А ти осъзнаваш ли ,че си последовател на една пропаганда и илюзия ,целяща разделение и власт ,наречена държава ? Усещаш ли ,че "България" означава просто това петно на картата ,в което се говори български език ,живее българския народ и се изповядва православното християнство. Нищо повече ,нищо по-малко.
Сериозно ли си въобразяваш ,че баба Айше и дядо Мустафа ще се облажат ако държавата им заема целия балкански п-в. Или че нещо ще се промени тук ако България е лишена от турци ,цигани или пък е ако ще и на сто морета.
Говориш ми за 'събуждане' ,а ти живееш в античността. Каква полза носят расизма и ксенофобията ? Вместо да викате какво не ви харесва ,седнете и помислете как да го промените. И викайте тогава ,когато ви трябва подкрепа за да осъществите промените ,които сте обмислили. Останалото е глупости на търкалета.

България леко по леко си отива, и на никой не му пука!
Аз ти го казвам в прав текст - НЕ ми пука ! . Стига да живея добре ,да ми е приятно и да съм заобиколен от свестни ,интелигентни и образовани хора ,изобщо НЕ МИ ПУКА дали ще е България ,Турция ,Германия или Русия. Друг е въпросът ,че последователи на исляма сред интелигентните и образовани хора едва ли има ,или ако има - то е с някаква цел.

ПС: моля те не ме разсмивай с примери от българското възраждане. Макар да уважавам саможертвата на въпросните хора ,това изобщо не ги прави мерило за морал и ценности. Виж Ботев комуниста-самоубиец ,застрелян от собствената си чета (най-вероятно). Лабилен идеалист.