правителство трябва да се смени". Да си бяха казали "Искаме вашето място!", вместо да увъртат.
Нямам нужното икономическо образование, за да коментирам антикризисните мерки, които очевидно са най-наболялата тема. По показателите, които съобщават и външните оценки, които се дават на България, смятам че не е толкова бедствено положението, колкото се пропагандира. А с такива дългогодишни предпоставки, нямах и прекалено високи очаквания за този мандат. Дори ги надхвърлят вече, с изключение на това, че са по-малко осъдените, отколкото ми се иска.
ПС: Понеже повдигна въпроса - от Враца съм, но от 1 година уча в София.
ПС2: Много от нещата, за които пиша, не са само обществени мълви. Дядо ми беше кмет, а друг член на родата, близък на дядо ми е бил председател на Народното Събрание. Повечето споменати неща са патила на рода ми и затова на моменти коментирам по-категорично.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.