.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Информатика СУ

Сега завърших 10 клас и вече се чудя какво да уча след завършването.
    Обичам компютрите и техниката като цяло, информатиката ми върви , математиката ми също е на високо ниво и затова най-логично към момента ми звучи Информатика в СУ.
    Имам обаче един проблем - английския ми е на потресаващо лошо ниво
    Там учи ли се английски ? Ще ми бъде ли нужен и ако да на какво ниво ?
    Благодаря Ви предварително !

Мега фен Аватара на Chacho
    Имаш английски първата година - не влизаш в нито един час, накрая на годината си пишеш 5 присъствия на едно листче и ти внасят 6-цата

От друга страна, според мен информатиката е много по-лесна, ако знаеш английски. Първо, че ключовите думи в програмните езици са на английски (повечето). Второ, ако разглеждаш коментарите или документация на някакъв код, голяма е вероятността да е на английски. Трето, повечето качествени учебни материали са на английски. Четвърто, езикът винаги е плюс (особено когато си търсиш работа).

Няма да ти е проблем, ако не знаеш английски, но можеш за себе си да го научиш на разговорно ниво с един бърз курс примерно. Не е нужно да си много добър (като изключим четенето на чуждоезични материали).
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Това че трябва да ходя на некво бързо курсче ми е ясно. Въпроса беше дали ще трябва да го правя спешно или може да го оставя и за по нататък.
    Много ти благодаря за бързия отговор.

Можеш да го отложиш, да.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Повече от фен
    А случайно да знаеш горе-долу с какъв бал средно се влиза в СУ с информатика? И ако кандидатстваш чрез матурата дали бала ти е по-нисък отколкото с изпита на СУ?

Миналата година минималния бал при мъжете на 1во класиране е бил 24, т.е. 6.00 на матурата или 6.00 на матурата и 4.00 на изпита по математика.

Тази година балообразуването е друго. Но горното ти отговаря на въпорса 4.00 на изпита(при матура 6.00) ти се равнява на 6.00 на матурата, но те така или иначе ти взимат тази оценка, с която ти се образува по-висок бал.
    2010 - 1во класиране
    2010 - 2ро класиране
    Обаче вчера излезнаха резултатите и той се оказа мега умния.. Разбира се , това е страхотно ама аз се чувствам мега тъпата ..

Миналата година направиха и трето класиране, при което баловете паднаха до ~16

Повече от фен
    Тва с вземането на по-високия бал е яко, защото ако не беше така незнам на ква матура щях да се явявам И пак да попитам, нали не взимат цялата диплома, а само оценката по математика?

Ако не си държал матура математика - да. Ако си държал матура математика, то тя задължително замества дипломната оценка.

Гледам, че сега е малко променено балообразуването и дипломната оценка вместо х2 се взима х1. Справите ли се на изпита сте вътре.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако не си държал матура математика - да. Ако си държал матура математика, то тя задължително замества дипломната оценка.

Гледам, че сега е малко променено балообразуването и дипломната оценка вместо х2 се взима х1. Справите ли се на изпита сте вътре.
    Еми идеално. Ако се взимаше цялата диплома още от сега щях да се простя със СУ

Така трябва да бъде навсякъде, защото за чиф ти е оценката по физическо в специалност Информатика.. Така че "влазай при назе, не са бой!"

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Така трябва да бъде навсякъде, защото за чиф ти е оценката по физическо в специалност Информатика.. Така че "влазай при назе, не са бой!"
    Еми ще "влазам" дай боже . Имам още 2 години до университета...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си