- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- ГУБИМ БЪЛГАРИЯ! Турция и ислямът настъпват!
Никъде в Библията не пише за горене на кожи и заменяето им с други. Относно кръстоносните походи идеята за тях е изключително благородна. Да се освободят християните от зверствата на ал-хаким и следващите султани, както и Гроба Господен пороган от мюсюлмани. Разбира се в тези походи има и лоши неща, някой полудели от глад и жажда хора извършват грабежи, лоша е и идеята на Четвъртия кръстоносен поход. Да се слагат, обаче всички кръстоносни походи под общ знаменател е наивно. В такъв случай трябва да заклеймим кръстоносците умрели при Никопол за свободата на България, както и Владислав Варненчик и Янош Хуниади. Относно горенето в ада там мъките са в резултат на угризенията, които душите изпитват, както и на отдалечаването от Бога. Обратно хората в Рая блаженстват именно, защото са близо до Бог. Да се сравнява "да нямаш други богове освен Мен" с гореизброените цитати ми се вижданесериозно.Първоначално написано от GregoryHouse
Е да, ама ако имаш други богове - отиваш в ада и страдаш за вечни времена. Найс а. Просто в Корана е обяснено страданието.
Мисълта ми относно кръстоносните походи е, че е същото кто джихада. А колко благородно е, е друг въпрос. Аз не виждам нищо благородно в убийството на други хора, освен ако не е неизбежна самозащита. От християнска гледна точка кръстоносните походи са благородни, от мюсюлманска - джихада.
Остави грабежите и палежите понякога на цели села от кръстоносците. Както и че много от тях отиват за богатства и слава. Имало е такива и който наистина са отишли за това за което уж ги е призовал папата.
Премахнах излишната секция спам на лична основа.
Там е работата, че не е задължително, ако не вярваш в Бог да отидеш в ада. Виж, какво казва апостол Павел в посланието си към римляните
Защото не законослушателите са праведни пред Бога; но законоизпълнителите ще бъдат оправдани,
(понеже, когато езичниците, които нямат закон, по природа вършат това, което се изисква от закона, то, и без да имат закон, те сами са закон за себе си
А никъде в Библията не пише, че трябва да има кръстоносни походи. Това, че папа Урбан Втори на Клермонския събор през 1095/11 века след Христа/ е призовал за това е в резултат на неговата свободна воля. Това, че аз подкрепям кръстоносните походи си е мое лично мнение. Аз подкрепям и Балканската война и до известна степен войните в Ирак и Афганистан, но това не ми е завещано от Библията. Все едно да каеш, че учението на Христос е виновно за това, че има секти призоваващи към ритуални самоубийства.
Косвено е виновно всъщност![]()
Яснооо. Когато християните тръгват на война срещу неверниците (кръстоносните походи), това е една благородна война в името на човечеството и всичко добро в тоя свят. Но когато мюсюлманите тръгнат на война срещу неверниците (джихад), това е изродска варващина.
Завиждам ти на логиката![]()
В Библията НИКЪДЕ не се призовава към свещенна война. Аз одобрявам кръстоносните походи не от завоевателска гледна точка, а за да бъдат прекратени издевателствата над местните християни. Както и всеки нормален българин одобрява походите на Владислав Варненчик. Толкова ли е трудно да го разбереш?Първоначално написано от ZipFail
GregoryHouse не виждам с, какво е виновно християнството за ритуалните самоубийства след, като изрично ги забранява.
А за баба айше не се притеснявайте. Тя си има много други проблеми и скоро ще е малцинство в държавата си. 25 милиона кюрди с по 7 деца на семейство има в Турция. А турците имат около три деца на семейство. Проблемите са и доста сериозни като постоянна гавра с нея в собствената и държава. И като казвам сериозни, това означава сериозни:
Турска сватба завърши с невиждано клане:
http://world.actualno.com/news_237686.html
Яко колят кюрдите там и на турците им се връща.
Какви комплекси бе човек, ти знаеш ли какво значи тази дума и ако да какво общо има тя с настоящата дискусия.Първоначално написано от GregoryHouse
РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ДРУГИТЕ. Щом много хора правят едно нещо значи то е нормално и след като по целия свят учениците бягат от училище и не учат достатъчно, е абсолютно плоско и идиотско да казваш че българските ученици са най-глупавите на света щом го правят.
И това да се сравнява е най-нормалното и логично нещо на света.
Това е все едно да се надбягваш с някой и когато завършите наравно, ти да почнеш да се чудиш, как може той да бяга толкова бавно.
Замисли се просто колко противоречи на здравата логика.
А кръстоносните походи и инквицизията са дело на католическата църква. Аз съм твърдо против тях и смятам, че са дело на ужасни хора, които са го направили заради личния си интерес, а не за да защитават християнството.
Единствената лигитимна християнска църква е православната, така че не намесвай някакви ереси като католицизма и протестантизма (които пък са избивали невинни индианци) и други подобни когато говорим за християнство. Те са точно толкова християнски, колкото и фашизирания военнопрестъпник Буш, който си присвояваше правото да говори от името на Бог и казваше, че било негов личен християнски дълг да избива хората в Афганистан и Ирак.
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
А аз съм против това да се говори наизуст и да се слагат всички под един знаменател. Кажи кой кръстоносен поход не ти харесва/по възможност без да гледаш в гугъл/ и ще го обсъдим. Аз не харесвам само Четвъртия кръстоносен поход. В противен случай/съжалявам, че се повтарям/ оскверняваш паметта на кръстоносците загинали за свободата на България.
Вие кви сте тука бе?Бахти дивия тролПървоначално написано от Oton48
![]()
![]()
![]()
![]()
Алооо чоджук,второто българско царство е воювало срещу 4ти кръстоносен поход,или по-скоро срещу рожбата му латинската империя...
☆ Addicted to Addictions
Не ми харесва самата идея за кръстоносни походи - да се върнат земите в християнски ръце, да се принуждават хора да приемат християнството.Първоначално написано от Oton48
Такива неща са в противовес с християнстовото, подобна агресия и "свещенна война" не са нещо характерно за християните.
Сигурно е хубаво, че в един от походите са се били за България, но като цяло идеята не ми харесва.
Пък и пак ще кажа, католическата църква няма легитимното право представлява християнството.
Идеята на кръстоносните походи е да се спасят християните в Светите земи от извращенията на мюсюлманите. Знаеш ли за зверствата на ал хаким спрямо християните? Знаеш ли за извращенията на мюсюлманите спрямо свещенни за християните места? Още повече, че заслугата за кръстоносните походи е най-вече на православния византийски император Алексей Първи Комнин, който моли римския папа за помощ въпреки схизмата. Да не говорим, че византийски войски също са участвали в похода. А относно легитимността на Католическата църква покойният Вселенски патриарх Атинагор беше на друго мнение...
Отвори си учебника по История за 5 клас, прочети за битката при Никопол през 1396 и войните на Владислав Варненчик и Янош Хуниади през 1442-1444 и ела пак да дискутираме. А за Четвъртия кръстоносен поход вече си казах мнението. Май за тебе важи популярния лаф "чукча не читател, чукча писател"Първоначално написано от BgHtH
.
Те кръстоносците всичките са били принцове и блогордници и откъдето са минавали са носели рози и медовина. Не е като да кажеш че са изнасилвали и грабили половин Европа..
При албигойския кръстоносен поход е избит 20 хиляден град(да, 20 000) населен както с катари, така и с католици. И познай какъв е отговора на Арно Амори когато един от главнокомандващите го запитва как да различават катарите от католиците -„Убийте ги всичките, Бог ще разпознае своите”. Доста богоугодно дело, спор няма. И това не е изключение...
Ами правилно е било в случая, държавата да изпрати войските. Някак си не ми стои добре църквата да дава мандат за войни.Първоначално написано от Oton48
Кръстоносните походи са били предвождани от благородници и крале оставили изключително охолен живот за да носят тежка броня, да рискуват живота и здравето си, да изнемогват от глад и жажда из горещите земи на Близкия изток. Други пък са били изклани при Никопол и Варна за твоята и моята свобода. Това, че някой кръстоносци неиздържайки на тежките условия са се отдавали на жестоки, но напълно в синхрон с времето си действия не омаловажава подвига и великия идеал, който е ръководил водачите им. Лесно ти е да си пуснеш климатика да си отвориш студена кока-кола и да заклеймяваш хора живели в лишения, каквито не си и сънувал.Първоначално написано от ZipFail
"И познай какъв е отговора на Арно Амори" Ти сигурно си мислиш, че ми казваш нещо, което не знам. Разбира се, че не одобрявам тези действия. Аз защитавам само кръстоносците, които са се били в защита на братята си християни в Близкия Изток и България. Албигойският кръстоносен поход е резултат от вътрешно напрежение във Франия и причините за него далеч не са само религиозни.
Патриот, по това време в Западна Европа господстваща е доктрината на Папоцезаризма тоест превъзходство на църковната власт над светската. За да постигнат успех походите е трябвало да се ползват и с подкрепата на Църквата.
Оton48 - разбра ме грешно. Аз не одобрявам избиването на хора, на верска основа. Въобще не оправдавам мюсюлманските издевателства. Факт - неоспорим. Но не виждам с какво християните са по-дорби, когато също избиват хор поради религиозни вярвания.
Доколкото си спомням кръстоносците не винаги са били приветствани по българските земи именно защото често за да се прехранват са грабили местата откъдето са минавали. Не напразно еин български цар ги ескортира през нашите земи заедно с нашата армия. Ако не се лъжа беше Калоян. Може и да греша.
За да ме разбереш ще го кажа направо. Не харесвам религиите, били ислям или християнство, милиони хора са се избили взаимно в името на Богове, Папи, имами, корани и т.н. Все пак свещенните писания са обект на тълкуване. Много хора могат да ги тълкуват удобно на тях и да ги използват за да манипулират масовото съзнание на хората следващи ги.
Изобщо ще пропусна материята, че ако не бяха тъмните векове днес може би щяхме да водим тази дискусия на Марс или на Луната.
Кръстоносците са най-великите - добре че са били те да спасят света. Добре че е била и църквата да спаси Европа ,която е била в отчайваща нужда от спасение ,особено в периода 1в прХр - 3в слХР.
А представяте ли си гърците ако си имаха Христос при Термопилите какво щеше да се случи - жална им майка на персите.
Абе Християнството като цяло е дар за човечеството - не го слушайте тоя ненормалник GregoryHouse - само глупости дрънка. Нали ако не беше Светата Инквизиция в момента навсякъде щяха да бродят разни вещици ,вампири ,върколаци и обладани от демони изроди...
Как ми се иска и на мен да имам жертвоготовността на въпросните рицари и крале. Слава ,богатства ,власт и безкраен живот в Рая - кой не си мечтае за това. Блажени да са Бог и църквата и тяхното учение.
Това, че Калоян ескортира кръстоносците си е обичайна практика за тези години - никой не вярва на чужденци. Относно грабежите казах по-горе. Но дори да приемем, че кръстоносните походи са нещо много лошо, Христос и апостолите не носят никаква вина за това. Христос е казал "Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата". За разлика от исляма, който по същество представлява военно-политическа фашистка доктрина. Мога да приведа и още цитати от кУрана, ако е необходимо.
Аз не целщ да обвинявам нито Христос, нито апостлите му. Обвинявам последователите им. Нали знаеш израза "Пътя към ада е осеян с добри намерения."
Така са разбирали нещата хората по това време и така са ги правили. Според мен християнството при кръстоносните походи е било удобно прикритие, параван и оправдание за много изроди.
Днес исляма и ислямските нации като цяло са достигнали ниво на развитие като християнската цивилизация през 17-ти век (затова и по-голямата част от тези държави са пълни кочини). Тук-таме някоя с петрол и от петрола добре живеещи и още по-рядко някоя достигнала ниво на средно християнска държава без помощта на петрол.
Auriss, Европа в, която живеем е продукт на християнската цивилизация абсорбирала в себе си полезните неща на античната мисъл. Благодарение на Християнството България получава своето възраждане, ама ти си българомразец, за теб щеше да е по-хубаво да живееш в турция. Но нормалните бългри/дори атеисти!!!/ не отричат по никакъв начин заслугите на Църквата за запазването на културата ни. Щом толкова не ти харесва Християнството защо не отидеш в Северна Корея. Там Християнска цивилизация не е имало, любимият на толкова атеисти комунизъм е убил почти напълно вярата у хората сигурно ще ти бъде хубаво. Вижда се, че и ти, като повечето атеисти повтаряш, като дрогиран папагал "инквизицията, кръстоносните походи, инквизицията, кръстоносните походи" всъщност по това атеистите много приличате на Мирча Кришан. Само, че в белите цивилизовани държави болшинството хора са християни, атеизмът е характерен за Северна Корея, Куба, и прочие комунистически кочини.
Първоначално написано от Oton48
Впрочем инквизицията няма кой знае колко общо с Християнството, защото тези действия и самата инквизиция не са подбудени от нещо, което е описано или за което е призовано в Библията. Така че даването за пример на инквизицията е без особен смисъл. Както и кръстоносните походи. В Християнството никъде не се говори за защитаване на Бога чрез оръжие и бой. Това си е чисто човешко тълкуване, породено от жалкия опит на неграмотни хора, които са се опитвали да се поставят на мястото на Бог за да видят какво иска от тях и които са пречупвали всичко през собствената си призма на разбиране. И така като са се опитали да мислят като Бог тези хора са решили, че Бог иска кръв и битка с неверника.
Християнството е играло много важна роля в миналото и никой не го отрича. Акцента обаче е в миналото. Християнството(или по-точно църквата) отдавна си е изиграло ролята в тоя свят и в сегашния си вид просто няма място в модерния свят.
ПП: Аз вече не знам дори за какво спорим...