- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- ГУБИМ БЪЛГАРИЯ! Турция и ислямът настъпват!
Това ми е последният пост ,адресиран към последните 3ма изказали се преди Хаус.
Научете се да четете!!!!!!!!!!!
Очевидно НЕ можете да разберете ,да асимилирате ,да схванете ,да зацепите или да сгреете какво ви се говори. Аз с маймуни отказвам да споря. ВСИЧКО ,ама всичко ,КОЕТО ми изписахте като аргументи ,е НЕобвързано с това ,което ВИ казвам и го пишете САМО за да се НАПРАВИТЕ ,че имате 'някакви' познания. В действителност - НЕ умеете да боравите с факти .
Прочети пак..Ако Ботев беше убит от свойте нямаше да се завърнат 30% от четата,а щяха да го очистят още в началото и да се покрият някъде по горите.
Не го казвам ,просто ти си тъп. Когато е умрял не е било в битка ,тъп.Казваш,че Ботев е паднал първи в тази битка ? -Докажи
Не умира в битка ,за май двадесети път в тази тема. Никола Обретенов.И да,ако все пак допуснем,че Ботев е бил убит пръв възможностите се делят на 2 .....
Въобще не ме вълнува това - аз не се вписвам ,следователно не ми харесва.Не само в България има завист,злоба и подобни.Навсякъде е така,просто тук държавата е такава вмомента,че няма как да отсъстват тези чувства...
Съмнява ме да е докато съм жив.Вмомента плюеш държавата,защото сме в лош период от примерно 20 години,но колко години е нашата история ?!-1300,дано един ден се покаеш за думите си.
Прав си ,велик и силен народ сме. На хартия. Поживей и ще видиш.България със сигурност ще се оправи,щото българите сме велик и много силен народ.Просто управниците ни са лайна и то забележи какви управници-половината мутри,другата половина чужденци крадци-Сергей Станишев,Ахмед Доган...
За какво ми изброяваш единични случаи ,след като аз мога да ти извадя десетки с точно противното ? Показваш ми колко си начетен ли ? Е - точно противния ефект постигна. Пък за капак ми сравняваш езическа Б-я от 7-8 век с държавата от 20.хах ние сме били варвари.
Аз да съм го оспорвал ?Неуспорим факт е че, четата на Ботев е участвала ....
И понеже са издебнали водача от засада (а тогавашните оръжия ,само да вметна ,са имали обхвата на въздушна пушка) ,са решили да оставят другите живи ,щото османците се славят със своята толерантност и доброта ,нали ?В цялата история е практика да се цели във водача на противника, защото следва разколебаване в редиците.
Пак ли ще си обясняваме коя държава си запазвала името и коя не ? Един и същи народ е живял по тези земи и в границите на тези държави ,споделят една история и я изучават. А колкото до това ,че в Б-я няма разделение - тази тема започна точно с него.но Германия в сегашния си вид представлява нещо съвсем различно и въобще не може да се говори за обща история. И до днес се делят на шваби, рурци, баварци, на изток и запад. В България това нещо го няма, колкото и да ти е неприятно.
"единствено" ? Я пак прочети началото ?Това че единствено ние сме виновни на Византия е толкова абсурдна теза,
Първо - National Geographicче в гените на българите има най-много от така наричаните траки.и второ - аз мога да ти извадя още поне 10 различни изледвания ,които ни изкарват я 'арийци' ,я брити ,я славяни ,я някакви потомци на жабарите.
Толкова ли ти е ниско на теб националното самочувствие (нали вече ме обвинихте мен в това ,мой ред едори и учителката ти по история да не е съгласна.) ,че като кажа ,че Тервел не е едноличен ,единствен и невероятен спасител на Европа ,а просто допринася за това ,се дразниш ? Хайде препрочети предния ми пост. И не ,това го казва Енциклопедия Британика ,а не учителката ми.
Точно обратното е ,поне от моя личен опит. Българите са ми тъпи и безинтересни. За останалото обаче си прав. А мнението им е показател за това къде се намираме ,затова го написах.Аз например пък мисля, че на запад са големи материалисти, студени хора и въобще не са толкова духовни, като източноевропейците.
Скучни сте ... поне да контрирахте това ,което казвам ,вместо да си говорите някакви общи неща.
Тезата, че всеки народ си заслужава управлението е толкова безсмислена и същевременно изключителна цинична. Не мога да ги разбера тия дето постоянно говорят, колко прост бил българския народ, АБЕ АЛАНКООЛУ НАЛИ И ТИ СИ ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД. Значи след като правиш заключения, че българския народ е прост, следва че и ти си прост, а какво умно може да каже един човек, който смята себе си за прост.Първоначално написано от GregoryHouse
А това за Ахмед Доган е също изключително безпочвено. За първи път чувам, че страната в която си се родил определя етноса ти. По тази антилогика, искам да те питам, ако да кажем имаш жена и тя роди детето си в Нигерия, то нигерийче ли ще бъде.
За Бойко Борисов гласуваха 1,7 милиона Българи, което е около 15% и не мога да те разбера за какъв манталитет говориш, това че си гласувал за даден човек, значи ли че нямаш право да отчиташ грешките му. Напротив това е най-нормалното нещо в едно демократично общество.
А за Auriss какво да се каже, пак си говори неговите неща и не признава никакви факти и разсъждения.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Не мога да ги разбера тия дето постоянно говорят, колко прост бил българския народ, АБЕ АЛАНКООЛУ НАЛИ И ТИ СИ ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД.Значи не съм българин и мога да кажа ,че българския народ е прост ,без да се самообиждам.За първи път чувам, че страната в която си се родил определя етноса ти.
Сигурен съм ,че не можеш. Пък и доказваш отново ,че не можеш да четеш.Не мога да ги разбера тия
Доколкото прочитам ,авторът е оставил място за изключения ,но ти просто искаш да си пееш твойта песен.Първоначално написано от GHouse
Що не се пръждосаш ?
Колкото до адресираното към мен - факти по написаното не сте ми излагали ,а някакви неща ,които изобщо нямат общо. Все едно да ти обяснявам ,че германците са славяни ,а ти да ме контрираш с приказката за Червената шапчица. Повярвай ми ,ако можеше да ме обориш цял да съм невероятно щастлив ,че най-сетне се е намерил човек с акъл в главата.
Ти наистина си безумно тъп. Цитираш ме некоректно, разбира се ако майка ти и баща ти са италианци например, независимо дали си роден в България, в Армения или пък в Чили ти все си италианец.Първоначално написано от Auriss
Но ако си от български род си си българин и ако е вярна тезата че българския народ е прост, ти също си прост, защото си част от него.
А относно това което си писал долу, изобщо не мога да ти хвана спатиите, какви червени шапчици, какви 5 лева. Трябва да ти кажа, че не те бива в сравненията.
Ботев е загинал в битката при връх Вола,прочетох го поне на 20 места,явно ти си тъп![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
http://www.traditsia.com/forum/showthread.php?t=572Първоначално написано от Greennight
Не ме интересува какво си чел - НЕ умира в битка ,това и в учебника ти го пише. Който не може да чете ....
Патриоте, казах БОКЛУК, а не прост. Само да се уточним. Второ, ако не си го схванал (може би нямаш капацитета), имам предвид масата. Да, тук там се срещат достойни хора и достойни събеседници. Ама рядко. То всъщност населението на почти всички държави е солидно затъпяло. Но, аз гледам мястото където живея. Останалите не ме вълнуват.
Етнос и гражданство са две различни неща. Може да си от друг етнос, но пак си гражданин на република България, ако си роден на територията ѝ. И изказването ми относно Ахмед Доган, е защото Greennight допуска елементарни фактологически грешки. Няма как да си чужденец в страната в която и роден и израснал, ако ще и марсианец да си.
Масата българи, са толкова тъпи и ограничени същества, че няма накъде. Остави липсата им на всякаква логика, но липсата на знания и желание да е придобият е още по фрапираща. Да не говорим колко морално и социално деградирали са нашето поколение и не-малка част от това на родителите ни.
А шепата който се опитват да използват максимално капацитета си биват обикновено са заклеймявани и отритвани. А в повечето случаи те сами се самоотлъчват. И след време тези хора се качват на власт...кажи ми приятелю, ако един ден това съм аз, защо трябва да ми пука за теб и как ще живееш? Защото си ме избрал? Ами да не си. Каквото посееш, това ще пожънеш. Чудиш се защо ти обяснявам тази напълно хипотетична ситуация? За да разбереш защо българкия народ е боклук. Може и да сме били велика нация (силно се съмнявам), но сега е една помия. И ако ти си горд да се наречеш българин заради историята ни, то аз се срамувам заради настоящето ни.
Ако се вгледаш внимателно, ще разбереш, че всъщност искаме едно и също, само дето аз съм разбрал, че няма да стане просто. Не и в моя живот най-малкото.
Аз се гордея и историята на България и с настоящето на България и с бъдещето на България, защото макар и да не знам какво точно ще е то, съм сигурен че мъдрия и достоен български народ, няма да допусне да е другояче.
Понятието гражданство е само някакво формално и юридическо понятие. Например един французин е толкова французин, независимо дали е роден във Франция, в Албания или пък в Япония.
Ако мислиш, че населението на почти всички държави е затъпяло, кажи "Дразни, ме че хората по света са затъпели", а не "Дразни ме че българите за затъпели". Защото когато кажеш, второто ти разграничаваш българите от другите и изразяваш тезата, че българите са затъпели повече отколкото другите.
Защото ако един човек, например спи по 8 часа на ден, ти не можеш да му кажеш, че спи страшно много, при положение, че много хора спят по толкова.
Но ако все пак мислиш, че само българите са боклуци, по какви точно критерии си го определил и какви точно са критериите, че ти се причисляваш, към единия процент от "мислещи" и такива "които си използват максимално капацитета".
Първоначално написано от Patriot
1. Не ми задавай, контравъпроси, първо отговори какви са твоите критерии, защото това което си цитирал надолу е изразяване на мнение, а не фактология. И освен това още по-малко е отговор на въпроса, защо си решил, че ти си толкова по-мъдър и различен от нас простите. И по-горе беше казал "То всъщност населението на почти всички държави е солидно затъпяло." И затова ти казвам, че след като мислиш че това се отнася за всички е нелепо да разграничаваш българите.
2. Както виждаш, не съм написал какво би било ако майката на французина от примера не е французойка. Тук ти говоря, че ако майка му и баща му са французи, езика който първо е проговорил е френси, има френско име и се отъждествява с френската култура, то няма значение къде живее и си е еднакво французин.
Аз не съм чувал Ахмед Доган от който тръгна примера, някой от рода му да е българин и той по някакъв начин да се отъждествява с българските нрави и традиции (едва ли това да участваш в турска нелегална терористична групировка, показва огромното му чувство на българин).
![]()
![]()
Пей ми ,славейче.
http://www.youtube.com/watch?v=vnsvP2OWo1s
http://en.wikipedia.org/wiki/File:An...-knowledge.svg
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...20101105131847
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...20101105131950
И както виждаш , проблемът не е в гените ,а в манталитета - http://www.eutimes.net/2009/11/iq-by-country/
http://www.webometrics.info/rank_by_...asp?country=bgWORLD RANK UNIVERSITY SIZE VISIBILITY RICH FILES SCHOLAR
801 Sofia University Saint Kliment Ohridski 899 879 627 889
1648 New Bulgarian University 1,672 3,767 2,395 1,075
2358 Technical University of Sofia 3,237 5,777 2,278 1,890
2680 Plovdiv University * 2,784 6,199 2,754 2,414
2868 University of National and World Economy 1,941 2,262 3,704 3,990
http://www.nationmaster.com/red/coun...ri-crime&all=1
http://www.nationmaster.com/red/coun...ducation&all=1
Разбира се ,тези данни са от преди няколко години. В момента положението е дори по-зле - от първа ръка го знам ,имам познати ,които още са ученици.
Тия работи дето си ги сложил са вятър и мъгла. Подобни изследвания най-често се правят на база на социологически изследвания, а никога не съм вярвал че съществува такова нещо като представителна извадка.
Абсолютно подрепям Аuriss i GregoryHouse тука. Как така всеки българин е интелигентен, честен, работлив, с висок морал и ценности пък вече 20 години политиците ни са боклуци и крадци. Управлението на една държава е отражение на народа. То в това се корени идеята на демокрацията. Нали затова им се вика народни представители.
Пък да не говорим, че това какво е положението в една държава зависи колкото от политиците, толкова и от манталитета и действията на всеки един от гражданите. Ако ще и Супермен да ни стане премиер, докато всеки гражданин не почне да носи отговорност за собствените си постъпки, няма да се оправим![]()
ето тук и аз съм съгласен с Zipfail... положението ни в момента е прост народ - слаба държава...
Други народи като германския и японския примерно успяват да се възстановят не толкова благодарение на политици, а благодарение на всеки отделен гражданин стремящ се да направи нещо за родината си. Имаше един цитат от Кенеди май беше - Не питайте какво може да направи държавата за вас, а какво вие можете да направите за държавата...
При нас е точно обратното.. все чакаме някой да ни оправи.. е те наистина ни оправят, но в другия смисъл...
Ей да знаеш само в България учениците бягат, сигурно на някой чужденец няма да можеш да му обясниш какво значи отсъствие, те сигурно и на допълнителни часове ходят.
По целия свят учениците само и единствено училище им е в главата, а българските ученици са някакво турбо изключение.
Пич... някфи комплекси ли изибваш?![]()
Кой ти говори за другите. Изобщо не ми дреме за другите. пет пари не давам. Те не са в темата. Ти изпадаш в някакви свои фантазии и постоянно ми говориш, че ни сравнявам с другите държави (а аз не го правя), после ти ни сравняваш с други държави. Пука ми дали Свенсон в Норвегия бяга от даскало.
Аз ти говоря за децата в България. Номера с "е да, ама и другите правят така не минава."
Впрочем да ,само в източна Европа го има това ,което тук е на мода. Ако щеш ми вярвай - все едно е - мързи ме пак да пиша километрични постове.Ей да знаеш само в България учениците бягат, сигурно на някой чужденец няма да можеш да му обясниш какво значи отсъствие, те сигурно и на допълнителни часове ходят.
Не че се оплаквам ,но недей си мисли ,че сме 'не по-зле' от чужденците ,защото в много отношения (а част от тях бидейки образование ,морал ,ценности и толерантност) са по-добре от нас. Този отгоре е пример за това.
Mecho -![]()
Едит - сега го прочетох :
Чакам с нетърпение. Помня ти още глупостите за КНО-то ,но как ги прецених като глупости сам можеш да си вадиш изводите. Със здраве и не ме занимавай с личността си занапред.Света е малък, а София още повече. Знаеш ли как ги обичам такива хейтърчета и скапанячета като теб? Че чак има тъпотията и нахалството снимка да си сложи.
Понеже гледам, че тук разни знайни и незнайни експерти се изказват по въпроси свързани с исляма мисля, че е редно и аз да се включа с някой цитати от кУрана.
Ползван е единственият официално признат от главното мюфтийство превод на кУрана на български направен от професора по арабистика Цветан Теофанов.
"СВЕЩЕН КОРАН" :
СУРА 2.
АЛ-БАКАРА. /КРАВАТА/
- "...бойте се от Огъня, горивото на който са хората и камъните! Подготвен е той за неверниците." 24.
- "Проклятието на Аллах е над неверниците." 89.
- "И заслужиха гняв върху гняв. За неверниците има унизително мъчение." 90.
- "...Аллах е враг на неверниците." 98.
- "За неверниците има болезнено мъчение." 104.
- "А който е неверник, ще го оставя малко да се понаслаждава, после ще го подкарам към мъчението на Ада. И колко лоша е тази участ!" 126.
- "А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците." 191.
- "А които от вас отстъпят от религията си и умрат неверници, на такива пропадат делата и в земния живот, и в отвъдния, и те са обитателите на Огъня, там ще пребивават вечно." 217.
- "Господи наш, ... Подкрепи ни Ти срещу неверниците!" 286.
СУРА 3.
АЛ ИМРАН /РОДЪТ НА ИМРАН/
- "За онези, които не вярват в знаменията на Аллах, наистина има сурово мъчение. Аллах е всемогъщ, въздаващ отмъщение." 4.
- " Онези, които не вярват, с нищо не ще ги избавят от Аллах нито имотите, нито децата им. Те са горивото на Огъня." 10.
- " [О, Мухаммад] кажи на онези, които не повярват: “Ще бъдете поразени и събрани в Ада. И колко лоша постеля е той!" 12.
- "Вярващите да не взимат неверници за ближни вместо повярвалите." 28.
- "И бойте се от Огъня, подготвен за неверниците!" 131.
- "Неверниците да не смятат, че като удължаваме живота им, това е добро за душите им. Удължаваме им го само за да увеличат греха си. За тях има унизително мъчение."178.
СУРА 4.
АН-НИСА /ЖЕНИТЕ/
- "А който не се подчинява на Аллах и на Неговия Пратеник, и престъпва Неговите граници, Той ще го въведе в Огъня. Там ще пребивава вечно и ще има унизително мъчение за него." 14.
- "...нито за онези, които умират неверници. За тях Ние сме приготвили болезнено мъчение." 18.
- "Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в Огъня. Всякога, щом кожата им се опече, я сменяваме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е всемогъщ, премъдър." 56.
- "Дано Аллах възпре мощта на неверниците! Аллах е най-силен по мощ и най-силен по наказание." 84.
- "Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите http://www.teenproblem.net/forum и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник http://www.teenproblem.net/forum..." 89.
- "И ако не се отдръпнат и не ви предложат мир, и не удържат ръцете си, хващайте и ги убивайте, където ги заварите! Дадохме ви явен довод срещу тези." 91.
- "А когато странствате по земята, не е прегрешение за вас да съкращавате молитвата, ако се страхувате, че ще ви навредят онези, които не са повярвали. Неверниците са ваш явен враг." 101.
- "Извести лицемерите, че за тях има болезнено мъчение http://www.teenproblem.net/forum за онези, които взимат неверниците за ближни вместо вярващите." 138.
- "О, вярващи, не взимайте неверници за ближни вместо вярващите! Нима искате да дадете на Аллах явен довод срещу вас?" 144.
- "И приготвихме за неверниците унизително мъчение." 151.
СУРА 8.
АЛ-АНФАЛ /ПРИДОБИТО ВЪВ ВОЙНА/
- "Ето, вкусете го! За неверниците е мъчението на Огъня." 14.
- "О, вярващи, когато срещнете неверниците в настъпление, не им обръщайте гръб в бягство!" 15.
- "А който им обърне гръб в този ден, освен с намерение за бой, или за да премине към друга [ваша] дружина, той вече си е навлякъл гнева на Аллах и мястото му е Адът. Колко лоша е тази участ!" 16.
- "Неверниците ще бъдат в Ада събрани..." 36.
- "Най-лошите твари пред Аллах са онези, които Го отричат и не вярват..." 55.
- "И неверниците да не смятат, че са се отървали! Те не ще [Ни] убегнат." 59.
.
Оton48 - Корана е най-радикалната книга. В това спор няма. В тази част главно се описват наказанията срещу грешниците. И общо казано да не се предава вярата. Вероотстъпничеството се наказва с убийство. Ама то и верщерството се е наказвало с изгаряне на клада. Което не ми изглежда по-цивилизовано.
Това за инквизицията се е превърнало в мантра. Само, че тези, които повтарят въпросната мантра не знаят, че Католическата църква имаше доблестта официално се извини за инквизицията, както и за пасивността си по времето на ВСВ. Така, че според мен е редно противниците на Християнството да си изберат друга тема с, която да спекулират.Първоначално написано от GregoryHouse
Че то в стария завед християнския Бог все едно не избива сума ти народ за кефа..
Първо се пише завеТ. Някак си е тъпо хора, които не могат да пишат да дават мнения относно религията. Второ това е правено във времена, когато хората са били груби и диви и не е имало как да се рзкаят за греховете си. А Бог е бил готов и заради 10 човека, които не са затънали до гуша в грехове да остави Содом и Гомор. И въпреки това тези диви същества са изкупени чрез жертвата на Христос и в момента са в Рая.Първоначално написано от ZipFail
И това как променя фактите ? Молостивия Бог на християнството избива хиляди хора, понеже са били непослушни, ама лошия Коран казвал да се избиват неверниците.
Разликата кое е лошо и кое добро е направо очевадна..
Разликата е, че става въпрос за хора затънали до гуша в беззакония. Откъде мислиш идва СОДОМията. Хора увличщи и други към злодеянията си. Разликата е, че според Християнството след жертвата на Иисус Христос те са изкупени и влизат в Рая, докато исляма учи, че след, като кожите на неверниците изгорят аллах ще им даде нови кожи, които също ще бъдат изгорени и т.н. и т.н. Разликата е, че тези събития са станали преди хилядолетия, когато много хора са изгубили възможността си за покаяние, а след, като Господ пожерва Своя Единороден Син такива неща не са описвани. Разликата е много голяма, но за да я схванеш трябва да имаш очи да видиш и уши да чуеш.Първоначално написано от ZipFail
Това за огъня и изпичането го има и в Християнството. В Ада също душата ти е обречена на вечни мъки и страдания.
Окей скипваме инквизицията, въпреки, че едно извинение не изкупва вината им и целия този геноцид е рефлектирал върху цивилизацията ни много.
Ето ти друго разсъждение. Кръстоносните походи. Именно папата ги организира. И целта е била общо взето да се избият неверниците.
Също така, ако си чел 10те божи заповеди, там пише - да нямаш друго бог освен мен. Същото което и в корана. А ако се вгледаш по сериозно в цитатите които си дал си пише кога да се убиват и поради какви причини. От рода "Ако ви нападнат - избийте ги."