.
Отговор в тема
Страница 5 от 8 ПървиПърви 12345678 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 176

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Християнството е играло много важна роля в миналото и никой не го отрича. Акцента обаче е в миналото. Християнството отдавна си е изиграло ролята в тоя свят и в сегашния си вид просто няма място в модерния свят.

ПП: Аз вече не знам дори за какво спорим...

Няма място според личните ти разбирания. Но според много много много хора има място. Няма как да убедиш тези хора, че няма Бог и затова няма как да ги убедиш, че Християнството няма място.

\/

Ще добавя нещо - много хора бъркат и от невежество оплитат еврейската вяра с Християнството. А това е пълна заблуда. Християнството започва от Исус. Там разните глупости за моисей, богоизбрания народ и подобните ереси и богохулства са съвсем различна религия. Християнството има много много повече общо с исляма, отколкото нещата, описани в така наречения "стар завет". Стария завет не е част от Християнството!

Мега фен
    ^скучнооооо. И ти си тъп . Дека съм написал ,че мразя българи ? Така като врътна май постовете ми биха могли да се обобщят със "стига сте се държали като патриотични малоумници и се научете да приемате ,че държавата ви си има кусури и героите ви не са богове ,а най-обикновени хора ,и си имат своите недостатъци".
    Ма нали ако не съм с вас ,непременно трябва да съм против вас. Съжалявам че не ти харесва представянето на негативната страна ,която така упорито отбягваш ,но пък и аз не съм длъжен да съобразявам думите си с твоята делюзия.

Впрочем не само ,че България дължи действително свободата си на религията ,ами то и точно на Християнството. Деба ,закопа ме с този аргумент ,признавам. Все пак как бих могъл да обясня дълбоките културни ,етнически и религиозни различия между османските турци ,гърците и българите в границите на О.и. Адски тъпо би било да кажа ,че и вяра на същото ниво в елена Рудолф би свършило същата работа.

любимият на толкова атеисти комунизъм
    Всъщност не е като Християнството да е комунизъм и Библията да е точно това ,но няма да споря ,че ще вземеш пак да ме забиеш в земята.

Само, че в белите цивилизовани държави болшинството хора са християни, атеизмът е характерен за Северна Корея, Куба, и прочие комунистически кочини.
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Eu...ief_in_god.svg

Пак ме размаза. Виж особено скандинавците ,които имат най-добре устроените държави с най-висок жизнен стандарт в света.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism

Пф ,а аз си мислех ,че християните са малцинство в развитите държави ,и хората вече просто се двоумят "има ли нещо повече или не". В грешка съм явно ...

като дрогиран папагал "инквизицията, кръстоносните походи, инквизицията, кръстоносните походи"
    Да ,бе ,и мене много ме дразнеха журналята като цял месец разнасяха из емисиите за оня Стависки ли е ,къф е ,дето изтряска онея деца. Нали се извини човека ,кво толкова.

Цитирай Първоначално написано от Auriss
    ^скучнооооо. И ти си тъп . Дека съм написал ,че мразя българи ? Така като врътна май постовете ми биха могли да се обобщят със "стига сте се държали като патриотични малоумници и се научете да приемате ,че държавата ви си има кусури и героите ви не са богове ,а най-обикновени хора ,и си имат своите недостатъци".
    Ма нали ако не съм с вас ,непременно трябва да съм против вас. Съжалявам че не ти харесва представянето на негативната страна ,която така упорито отбягваш ,но пък и аз не съм длъжен да съобразявам думите си с твоята делюзия.

Впрочем не само ,че България дължи действително свободата си на религията ,ами то и точно на Християнството. Д**а ,закопа ме с този аргумент ,признавам. Все пак как бих могъл да обясня дълбоките културни ,етнически и религиозни различия между османските турци ,гърците и българите в границите на О.и. Адски тъпо би било да кажа ,че и вяра на същото ниво в елена Рудолф би свършило същата работа.

Всъщност не е като Християнството да е комунизъм и Библията да е точно това ,но няма да споря ,че ще вземеш пак да ме забиеш в земята.

Само, че в белите цивилизовани държави болшинството хора са християни, атеизмът е характерен за Северна Корея, Куба, и прочие комунистически кочини.

Пак ме размаза. Виж особено скандинавците ,които имат най-добре устроените държави с най-висок жизнен стандарт в света.

Пф ,а аз си мислех ,че християните са малцинство в развитите държави ,и хората вече просто се двоумят "има ли нещо повече или не". В грешка съм явно ...

като дрогиран папагал "инквизицията, кръстоносните походи, инквизицията, кръстоносните походи"
    Да ,бе ,и мене много ме дразнеха журналята като цял месец разнасяха из емисиите за оня Стависки ли е ,къф е ,дето изтряска онея деца. Нали се извини човека ,кво толкова.

Oт тази карти, които си дал няма как да си извадиш какъвто и да е генерален извод или тенденция (тенденция като по-малко вярващите са по-богати или обратното). Общо взето може само да се види, че вярващите в Бог в европа са около 50%. Виж една Германия - 50% вярващи. Но липсата на вяра е липса на морал

За тряскането на деца - да случило се е. Но това в религии като исляма е нещо нормално и нямат скандали, защото никой не го приема за ненормално. Там вече на 11-12 момиченцето и айдее брадите му хвърлили око.

Благодарение на монахът Отец Паисий и свещеника Софроний Врачански започва българското Възраждане. 99% процента от хората на, които дължим свободата си са били искрено вярващи християни. Не ми е известно някой от многобройните езически народи населявали Европа да е запазил езическата си вяра и обреди и благодарение на тях да се е съхранил през годините.

Относно скандинавците реазултатите, които цитираш са от разни анкети, официалните преброявания в тези страни сочат друго. Явно не четеш достатъчно Уикипедия, а очевидно признаваш само нея за източник.

Относно инквизицията, Католическата Църква официално се извини. Много ми е интересно, какво според теб още трябва да направи? Папата да си направи харакири на площада във Ватикана ли? Защо комунистите-атеисти не се извиниха за НЕСРАВНИМО по-големите си престъпления извършени през 20 век, а не през средновековието??

Цитирай Първоначално написано от nikolaiazaz

Впрочем не само ,че България дължи действително свободата си на религията ,ами то и точно на Християнството. Д**а ,закопа ме с този аргумент ,признавам. Все пак как бих могъл да обясня дълбоките културни ,етнически и религиозни различия между османските турци ,гърците и българите в границите на О.и. Адски тъпо би било да кажа ,че и вяра на същото ниво в елена Рудолф би свършило същата работа.

Oт тази карти, които си дал няма как да си извадиш какъвто и да е генерален извод или тенденция (тенденция като по-малко вярващите са по-богати или обратното). Общо взето може само да се види, че вярващите в Бог в европа са около 50%. Виж една Германия - 50% вярващи. Но липсата на вяра е липса на морал

За тряскането на деца - да случило се е. Но това в религии като исляма е нещо нормално и нямат скандали, защото никой не го приема за ненормално. Там вече на 11-12 момиченцето и айдее брадите му хвърлили око.

Няма смисъл да се доверяваш на тези проучвания. Аз се доверявам само на официални данни от преброявания за, които Auriss се, че не знае .

Мега фен
    Абе вие някакво форумно харакири ли се опитвате да си направите ?

Как да не мога да си извадя извод ,бе ,мой човек ?

Ей ти ги жабарите - висок процент религиозност - мафия ,висока престъпност (която лесно мога да ти обясня защо *бих могъл* да обвържа със силната религиозност ,но няма да се правя на интересен ,тъй като не е баш така) ,сравнително нисък жизнен стандарт ,макар да си имат пари. И това е най-развитата от доминиращо религиозните държави.

За контраст идват Швеция ,Норвегия ,Дания ,Нидерландия ,Великобритания ,Финландия ,Белгия и Франция. Верно ,много бедно живеят - сигурно щото един на трима е вярващ (като тук се имат предвид всички религии и БОГ-ове ,не само Християнският такъв. Имай го предвид).

Първо - не разбирам сравнението. Аз съвсем друго имах предвид. Май само с тоя ислям можете да оправдавате Християнството. Мен за исляма не ме бОли.
    И впрочем и в *християнска* Европа я е имала тая практика ,ама познай какво! - тадааа - Ренесанс ,после и Просвещение.
    Знаеш ли кое е най-якото - това ,което изважда Европа от тъмните векове е не друго ,ами 'ереста' на гърците.
    Искаш ли още по-як факт ? Едно от основните открития в тази епоха и това ,белязало началото на модерната цивилизация ,е това ,че Земята не е в центъра на света. Познай още какво - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...81%D0%BA%D0%B8
    Ех , на кеф съм тая вечер. Ще понаучиш нещо.

Мога и по кръстоносците да поакам малко ,ама гледам че не сте на единна позиция и ще ми е безинтересно.

Но липсата на вяра е липса на морал
    Верно ,бе ,аз се чудих що съм такова лайно и само трепя хора по улиците ,грабя ,изнасилвам ,псувам и правя секс с овце.

Мега фен
    Няма смисъл да се доверяваш на тези проучвания. Аз се доверявам само на официални данни от преброявания за, които Auriss се, че не знае
    Продължавайте ,продължавайте. Направо си копаете гроба. Изкопах още по-интересна дата ,за което трябва да ви благодаря ,ту би онест.

http://www.kifo.no/doc/KONFERANSEPAP...2008%20PKB.pdf

Скролвайте надолу докато стигнете до таблиците и ще осъзнаете ,че всъщност точно 15% от норвежците вярват в Бог. Други 29% просто се определят като вярващи. А тенденцията мисля е ясна.

Явно не четеш достатъчно Уикипедия, а очевидно признаваш само нея за източник.
    Чета ,чета. Въпросът е ти откъде четеш. За Англия съм 100000% сигурен ,че информацията е точна. За Швеция даже ми се струва занижен процентът атеисти. За Норвегия мислех ,че вярващите са повече ,но *благодарение на вас* вече знам ,че съм грешал.

Джафкайте още ,моля ви. Интересно ми е докъде се простира неграмотността ви.

Ediiiiit:
    Не ми е известно някой от многобройните езически народи населявали Европа да е запазил езическата си вяра и обреди и благодарение на тях да се е съхранил през годините.
    Тва не го видях. Бъзикаш ли се ?

Защо комунистите-атеисти не се извиниха за НЕСРАВНИМО по-големите си престъпления извършени през 20 век, а не през средновековието??
    Ма на вас ту мюсюлманите ,ту комунистите са ви в устата. Като си говорим за религия намесвате Християнството ,после се пък се опитвате да го изкарате от фокус. Не така .... Я да видим колко пък НЕСРАВНИМО по-големи са зверствата на тия комуняги гадни :
    http://www.jabulela.com/animals-huma...-torture-tools

http://www.youtube.com/watch?v=1SNhP...eature=related - този клип ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се гледа за да видите точно колко струва религията ви.

Мдамммм.

Продължаваме ли ?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Относно това, че липсата на вяра е липса на морал -

За съжалени знам само два чужди езика между, които не е английски така, че не разбирам, какво пише в последния линк. Влез в статията Demographics of Norway и виж, какво пише. После виж съответната статия за останалите държави и тогава приказвай. За съжаление имам проблем с линковете така, че не мога да ти пратя такъв. Друг е въпросът, че имам и други данни за етническия и религиозен състав на Европа, които, обаче за съжаление не са в Уики-то и не мога да ги споделя с теб. Относно Ренесанса така упорито изтъкван от атеистите и тогава повечето велики учени са били християни. Но не ми се задълбава. Препоръчвам ти да си изтеглиш и прочетеш книгата“50 Нобелови лауреати и други велики учени за вярата си в Бога" за да имат злобните ти коментари малко по-голяма стойност.

П.П. И между другото си ми много смешен "Направо си копаете гроба" всякаш ще умра от мъка, ако някакъв келеш ме затапи в някакъв форум. Дори донякъде бих се радвал, ако ме затапиш, щом това ще внесе някаква радост в празния ти живот.

Мега фен
    Religions

Church of Norway 85.7%, Pentecostal 1%, Roman Catholic 1%, other Christian 2.4%, Muslim 1.8%, other 8.1% (2004)

Дано не говориш за това ,защото ще се спукам да ти се смея.

Коментарите ми не са злобни. Друга е думичката ,бих я употребил за да изтъкна и удивлението си от богатството на речника ти.

Имаш ,ама нямаш ,затова не можеш да ги споделиш. А колкото и смешно и нелепо да ти се струва - "Уики съкс" не важи като аргумент ,когато си говорим за международната версия и особено ,когато си говорим за държави. В конкретния случай просто довода ти НЕ важи. Актуална е информацията ,истинна е и не можеш да го оспориш ,затова джафкаш.

ПС: колко мило - трогнат съм Щом си толкова милостив - аргументирай се с нещо ,че да запазиш интереса ми ,тъй като да се джафкам с някого действително е единственото ,което внася радост в скучния ми живот.

Виж, която искаш версия на Уикипедия и ще видиш, че по-голямата част от населението на тези страни е християнско. Аз чета предимно руската Уикипедия, защото, както споменах не разбирам английски. Това, че се доверяваш на разни социологически изследвания ме кара да се усмихна, защото много по-добре от теб знам как се правят.

Мега фен
    Ъм ... в тъча ме вкара. Не знам не разбираш ли ,или се правиш ,че не разбираш. Населението на турция се води мюсюлманско ,на България - християнско. Това означава ли ,че болшинството от българите са християни !?
    Това ,което ми каза да потърся ,всъщност е религиозна принадлежност спрямо етнически групи ,а не социологическа извадка.

Като толкоз не вярваш - спри утре 10 човека на улицата и ги питай вярват ли безусловно в Бог да видим какъв ще им е отговорът.

Ъм ... в тъча ме вкара. Не знам не разбираш ли ,или се правиш ,че не разбираш. Населението на турция се води мюсюлманско ,на България - християнско. Това означава ли ,че болшинството от българите са християни !?
    Това ,което ми каза да потърся ,всъщност е религиозна принадлежност спрямо етнически групи ,а не социологическа извадка.

Като толкоз не вярваш - спри утре 10 човека на улицата и ги питай вярват ли безусловно в Бог да видим какъв ще им е отговорът.
    Мисълта ми е, че при преброявания болшинството хора се декларират, като християни. Какво повече искаш?

Те 90% от хората, които се определят като християни, са толкова християни, колкото и котката ми. Тя и майка ми при преброяването се определя като християнка, ама в църва не е стъпвала от поне 20 години, а Бог или Исус никога не съм я и чул да споменава.

А при преброяването аз мога да се самоопределя и като марсианец, това прави ли ме такъв ?

Абе вие някакво форумно харакири ли се опитвате да си направите ?

Как да не мога да си извадя извод ,бе ,мой човек ?

Ей ти ги жабарите - висок процент религиозност - мафия ,висока престъпност (която лесно мога да ти обясня защо *бих могъл* да обвържа със силната религиозност ,но няма да се правя на интересен ,тъй като не е баш така) ,сравнително нисък жизнен стандарт ,макар да си имат пари. И това е най-развитата от доминиращо религиозните държави.

За контраст идват Швеция ,Норвегия ,Дания ,Нидерландия ,Великобритания ,Финландия ,Белгия и Франция. Верно ,много бедно живеят - сигурно щото един на трима е вярващ (като тук се имат предвид всички религии и БОГ-ове ,не само Християнският такъв. Имай го предвид).

Първо - не разбирам сравнението. Аз съвсем друго имах предвид. Май само с тоя ислям можете да оправдавате Християнството. Мен за исляма не ме бОли.
    И впрочем и в *християнска* Европа я е имала тая практика ,ама познай какво! - тадааа - Ренесанс ,после и Просвещение.
    Знаеш ли кое е най-якото - това ,което изважда Европа от тъмните векове е не друго ,ами 'ереста' на гърците.
    Искаш ли още по-як факт ? Едно от основните открития в тази епоха и това ,белязало началото на модерната цивилизация ,е това ,че Земята не е в центъра на света. Познай още какво - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...81%D0%BA%D0%B8
    Ех , на кеф съм тая вечер. Ще понаучиш нещо.

Мога и по кръстоносците да поакам малко ,ама гледам че не сте на единна позиция и ще ми е безинтересно.

Но липсата на вяра е липса на морал
    Верно ,бе ,аз се чудих що съм такова лайно и само трепя хора по улиците ,грабя ,изнасилвам ,псувам и правя секс с овце.

Първо ще ти кажа, че източниците ти са под съмнение и няма как да знаем дали са достоверни. Но да приемем, че информацията в тях е правилна:

Даваш за пример скандинавските страни. Но забравяш австрия, германия, португалия...и др богати страни, където населението според картата ти е средно с 50% религиозност.

Ето ти ги скандинавсите страни, които не са религиозни:

https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/sw.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/no.html
    https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/fi.html

Вкупно 19 милиона жители (тук исляма не играе роля за определянето на колко са религиозни, защото е едва 3% от тези държави)

Само една Германия е 80 милиона, където са религиозни според картата ти около 50%. Ето ти от едната страна 19 милиона малко религиозни хора, които са успяли, а от другата страна 80 милиона средно към силно религиозни, които също са успяли.

Е какво? Как стигна до нелогичният извод, че религията пречи, защото са успели 19 милиона слабо религиозни. От другата страна са 80 милиона средно към силно религиозни, които също са успели.

Eто ти я германия по разбивки на ЦРУ:

Population:

81,471,834 (July 2011 est.)

Ethnic groups:

German 91.5%, Turkish 2.4%, other 6.1% (made up largely of Greek, Italian, Polish, Russian, Serbo-Croatian, Spanish)
    Religions:

Protestant 34%, Roman Catholic 34%, Muslim 3.7%, unaffiliated or other 28.3%

https://www.cia.gov/library/publicat...k/geos/gm.html

Това е най-точната и достоверна информация, която може да се намери за тези страни. Сам виждаш, че се опитваш да ми доказваш глупости, като даваш неадекватен пример че видиш ли скандинавските страни били нерелигиозни и затова успели. Е германците са религиозни и пак са успели.

"аз се чудих що съм такова лайно" е тук сме вече на едно мнение. И аз ти се чудя.

Те 90% от хората, които се определят като християни, са толкова християни, колкото и котката ми. Тя и майка ми при преброяването се определя като християнка, ама в църва не е стъпвала от поне 20 години, а Бог или Исус никога не съм я и чул да споменава.

А при преброяването аз мога да се самоопределя и като марсианец, това прави ли ме такъв ?
    И аз преди почти не ходех на църква, но си бях християнин. Въпросът, колко процента от деклариралите се, като християни са в действителност християни е дълъг и субективен. Аз съм живял в Германия, Швейцария и САЩ и мога да кажа как е там.

То и при другите религии е така. Няма как да се знае реално кой колко е религиозен. Може да не си я чул, но да вярва. Това определение обаче показва принадлежност към група.

Е, значи аз ако се самоопределя като японец, значи автоматично ставам такъв, м ?

Мега фен
    Австрийците не ме интересуват и си имам резони за това - неграмотни са - но не ми се спори и на тази тема. Мога да ти пусна изследване ,което пак ще отхвърлиш ,щото си адския авторитет ,или поне за такъв се имаш ,а дотук слушам само празни приказки и липса на способност за разбиране. Германците са с промити мозъци ,а португалците и испанците ги имам за мангали. Не ме интересуват. Много съм ограничен ,знам. И аз си имам някои пристрастия ,кво да се прави.

И аз на хартия съм християнин ,и какво ? Не съм видял държава ,в чието резюме да пише "Вероизповедание:Атеизъм " ,а ти ?

Другото - линковете ти не ми се отварят. Ако са социологически проучвания ,което съм сигурен ,че не са ,тъй като съм наясно точно каква информация има в този уебсайт - окей. Ако са обаче данни за това какво е вероизповеданието в дадена държава и някакви обиколки около тази тема - пасувам ,не ме интересува.
    Като бонус - в момента ТИ ми даваш НЕобективен източник на информация - в момента САЩ са фанатизирана християнска помийна яма ,и ако имаше поне един контакт там ,щеше да знаеш какво е. Аз обаче имам ,и то хора с моите виждания ,и за разлика от тук ,Европа ,там е трагедия. И ако не вярваш в Бог ,в някои от централните и южняшките щати те гледат като извънземно ,ако не и по-лошо отношение. Да ми даваш линк от официална служба към държава ,чиято политика по отношение на религията направо мирише на средновековието ,е меко казано смешно.

Може да не си я чул, но да вярва. Това определение обаче показва принадлежност към група.
    Ей в тва ви е грешката. Тва че 80 и нагоре % са 'християни' в дадена държава не означава ,че всичките тези хора изобщо 'вярват'. Просто са такива на хартия ,тва е.

Е какво? Как стигна до нелогичният извод, че религията пречи, защото са успели 19 милиона слабо религиозни. От другата страна са 80 милиона средно към силно религиозни, които също са успели.
    Абуууу-бууу-бууу-бу. Някой няма краткосрочна памет. Не ми ли обяснявахте вие през 5 поста разстояние ,че атеистите били аморални бедняци ? Ъъъъъъ ? И не беше ли поста ми с цел да ви 'светна' ,че най-богатите ,цивилизовани и устроени държави са с преобладаващо НЕрелигиозно население ? Къде съм казал ,че ако си религиозен няма да имаш кинти ? Казах само ,че фактите сочат ,че НЕрелигиозните хора *явно* живеят по-добре.
    И като една вметка - да си религиозен означава да вярваш в някаква ГОТОВА система. Тоест - тези ,които се определят като 'мисля ,че може да има нещо повече ,но няма как да знам' (към които и като един имащ се за интелигентен индивид се числя и аз) НЕ са религиозни.

Това е най-точната и достоверна информация, която може да се намери за тези страни. Сам виждаш, че се опитваш да ми доказваш глупости, като даваш неадекватен пример че видиш ли скандинавските страни били нерелигиозни и затова успели. Е германците са религиозни и пак са успели.
    Германците в момента са отроче на американската политика. Ако имаш поне малко познания по История и Философия ще знаеш колко нелеп пример ми даваш в момента. Ако врътна лентата ~80г назад ще бъде красота.

ПП: искам да се върнем на "Християните са извратени убийци и са го доказвали хиляди пъти през вековете ,завличайки света 1500 години назад...но все пак обичат да се извиняват" , както и "Религията води до морална и ментална деградация". Доскуча ми вече да защитавам Уикипедия. Като не ви изнася - не вярвайте. Все едно ми е на мен.

Австрийците не ме интересуват и си имам резони за това - неграмотни са - но не ми се спори и на тази тема. Мога да ти пусна изследване ,което пак ще отхвърлиш ,щото си адския авторитет ,или поне за такъв се имаш ,а дотук слушам само празни приказки и липса на способност за разбиране. Германците са с промити мозъци ,а португалците и испанците ги имам за мангали. Не ме интересуват. Много съм ограничен ,знам. И аз си имам някои пристрастия ,кво да се прави.

И аз на хартия съм християнин ,и какво ? Не съм видял държава ,в чието резюме да пише "Вероизповедание:Атеизъм " ,а ти ?

Другото - линковете ти не ми се отварят. Ако са социологически проучвания ,което съм сигурен ,че не са ,тъй като съм наясно точно каква информация има в този уебсайт - окей. Ако са обаче данни за това какво е вероизповеданието в дадена държава и някакви обиколки около тази тема - пасувам ,не ме интересува.
    Като бонус - в момента ТИ ми даваш НЕобективен източник на информация - в момента САЩ са фанатизирана християнска помийна яма ,и ако имаше поне един контакт там ,щеше да знаеш какво е. Аз обаче имам ,и то хора с моите виждания ,и за разлика от тук ,Европа ,там е трагедия. И ако не вярваш в Бог ,в някои от централните и южняшките щати те гледат като извънземно ,ако не и по-лошо отношение. Да ми даваш линк от официална служба към държава ,чиято политика по отношение на религията направо мирише на средновековието ,е меко казано смешно.

Може да не си я чул, но да вярва. Това определение обаче показва принадлежност към група.
    Ей в тва ви е грешката. Тва че 80 и нагоре % са 'християни' в дадена държава не означава ,че всичките тези хора изобщо 'вярват'. Просто са такива на хартия ,тва е.

Абуууу-бууу-бууу-бу. Някой няма краткосрочна памет. Не ми ли обяснявахте вие през 5 поста разстояние ,че атеистите били аморални бедняци ? Ъъъъъъ ? И не беше ли поста ми с цел да ви 'светна' ,че най-богатите ,цивилизовани и устроени държави са с преобладаващо НЕрелигиозно население ? Къде съм казал ,че ако си религиозен няма да имаш кинти ? Казах само ,че фактите сочат ,че НЕрелигиозните хора *явно* живеят по-добре.
    И като една вметка - да си религиозен означава да вярваш в някаква ГОТОВА система. Тоест - тези ,които се определят като 'мисля ,че може да има нещо повече ,но няма как да знам' (към които и като един имащ се за интелигентен индивид се числя и аз) НЕ са религиозни.

Германците в момента са отроче на американската политика. Ако имаш поне малко познания по История и Философия ще знаеш колко нелеп пример ми даваш в момента. Ако врътна лентата ~80г назад ще бъде красота.

ПП: искам да се върнем на "Християните са извратени убийци и са го доказвали хиляди пъти през вековете ,завличайки света 1500 години назад...но все пак обичат да се извиняват" , както и "Религията води до морална и ментална деградация". Доскуча ми вече да защитавам Уикипедия. Като не ви изнася - не вярвайте. Все едно ми е на мен.

Линковете ще ти се отворят като ги натиснеш веднъж, не ти се отворят и после натиснеш в полето още веднъж. Част от християните наистина са били убийци и извратени. Връщали са света назад. Но това християнството го е натживяло. В момента исляма дърпа света назад и са извратени убийци. Няма да чуеш християни да убият жена с камъни в името на Бог. А също така и малоумните евреи с техният яхве и моше дърпат назад света. Кажими що за дебили са това:

Еврейски религиозен съд осъди на смърт чрез пребиване с камъни бездомно куче, тъй като реши, че в него се е преродил адвокат, обидил съдии в миналото, предаде Би Би Си.

Кучето влязло във финансовия съд в Ерусалим преди няколко седмици и отказвало да излезе оттам. Това напомнило на един от съдиите за случай на вече починал прокълнат адвокат. Преди 20 години съдиите помолили духа да влезе в тялото на куче.

Представител на съда помолил деца от квартала да изпълнят присъдата, за да освободят животното от духа. Кучето обаче успяло да избяга, преди да бъде изпълнена присъдата, съобщи сайтът Ynet.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=933975

Не съм казал нищо за атеистите. Не е вярно че са бедни и глупави. Но атеизъм не означава и интелект. Няма връзка между атеизъм и интелект. Също така между християнство и интелект. Но исляма води до мозъчно изоставане.

За Германия - много ти разбира главата на теб какво е германия

А и още нещо относно "вериозповеданието атеизъм" Ето ти сащ

Religions:

Protestant 51.3%, Roman Catholic 23.9%, Mormon 1.7%, other Christian 1.6%, Jewish 1.7%, Buddhist 0.7%, Muslim 0.6%, other or unspecified 2.5%, unaffiliated 12.1%, none 4% (2007 est.)

Долу има 12% неопределили се и 4 процента заявили се като атеисти. Което е същото.

И като една вметка - да си религиозен означава да вярваш в някаква ГОТОВА система. Тоест - тези ,които се определят като 'мисля ,че може да има нещо повече ,но няма как да знам' (към които и като един имащ се за интелигентен индивид се числя и аз) НЕ са религиозни. - и какви са тези тъпи умозакчючения, че тези, които не са сигурни не са религиозни? То е повече от ясно, че няма как да знаеш дали има нещо повече. Затова се нарича вяра, а не математика. И аз мисля, че има нещо, но няма как да знам. Но съм религиозен. Вътрешно чувство го наречи.

Пречупваш всичко през собствената си призма. Затова трудно мислиш логично. Като бях ученик имах един такъв Генчо в класа. Генчо винаги си мислеше, че е прав.

За сайта - това е сайт на цру и информацията там е въз основа на официални данни. Да социологически проучвания са. Какво ли ти обяснявам португалците са цигани и wikipedia велика. И австрийците са глупави.

Прав си нямам краткосрочна памет от преди 5 коментара. И ти нямаш, защото от преди 5 коментара нещо ти е най-вероятно на буферната памет. Или на дългосрочната, но тежко ми ако там ти записвам глупостите.

Както и да е нямам намерение да водя повече тъпи спорове за глупости. Ако гледаш от gregoryhouse и се учиш от неговите простотии ще ти кажа едно нещо:

Четох скоро едно сериозно проучване, в което се казваше, че мъжете, които парадират с интелект го правят, защото не могат да предложат нищо друго и така избиват комплексите си.

Доста хора са интелигентни и без да пишат в червено и да дрънкат неща, които не са им съвсем ясно. Просто не го показват, а и не трябва. Парадоксално е, но "умниците" като трябва да се върши някаква сериозна работа се дънат, а тези които си траят и не се правят на айнщайн я вършат с лекота.

Па и не е вървежно батка. Мацките не хващат на интелектуалци и зубъри. Ти успей батка направи няколко милиона и всеки ще те уважава. Гледам gregory си писал в профила, че учи за PR. Е чий го грее това знаеш ли колко учили за PR продават в денонощни магазини? Хвани си гадже и не започвай философски спорове, защото ако отиде до тоалетна няма да се върне. Жените обичат мачовско поведение, тарикатлък, агресия и лоши момчета. Не интелектуални неудачници.

http://www.youtube.com/watch?v=N9qYF9DZPdw

ето и този от песента е някакъв интелектуалец и играч на шах
    а и на външен вид си го докарал
    ходи си купи карта за фитнес запиши бокс да си счупат 4 пъти главата да не се насереш ако някой те хване на улицата мани го грегари той и след 5 години ще пише тука с червено и ще поправя оценки

Това мога да ти кажа.

Цитирай Първоначално написано от nikolaiazaz
    Няма връзка между атеизъм и интелект. Също така между християнство и интелект. Но исляма води до мозъчно изоставане
    Я дай пак ?

Друг интересен факт е, че средното IQ на мюсюлманите е по-високо от това на католиците, мормоните и баптистите. Единствено православните имат по-високо средно IQ от мозъчно изостаналите мюсюлмани.

Мега фен
    Сега ме обявиха ,че съм смотан и хилав. Ама аз и на фитнес ходя ,и момичетата ми се радват Ква е тая несправедливост.

Айдеее, атеистите и мюсюлманите били по-умни от католиците, обаче православните са по-напред от мюсюлманите и католиците. Вече, като отида в Западна Европа ще съм с по-високо самочувствие. Според едно друго много по-представително и известно изследване "любимите" на Аурис германци са най-интелигентните в Европа, а след тях са други негови "любимци" австрийците и италианците. Между първите бяха и поляците. Все католически държави, където християните са много повече от атеистие. А за съжаление Гърция и Русия/две православни страни/ са на последните две места. Според друго едно изследване проведено в световен мащаб отново германците, австрийците и италианците са на първите три места в Европа, а от мюсюлманските държави най-напред е Малайзия заемаща 39-то място. Друг е въпросът, че мои приятели психолози са ми обяснявали подробно, колко по-зле се представят възрастните хора от младите, защото са отвикнали да решават тестове. И дори на много интелигенти възрастни им излиза по-ниско IQ от посредствени младежи именно заради това. А при възрастните процента религиозни е по-голям, отколкото при младите. И в заключение не обичам да се хваля, но съм си правил три IQ теста дадени ми от психолози/не, като тия в Интернет дето те изкарват гений/ и мога да ти кажа, че резултатите ми са много по-добри от тези на средностатистическия атеист. Така, че аз няма от, какво да се притеснявам.

Мега фен
    Ние ви изкарваме контра аргументи на абсурдните *ваши* слова ,а вие след това се сопвате ,че ви наричаме глупави. Е какво е това сега ?

Ей ... представям си в магазина да поискам кило домати ,оня да ми даде краставици ,аз да му се сопна ,че съм искал домати ,а той да ми обяснява ,че на краставиците нищо им няма.

Много точен пример .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си