- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- ГУБИМ БЪЛГАРИЯ! Турция и ислямът настъпват!
"Аллах не обича престъпващите. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете от там, откъдето те ви прогониха! Такова е възмездието за неверниците. А престанат ли – Аллах е опрощаващ, милосърден. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах!" (2: 190-193)Първоначално написано от GregoryHouse
Ето ти цитат от корана, един малък цитат намерих го за 2 минути, ако тръгна да търся, мога да намеря в пъти по-ужасни неща, как е описано жените да се избиват с камъни ако не се подчиняват и още и още отвратителни неща.
Добре айде искам да ги чуя твойте "факти". Искам да ме убедиш с аргументи и факти, че Ботев е бил убит свои и е психично болен. И не си мисли, че бих се засегнал от думите на човек като тебе.Първоначално написано от Auriss
Не мога да разбера защо се впускаш в анализи за мен, като нито ме познаваш, нито знаеш на колко съм години и с какво се занимавам. Просто отказваш да говориш по същество и почваш да се правиш на врачка.
Какво да ти обяснявам на тебе за смисъла от родолюбието, като ти търсиш да има "файда". Няма "файда", в смисъла който ти го разбираш и се надявам, все някога да разбереш защо е хубаво да обичаш родината и че не във "файдата" е смисъла от всичко.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Patriot, не коментирай Корана и Библията, след като очевидно си нямаш представа от тях. Ето както казва и Библията за избиването на неверниците:
Deuteronomy 13:6 “If thy brother, the son of thy mother, or thy son, or thy daughter, or the wife of thy bosom, or thy friend, which is as thine own soul, entice thee secretly, saying, Let us go and serve other gods, which thou hast not known, thou, nor thy fathers; Namely, of the gods of the people which are round about you … Thou shalt not consent unto him, nor hearken unto him; neither shall thine eye pity him, neither shalt thou spare, neither shalt thou conceal him: But thou shalt surely kill him; thine hand shall be first upon him to put him to death, and afterwards the hand of all the people. And thou shalt stone him with stones, that he die.”
Luke 19:28 “…who would not have me reign over them, bring them hither and kill them before me.”
А пък относно Аурис и това че Ботев е бил 'болно човече' съм без коментар. Едно е да си реалист, друго е да си малоумник.
Това го казва най-големият експерт по религии. Прочети Библията и Корана и тогава разправяй написаното. Това не са учебници, а книги, които разясняват смисъла на живота според различните вярвания. Не са написани за да служат като оръжие за пропагандите на г-н Сидеров и другите супергерои.Първоначално написано от Patriot
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Е нали ти дадох цитат, стига с това "прочети корана", как пък да не седна ей сега да чета тая гнусотия.Първоначално написано от dreamwalker
И не съм казал нито думичка за Волен Сидеров, в момента обсъждаме, не виждам с какво съм правил пропаганда.
И понеже си много голям "разбрач" ще те светна. Цитата не е от Корана. Но както казах, ти си твърде гоуем спец и можеш да спориш използвайки про гуугъл сърч. За разлика от теб съм си направил труда да прочета свещенните книги на по известните религии на Земята.
Както и да е аз със Гуугъл нямам желание да споря, нито да обяснявам на профани.
П.С: Още по жалкото е, че и Библията не си прочел. Нито стария, нито новия завет... И се наричаш християнин, при това такъв претендиращ, да е на високо интелектуално равнище.
Мислех, че всички които пишат в тази тема са наясно, че Коранът не се състои от един цитат. Как очакваш да разбереш смисъла на религията без да си го чел ;]]Първоначално написано от Patriot
Библията поне чел ли си, останах с впечатлението, че си християнин?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Много мразя, някой да говори от мое име без да съм го оторизирал за това. Никога не съм казвал, че съм голям разбирач, но не мисля, че се това е изискване, за да можеш да четеш.Първоначално написано от GregoryHouse
И само ще ти кажа, че съм чел Библията и че не е коректно да да изказваш становища, за КОИТО НЯМА КАК да си информиран.
Аз също знам, че не Корана не се състои от един цитат, аз съм чел книги относно джихада и мисля че това е достатъчно за да имам някакви общи познания и да имам правото да коментирам. Просто на момента исках да намеря нещо, тъй като представи си не помня наизуст в главата ми всички цитати относно джихада.Първоначално написано от dreamwalker
Библията съм я чел, както казах и по-горе.
От кого са писани тези книги?Първоначално написано от Patriot
Auris,мислех те за интелигентен човек,а не за такъв философ и всезнайко.Откъде пък реши,че Ботев е убит от българи,още по-малко пък,че е психично болен ? Лично познаваш ли го,че да съдиш ? Пък тва,че е убит от свои е пълен абсурд по простата причина,че след сражението на Вола са се завърнали само неколцина оцелели българи...
И да в Библията се казва да се обичаме и се съветва да се опрощават и най-тежки грехове,докато Коранът подтиква към насилие примерно,ако изневериш те убиват с камани,"неверните"(демек всичко що не е рязано и не се моли по 5 пъти на ден) също трябва да бъде колено...Много по-радикална и гнусна религия е от Християнството.
А това,че ако шансът е неравностоен в дадена битка и ти учвастваш в нея=самоубийство е пълна глупост!Примери-Александър Македонски разбива Персите с много по-малка армия единствено и само благодарение на яростната и безстрашна атака.Пример-Българите отблъскват Сърбите в Сръбско-Българската война с по-малко войници и по-зле въоражена армия...Ето днес бях в Копривщица на екскурзия с класа и ми направи много силно впечатление какво каза екскурзоводът обоснован на исторически факти и извадки:Единствената причина за неуспешното Априлско вастание и жесткото му потушаване е предателството и отчаянието-тоест можели сме да победим,но по план е трябвало в доста градове въстанието да избухне изведнъж,а то не е било единно-едни са се отказали,други решили да се включат по-късно и кел файда...Избили са ни като животни тия резани пишки.Наистина се разочаровах от теб и не вярвах,че не проявяваш никакво уважение към националните герои-хората,които умряха за твоята СВОБОДА!
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Не разбирам, защо въобще обсъждате свещените книги при положение, че не сте запознати с тях.Първоначално написано от Greennight
Какъв експерт ?Това и да вземеш 5 годишно цигане от Столипиново ще ти каже,че Исляма е много по-радикален.Тва трябва да се знае от обща култура!
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Прекалено много се влияеш от околната си среда.
Ами добре,ти като експерт по религиите искам да ми обясниш своята гледан точка и къде точно в моето изказване съм сгрешил ?Първоначално написано от dreamwalker
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Не съм експерт, но рискувам да стана нахална ако кажа, че най-вероятно съм по-добре запозната от теб с някои от тях, а именно с християнството и исляма.Първоначално написано от Greennight
За Христо Ботев и другите апостоли, моето мнение е, че нито един от тях не е бил светец, обаче нямаме причина да им търсим кусурите при положение, че са се жертвали за България, така че не разбирам защо човъркате тази тема, но както и да е. Уважавам мнението ти за апостолите.
Библията и Корана представят две различни религии. В исляма изневярата или извънбрачните интимни връзки са считани за едни от най-големите грехове и по тези които сгрешат трябва да се хвърлят камъни, ако не искат да преживеят наказанието в ада. Никъде не е казано, че неверниците - хората с други религиозни възгледи трябва да бъдат колени. Убийството е по-голям грях дори от изневярата. На Ал Кайда нещо не им е чиста работата. Според исляма Аллах прощава и най-големите грехове ако искрено се разкаеш. Това и в Библията го има, но там Аллах е Бог.
Демонстрирах скромните си знания. Надявам се, че съм успяла да обясня подобаващо. (Не знам наизуст книгите и не мога да ти напиша пасажи или аяти.)
Едитвам ... улях се и паднах и ще осера още повече темата....
Така. Първото и основното - нямам причина чисто исторически ,а и не желае да се идентифицирам с българския народ такъв ,какъвто е в момента. Макар да съм роден тук ,наследството ми е далеч извън границите на България ,за добро или за лошо. От там и липсата ми на привързаност или един вид 'благодарност'. Уважавам Раковски и Левски (впрочем не знам дали това ,което Хаус каза е вярно) ,но към Ботев тая ... презрение е точната дума ,макар да смятам ,че няма да се хареса никому. Имах неудоволствието да изучавам основно Литература и История и съм напълно наясно с всичките произведения на въпросния човек ,а те все пак отразяват начина му на мислене. Изчетете ги ,абстрахирайте се от 'смелостта му' и ще видите защо. За капак - чисто обективно конкретно неговата саможертва няма абсолютно никакво значение (да ,знам че ще ви подразня с това ,но е факт) за българската история ,тъй като основното ,привлякло интереса на западния свят и Русия е турския произвол и избиването на мирното население ,а не разправата с бунтовници. Въпросните хайдушки чети са били твърде далеч от това ,което се пише в учебниците ви и е умишлено ,за да се повдига националното самочувствие. В действителност са били просто бандити и крадци (да ,знам че и това ще ви подразни) и последното ,което е било в главите им е да освобождават България. Разбира се ,по-късно и това става ,но заформянето им е било просто средище на престъпници (моля ,без излишни емоции ,вярно е).
Моята позиция ,която пак оставих недоизказана ,тъй като очевидно много лесно се поддавам на провокации и изпадам в излишни обидни полемики - не мисля ,че самочувствието на един индивид трябва да се гради върху исторически извори и отминала слава. Достойнството на един човек трябва да се обвързва с личните му качества и постижения ,а не с това ,че преди 150 години някой от неговия род се е борил за независимост. Да не говорим ,че всяка държава си има своите герои ,но типично всеки си мисли ,че неговото е най-велико. Разбира се ,въпросните националисти нямат представа колко по-внушителна е сръбската история ... нито германската ... и няма как да са обективни по отношение на своята собствена. Аз тук не виждам нещо за величаене и превъзнасяне ,пък и не мисля ,че е необходимо такова.
Казахте че съм малоумен да обиждам Ботев ,но от моята камбанарийка той е просто едно име. Всеки сам си избира какво да уважава у една личност ,а моят избор по отношение конкретно на тази е - не.
Някой поиска доказателства за думите ми. Нямам. Но и ти нямаш. Не за друго ,ами защото никой не знае кой точно е убил Ботев. Изказах своята хипотеза ,която ми беше разказана от учителката ми по История ,която впрочем спомена ,че сред четниците е имало недоволство ,породено от факта ,че са дошли да освободят България с цената на живота си ,а не да умрат напразно. Не знам къде е чела за това недоволство ,но първо ,че въпросната беше най-добре образованият историк ,който съм срещал и второ ,че беше християнка и родолюбка ,което прави думите й показателни за желанието й за обективност. Сиреч - склонен съм да й вярвам. Съжалявам само ,че не попитах.
Дано съм се изяснил най-сетне ,защото явно имам много лошия навик да си дърдоря без да вземам предвид какво всъщност се очаква да кажа. За втори път се случва ,ще гледам да няма трети. Извинете ме за езика ,но предпочитам интелигентни ,грамотни и лишени от разни ксенофобски нагласи хора ,отколкото биещи се в гърдите националисти с безпочвено високо самочувствие.
Преди известно време бях зачегъртвал тази тема с един швед (невероятно интелигентни ,топли и възпитани хора ,поне от това ,което съм видял) и в крайна сметка осъзнах ,че на чужденците не им пука особено какво е било в миналото ,а какво е сега. Само ние ,дето си нямаме друго ,гледаме назад с умиление. Не става така и няма да стане.
И значи аз да вярвам на твоята учителка, дето даже не я знам коя е и не знам дали не си измисляш, а не хилядите историци, професори, академици и т.н.
Значи нямаш доказателства, значи абсурдните ти словесни еквилибристики не почиват на абсолютно нищо. И се опитваш да убедиш някой в тезата си, като го караш да вярва на твоите лични усещания.
Ами аз мога да кажа, че си жираф и ще ти кажа, че нямам доказателства, ама и ти нямаш.
Макар че аз имам, учени хора са се занимавали с тези проблеми и въз основа на техните изследвания сега имаме официална историография. А ако ти си своего рода исторически ревизионист, трябва да приложиш точни и ясни доказателства, за да си позволиш да говориш срещу официалната историография.
А за това, че германската история била по-велика от нашата ме разсмя, а за това, че сръбската е по-велика направо паднах от масата, тия дето са ни били васали, дето сме им строили столицата, които и те не знаят какви са сега и какви искат да бъдат (след разпадането на Югославия).
Истината е че България е уникална държава в Европа по много критерии, ние сме първата национална държава, ние сме единствената страна която от създаването си носи едно и също име. Италия например е постигнала това чак през 1861, Германия 10 години по-късно. Повечето европейски страни са направени въз основа на обединение на редица по-малки държави и затова особено в Западна Европа (Италия, Германия, Испания) хората се делят на региони и има ужасяващ сепаратизъм. В Белгия се делят на валонци и фламандци.
Колкото и да си чел глупости в медиите, българското общество и най-обединеното и с най-голямо чувство за общност в цяла Европа.
Много ме забавлявате... ама много. Само да ви светна, не всички мюсюлмани са обрязани.
Първо, да разясня. Има няколко разклонения в исляма. Сунити и шиити са 2те основни направления. Освен тях, съществуват други радикални крила в исляма, които си интерпретират Корана, както им е весело. В християнството те също си имат еквивален. Наричаме ги секти. Такива например са "Свидетелите на Йехова." Те си имат радикалните виждания и си интерпретират божиите слова, както им е угодно. Точно такива радикални крила в исляма са организации като "Ал Кайда" и прочие. Ако искате да съдим за християнството по сектите? О, не! Имам по-добра идея. Нека съдим за него по стария завет. Зверствата в него, спрямо какво ли не бледнеят.
Greennight, циганите не са мюсюлмани...
dreamwalker - не съм против хората, а против прекаленото им героизиране. Виждаш ли, историята е такава, каквато е удобна. А не е удобно, да се каже "Апостола на свободата, уби едно дете за да се спаси." Въпреки, че действието му е било наложително, за да спаси себе си и революционното движение. Но просто детеубиец за национален герой, не пасва.
patriot - не говоря от твое име, това беше сарказъм. Може да си чел относно джихада, но идея си нямам, чия пропаганда си чел. Мога да ти дам еквивалента на джихада в християнството - Кръстоносните походи "за освобождение на Йерусалим." Разбира се те са се сстояли главно от бандити, престъпници и дребни феодалчета, жадни за слава и богатства. Но това е друга тема. Главната цел разбира се на това "християнско деяние" е била да свият богатствата на арабите. А междувременно докато са си марширували към Йерусалим, са опожарявали и разграбвали ХРИСТИЯНСКИ градове и села. Не случайно, ако не греша Калоян, специално ескортира кръстоносците през българските земи със армията си. Което е исторически факт в учебниците по История.
По рано казах, да коментираме стария завет. Ето ви една малка статийка за него - http://www.cracked.com/article_15699...le-verses.html
Ето и малко за исляма - http://www.cracked.com/article_18911...out-islam.html
Ей затова се дразня. Сериозно - вие можете ли да четете ? Как пък не разбра ,че и 'хилядите историци' НЕ МОГАТ!!! да ти докажат по никакъв начин ,че и те са прави... Моето бръщолевене не почива върху абсолютно нищо ,но същото важи и за официалната теза. А как са решили турците да гръмнат само Ботев ,вместо да избият всички останали само въпросните 'историци' могат да кажат. На това се осланя усещането ми ,че НЕ турската войска е отговорна за смъртта на Ботев ,защото ако беше така - нямаше само той да умре в този момент.значи аз да вярвам на твоята учителка, дето даже не я знам коя е и не знам дали не си измисляш, а не хилядите историци, професори, академици и т.н.
Значи нямаш доказателства, значи абсурдните ти словесни еквилибристики не почиват на абсолютно нищо. И се опитваш да убедиш някой в тезата си, като го караш да вярва на твоите лични усещания.
Всеки сам да си прецени какво да мисли. За мен вариантът да застрелят само него и да оставят остатъка е необясним. От там и склонността ми да мисля ,че другаде е истината. Това ,което ми разказа учителката ми ,ми звучи далеч по-достоверно и оправдано => приемам него за вярно.Тогава моментално изгърмя пушка и Ботйов политна да падне на гърба си. Аз и Апостолов го поехме от двете страни и докато го сложихме на земята, той издъхна, пронизан в сърцето. Сразен беше от неприятелски куршум, без да каже нито дума - само изхърка...
Но за разлика от нас те си имат Косове поле. И за да не остана назад с обидните нападки по адрес на България (нали това ме провокираш да правятия дето са ни били васали, дето сме им строили столицата, които и те не знаят какви са сега и какви искат да бъдат) - България е едноличен отговорник за собственото си падение. Не че харесвам гърците ,но Византия е била стълб на цивилизацията ,а българите - нашественици и разрушители. Разбира се ,всеки има право да живее ,но като ще гледаме славните моменти ,защо не погледнем и тези на падение - няма да е пресилено ако кажа ,че непрекъснатите ни войни с Империята допринасят доста за нейното отслабване и невъзможността й да се справи с арабите веднъж и завинаги. Резултатът е на лице през 14 век.
За Германия въобще няма да коментирам - виждам до къде се простират познанията ти - ще ти кажа само ,че си има причина Хитлеристка Германия да получи името 3ти райх. "Райх" означава "държава" ,впрочем - сам си вади изводите.
Нито чета вестници ,нито гледам телевизия. Мнението ми се базира на познанства с чужденци и разговорите с тях. В допълнение виждам и българското отношение по разни чуждестранни форуми ,особено едно време ,когато разцъквах повечко игрички ,а сега съм се ограничил само с LoL , и да ти кажа - личи си кой е от държава от източния блок.Колкото и да си чел глупости в медиите, българското общество и най-обединеното и с най-голямо чувство за общност в цяла Европа.
А да ти казвам ли на тях какво им е мнението - че сме неграмотни ,невъзпитани и (цитирам) "Balkan people are cannibals and low-lifes." Разбира се ,това е проява на тотална липса на възпитание и повечето биха си го спестили ,но е ясно ,че го мислят. И за съжаление ,макар да нямам себе си за неграмотен простак ,виждам какво е положението в тази държава и няма как да го отрека.
Приятелю ,просто си като кон с капаци. Аз не претендирам ,че съм морално извисен и прав ,че отношението към еди-кой-си трябва да се променя ,но моята липса на уважение и съпричастие си има причина. Ти ,от друга страна ,гледаш на нещата повърхностно и едностранно ,от което и произтича неспособността ти да осъзнаеш ,че НЕ липсата на национализъм ,НЕ присъствието на турци и цигани и НЕ държавите-съседки са отговорни за положението в страната. Научен си ,че България е била могъща и богата държава ,но истината е ,че това не е вярно. От там и чисто психологическият извод ,че нещо трябва да е отговорно за контраста "преди-сега". Нещата не стоят така ,обаче ,в реалния свят. Богатите държави са богати не защото имат 5 спечелени войни зад гърба си (Справка - Германия и цяла северна Европа). Манталитетът е това ,което трябва да се промени ,но не в посока тъпоумен национализъм и крайна ксенофобия.
Аурис, преди да говориш си попълни историческите знания защото очевидно имаш огромни дупки в тях. Първо от четата на Ботев живи се връщат под 70 души от над 200, не знам каква ти беше логиката че е бил убит само той, пък другите са си тръгнали.
Второ, третия райх е получил името си от самата партия и единствено с пропагандна цел. Райх значело държава. Е и ? Пък дживгар значи врабче на врачански диалект - сам си прави изводите![]()
Относно простотията, че ние сме били виновни за навлизането на турците в Европа.
Първо - Византийската империя е била отслабена поради много много други фактори, това че губи и от нас е просто капка в морето. Не ми се обяснява сега - отвори си учебника по история, май че в 10ти клас се учеше това.
Второ - още при първата арабска обсада на Константинопол през 6ти век, Византия е щяла да падне. Ако не си осведомен - тогава ние спасяваме Европа от арабите, а не великата Византийска империя. Така, че изобщо кой-кого е отслабил е въпрос единствено на гледна точка.
Факт е, че историята(най-вече учебниците) ни е изопачена и напълнена с фалшив национализъм. Факт е и че ксенофобията и слепия национализъм няма да оправят държавата. Факт е, че единствено ние сме отговорни за положението в което е България в момента. Ама е и факт, че имаш очевидни пристрастия и чуство за нацонална малоценност - тук единствено сам си си виновен.
Оф човек ,точно теб те уважавам ,но в момента ми дърдориш някакви неща ,който изобщо не са свързани с това ,което казвам.Първо от четата на Ботев живи се връщат под 70 души от над 200, не знам каква ти беше логиката че е бил убит само той, пък другите са си тръгнали.
Второ, третия райх е получил името си от самата партия и единствено с пропагандна цел. Райх значело държава. Е и ? Пък дживгар значи врабче на врачански диалект - сам си прави изводите
Първо ,смъртта на Ботев не е в чиста битка ,а от 'засада' ,да го наречем. В точно този конкретен момент умира само той. Разбрахме ли се сега ?
И второ -Писна ми да давам безплатни уроци.The term was coined by Arthur Moeller van den Bruck in his 1923 book "Das Dritte Reich" (The Third Reich). The author used the term to bridge the Holy Roman Empire and the later German Empire to the revitalized Germany he envisioned (or advocated for) as emerging from the ruins brought on by the Weimar Republic, WWI and the Treaty of Versailles. Moeller van den Bruck was not a Nazi and, in fact, rejected Hitler out of hand when the two met. The Nazis did incorporate some of his nationalist ideals however, and they borrowed the name.
Reich, with a capital "R" (thus used as a noun) translates loosely as 'empire, realm, or nation'. In English, it is usually translated as "empire" because of the imperialistic connotation associated with the word. However, 'commonwealth' or 'realm as just as apt translations. With a lower case 'r', (thus making it an adjective) it translates as rich.
"Germany" as a nation did not exist until 1871, when, after unification of the Germanic principalities, it was called the German Empire (Deutsches Reich). This was Moeller-Bruck's Second Reich and it lasted until 1918.
The Holy Roman Empire of the German Nation, the First Reich, was a union of Central European nations which was extant from 962 (some use 800, with Charlemange, but since Moeller-Bruck uses 962 and Otto, and because it is his concept, so do I - Hitler was inclined to date the Reich from 1152 and Frederick Barbarossa) until 1806, although during that period the boundaries and territory encompassed by the union fluctuated widely. After 1648, it existed essentially in name only
Всъщност макар действително да помагаме ,не сме ние тези ,които нанасят решителния удар и тези ,които решават изхода от битката. Знам че друго пише в учебника ,който си чел и взел за чиста монета ,но арабския флот е унищожен изцяло от византийците. Наред с климатичните условия ,архитектурата на самия град и непрестанните атаки по суша от страна на българите ,арабите са победени. Но ние НЕ решаваме тази битка - просто допринасяме за победата. Съжалявам ако разочаровам някого ... отново. Не казвам ,че Константинопол е щял да се спаси без нас - няма как да знам. Но е смешно и да се твърди ,че ние сме 'победили арабите' ,защото далеч ,ама далееееч не е така.Второ - още при първата арабска обсада на Константинопол през 6ти век, Византия е щяла да падне. Ако не си осведомен - тогава ние спасяваме Европа от арабите, а не великата Византийска империя. Така, че изобщо кой-кого е отслабил е въпрос единствено на гледна точка.
Всъщност в 9ти съм го учил това ,но както и да е. България е била капка в морето от проблеми на Византия както Англия е била за Германия през ВСВ. Да приемем персите за Русия. Мисля разбираш каква е обстановката вече ?Първо - Византийската империя е била отслабена поради много много други фактори, това че губи и от нас е просто капка в морето. Не ми се обяснява сега - отвори си учебника по история, май че в 10ти клас се учеше това.
Първо - не виждам нужда да имам каквото и да било чувство за национална малоценност или 'пълноценност' (баси израза изобретих). Гледате си от камбанарийката ,а възприемате неутрални изводи за нещо обидно. Българската история е просто насилствено окопиране на чужда територия ,варварство ,приемане на религия по политически причини ,приемане на азбука по политически причини (при това създадена по поръчка на врага) , робство ,освобождение ,криза ,робство ,освобождение ,3 издънки ,робство ,освобождение и to be continued....Ама е и факт, че имаш очевидни пристрастия и чуство за нацонална малоценност - тук единствено сам си си виновен.
А 1300 годишната държава ,запазила си името ,което се прокламира наляво и надясно ,е прекарала половината от това време под чуждо владичество.
Аз лично не искам да ми налагат някакви съчинени глупости и да ми пълнят главата с лъжи ,било то и с цел да се повдигне 'националното самочувствие'. Не ми е нужно да имам крайно идеализирана държава за да се чувствам пълноценен.
Зацепвам че ви оставям с впечатлението ,че съм някакъв родоотстъпник и ми прави удоволствие да ръся обидни думички по адрес на тази държава ,но ако ще си имаме едната крайна позиция в темата ,не виждам причина да не се хвана за другата. Реално в живота няма да подхвана да ги говоря тези неща ,тъй като изобщо не ме интересуват и нямам желание дори да говоря на тази тема (изненада ... ) ,но в случая *явно* е наложително за да разберат определени хора веднъж за винаги ,че живеят в една илюзия за тази страна.
ПС: ще продължаваме ли да си търсим дупки в тезите или се изяснихме най-сетне ,че не липсата ми на знания ,а мързелът ми води до липсата на подплътени с дати ,имена и автори постове ? Ако някой толкова настоява - ще си пропилея два часа в ровене ,но в крайна сметка пак ще изляза прав ,независимо дали ви се харесва или не... И за последно - не влагам и грам емоция в обясненията си и бих изкарал кирливите ризи на всяка друга държава ,с която съм запознат. Въпросът е ,че *уж* си говорим за България - ако искате да спорим коя държава е по-лайняно-варварска исторически едва ли ще има победител ,тъй като доста от тях заслужават това звание.
Това е първият ми пост в тази тема ,от който започна всичко. Ще си позволя една иронийка :Е ,викайте си "България" ,други ще викат "Турция" ,трети "Русия" и така до края на света. Интелигентно и проникновено.
Жалко само ,че съм на някакви си 20години ,а вече се разделих с това си мислене ,а колко хора прекарват живота си с него ... Държава ... да ти пикам и на държавата ,и на 'настъплението' ,и на християнството ,и на глупостта.Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани;
@Auriss ти си един психично болен човек, явно имаш някакви тежки комплекси и неуспехи в живота и си решил, че за всичко това е виновна родината ти и говориш тотални небивалици.
1. Неуспорим факт е че, четата на Ботев е участвала в битки, нали уж са го убили, защото не искали. Освен това явно не си чувал поговорката "Хвани овчаря, да се пръсне стадото". В цялата история е практика да се цели във водача на противника, защото следва разколебаване в редиците.
2. Не можах да ти разбера аргумента, че Сърбия имала по-велика история. Какво Косово поле, имат, ако имаш предвид битката при Косово поле, не мога да разбера по каква логика тази битка, прави Сърбия да е с по-велика история от България.
3. Държавата Германия е основана през 1871 след обединение на няколко по-малки държави, около 1200 години след България. Да преди това е имало територия, която е наричана по този начин, но Германия в сегашния си вид представлява нещо съвсем различно и въобще не може да се говори за обща история. И до днес се делят на шваби, рурци, баварци, на изток и запад. В България това нещо го няма, колкото и да ти е неприятно.
4. Това че единствено ние сме виновни на Византия е толкова абсурдна теза, че няма накъде повече. Първо е доста спорно по-какъв начин се е формирала България, защото траките са били на Балканите, дълги години, а едно изследване на National Geographic преди няколко години, показа, че в гените на българите има най-много от така наричаните траки. Неуспорим факт, че Византия никога не е можела да приеме, че се е сформирала така велика държава като България, в близост до нея и била виновна за почти всички войни между двете страни. Да вярно е че България може би е трябвало да се намеси по-рано когато османците са дошли на Балканите, но страната ни тогава също е била в тежка ситуация, била е разделена и т.н. Не трябва да се забравя, че веднъж вече сме спасявали Европа от мюсюлмани, по времето на Тервел и каквито и глупости на говориш, Тервел е бил наречен спасителя на Европа и е бил канонизиран, и това е факт, дори и учителката ти по история да не е съгласна.
5. Това че ти си говорил с някакви си, не значи че такова мнение имат всички западноевропейци и дори и да е така, защо това трябва да ме интересува. Аз например пък мисля, че на запад са големи материалисти, студени хора и въобще не са толкова духовни, като източноевропейците. С нищо не са повече от нас, че тяхното мнение да стои по-високо от нашето.
6. Изобщо не е вярно, че учебниците по-история са пълни с фалшив национализъм. Точно обратното - след 89 в България се появяват редица неправителствени организации от САЩ, така наречените think-thanks, като ЦЛС, Отворено общество, ЦИД и т.н, които предприемат мерки, да се изопачават много от историческите истини, за да нямат учениците "тъп национализъм, който не кореспондира с евроатлантическите ценности".
7. Положението в България изобщо не е особено по-лошо от това в световен мащаб. Ако трябва да говорим за доходи, сме по-бедни само от най-богатите страни в Западна Европа. Но тука въпрос най-вече за цялостната среда. Тотален мит, е че само в България има корупция, омраза и завист. Само човек, който е обиколил целия свят (но просто да е минал през всяка страна, да е живял и усетил средата там) може да дава оценки, че българите са особено корумпирани, завистливи, лоши или т.н.
хах ние сме били варвари... Кой пусна цялата войска на Теодор Комнин да си замине по домовете... - тази постъпка няма аналог в Средновековието, а ти ще ми говориш за варварство... А през ПСВ е пълно със случаи на дори прекалено благородство - подобна случка, както при Клокотница е имало в Сърбия, когато нашите пленяват повече сърби отколкото е армията, която ги е победила и всички са пуснати по домовете си.. Да не говорим, че на Македонския фронт при една крайно идиотска атака на французите, нашите офицери разбират, че настане клане за французите и почват да им викат на френски да се изтеглят в резултат на което те разбират простотията си и се връщат поживо поздраво.. дори след това от благодарност са хвърляли писма по окопите ни, за да ни предупредят за Добро поле..
А кой постоянно правеше подли, мръсни и долни номера и интриги срещу България ? Уж преговарят с Крум, а му правят засада... да не говорим за останалите кроежи и насъскване на граничещи държави срещу България.. а при Ключ... даа това не е варварска постъпка, това си е направо изродщина.. Византийците/Гърците са си били най-големите подлеци... губят и гледат я примерно да убием Калоян, докато спи... я да убием някой пратеник и тн.. Техните постъпки са по-долни и от варварството.
А Косово поле - кое му е толкова великото на тая битка? Временно спиране на експанзията на турците в посока Сърбия.. Да не би там да се е сложил край на османското нашествие на Балканите ?!
Ъх, само едно ще кажа. Който е хитър - ще живее.
1.Ако Ботев беше убит от свойте нямаше да се завърнат 30% от четата,а щяха да го очистят още в началото и да се покрият някъде по горите.
2.Казваш,че Ботев е паднал първи в тази битка ? -Докажи
3.И да,ако все пак допуснем,че Ботев е бил убит пръв възможностите се делят на 2
А)За Ботев са изпратени специално обучени войници/асасини/килъри/наемници,както искаш ги наричай,за да очистят главния-тактически ход.
Б)Ботев изпада в афект и повежда четата начело-излиза пръв => шансът да убият точно него никак не е малък.Замисли се.
4.Не само в България има завист,злоба и подобни.Навсякъде е така,просто тук държавата е такава вмомента,че няма как да отсъстват тези чувства...
5.Вмомента плюеш държавата,защото сме в лош период от примерно 20 години,но колко години е нашата история ?!-1300,дано един ден се покаеш за думите си.
6.България със сигурност ще се оправи,щото българите сме велик и много силен народ.Просто управниците ни са лайна и то забележи какви управници-половината мутри,другата половина чужденци крадци-Сергей Станишев,Ахмед Доган...
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
О, ще се оправим ние... един-друг. Тва го можем най-добре. Толкова мизерен процент са свестните хора в тая държава, че направо е пренебрежимо. На 100 ако срещнеш 1, значи си късметлия. Държавата е боклук, защото народът е такъв. Държавата е огледало на своя народ. А политиците са също от народа. Ахмед Доган, е роден в България (доколкото знам), израснал в България и продължава да живее в България, тъй че изобщо не виждам как е чужденец. + той не управлява в момента. За Бойко гласуваха всички, които сега го плюят. Ама отново, благодарение на манталитета на българина - "Днес - евала. Утре - майка ти да е**"
А относно 1300 годишната ни история. Еми от тях 800 сме били под нечие друго управление. Което оставя 700 реални години на суверинитет.