- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Чужбина-изисквания
Как и от къде мога да получа ТОЕФЛ ?
^ ТОЕФЛ (TOEFL iBT) е изпит, който се сдържи в няколко града в България, на компютър. Има 4 секции - Listening, Reading, Speaking и Writing, като за всяка секция има специфични неща, които искат да разберат дали притежаваш като знание. Максималкият брой точки е 120, по 30 на всяка секция. Трябва да се регистрираш на ets.org, изпита струва 180 долара. Можеш да потърсиш учебни помагала и учебници, с които да се подготвиш на http://englishtips.org/ . Дори и в Гугъл да потърсиш пак ще намериш.Затова мисля, че ако се чувстваш подготвен достатъчно добре по английски е добра идея да вземеш поне 1-2 седмици часове при частен учител, за да ти каже тънкости, да ти помогне със speaking-a и да ти каже за къде си.
Аз ти препоръчвам учебника на Cambridge. Има също на Barron's, Longman...
Трябва да се явиш на изпит и да го издържиш - тогава ти връчват сертификат. Доколкото знам, TOEFL-a е computer-, internet- и paper-based, ти си избираш какъв да държиш. Ето малко инфо тук:
http://www.fulbright.bg/bg/p-Amerika...-Sasht-USA-12/
и тук:
http://www.ed-cmfnd.org/?page_id=787
както и тук:
http://www.ets.org/bin/getprogram.cg...group_Bulgaria
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Computer based мисля, че няма в България, най-разпространения е iBT, също в София само има и писмен, но той е по-скъп от iBT.
edit: Преди половин година беше 180$ на ets.org. Баси как са го увеличили. ;д
Благодаря!Ако реша да кандидатствам примерно в Imperial College London какви документи ще ми искат (диплома,сертификати) ?
Мм.. там приемат трудно, даже не знам дали има българи. Искат foundation year. Иначе за всички университети се кандидатства по един и същи начин - диплома, мотивационно, препоръка, сертификат по език.. в плюс са награди от състезания (национални, международни, световни), но ако са челни места, иначе няма смисъл да пишеш, ако си бил на 50то място :д
Забравих като инфо да кажа, че някои университети викат за интервю, което понякога разрешават и да се проведе по телефона. (някъв пич беше излъгал мин. година, че бил болен от свински грип, но ся не знам дали е излъгал, за да се прави на интересен или наистина е казал такова нещо)
Ти в кои университети мислиш да кандидатстваш ?![]()
Аз кандидатствах вече и ме приеха.Ако искаш ще ти пиша на лично в кой университет съм приета - опитвам се да си запазя анонимната черупка
![]()
Прати ми едно ЛС на мен, че ми е интересно. Въпреки, че дори да го постнеш в темата няма да излезнеш от анонимността, защото хората не знаят нито в кое училище учиш и т.н., а няма университет (дори Кеймбридж или Оксфорд), където да има само един българин...Първоначално написано от Gwendoline
Нем, в Англия.Първоначално написано от directing
![]()
Искам да уча в Италия или Испания , но още не съм избрал какво , а догодина съм 12 клас и ми е малко притеснено ,че нещо позакъснявам с избора си.
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
^ Не, взех студентски заем от там, който бива отпуснат от правителството. В Англия няма толкова много стипендии, защото има точно тоя студентски заем. Повечето от стипендиите се раздават за успех от втората година нататък и са само частични. По-скоро идеята е да ти служат като джобни пари и да облекчат престоя ти в университета. На Coca Cola има някаква стипендия, за която говорят доста, но не съм се интересувала по-специално за нея.
Знам, че е много относително но някой знае ли г/д колко излиза издръжка в Англия за 1 г. без таксата. И.. за колко години г/д се покрива този заем, 'щото ся като дигнат таксите ще е още по-голяма сумата и ще е по-трудно.
Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!
Не си закъснял... много.Първоначално написано от cunt
Започни да се подготвяш за сертификат по английски - това е най-бавната работа, заради подготовката и после чакането на резултатите. Обикновено искат TOEFL, но има някои държави, които имат "вътрешни" изпити по английски - държиш изпит в самия университет, който е хипер лесен в повечето случаи. За Италия и Испания не съм сигурна, но в Холандия имаше такова нещо 100%. Имам един каталог в нас с университети и ще проверя по-подробно за Италия и Испания, и ще пиша след малко.
Ако се свържеш с Интеграл, те ще ти обяснят за крайни срокове, условия и т.н. макар че и ти сам можеш да пишеш на университетите как можеш да кандидатстваш. С Интеграл кандидатстването ще ти излезе безплатно за тези две страни.
Вярно ли е, че ви Италия приемали с доста ниски оценки в топ университети или е само клюка и има ли добри програми на английски?
Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!
Първото си е относително, както сам каза. Зависи в кой град ще си - колкото по-малък град и колкото повече в провинцията се намира - толкова по-евтино. Освен това в Англия е най-скъпо, а в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия респективно по-евтино. Зависи и ти къде ще живееш - на квартира или на общежитие; дали ще си купуваш нови, втора ръка учебници или ще висиш в библеотеката; как си свикнал да живееш - да харчиш по барове или не, дали пушиш, колко харчиш за дрехи, даже и най-тъпото - колко и каква храна ядеш. Никой не може да ти каже точна цифра и аз съм питала такива нещаПървоначално написано от rome0
Едно момиче, което е 3та година в Лондон ми каза, че за 1вата година е излязло около 25 хиляди лева, но не мога да знам какъв начин на живот води - зависи как е свикнал да живее човек, да се лишава или не.
Заемът покрива една учебна година (тази година в повечето университети таксата беше 3375 паунда, някои бяха маалко по-евтини, но пак над 3000 паунда). За всяка учебна година кандидатстваш наново, отпускат го на всички кандидатстващи.![]()
А това дали ще е трудно пак си зависи от гледната точка - отстрани изглеждат страшно тези 6 хил паунда, но нещата са пресметнати така, че да може всеки да си изплати заема - няма логика иначе правителството да отпуска милиони паундове годишно и да няма възвръщаемост? Единствената разлика от 2012 нататък ще е, че заема ще се връща, след като човека почне да изработва над 21 хил. паунда годишно (до преди това над 15 хиляди, някъде го писах вече) и че ще изплаща в по-дълъг период от време, но няма да има разлика в месечната му издръжка дали изплаща 3 или 6 хиляди. Ако кажем получаваш 25 хил. на година, разликата (25-21) е 4 хиляди паунда - от тези 4 хиляди се пресмятат по 9 процента месечно, които ще връщаш. Аз обаче, както съм по "старата система", ако получавам също 25 хил. паунда, разликата (25-15) е 10 хиляди и на мен ще ми бъдат таксувани 9 процента не от 4, както при теб, а от 10 хиляди паунда, т.е. аз ще плащам повече от теб на месец.![]()
кога трябва да ги взема тея сертификати??Първоначално написано от Gwendoline
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
Ниски оценки от кое?Първоначално написано от rome0
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Когато решиш, колкото се може по-скоро е по-добре и да ти се маха от главата.
Ето за Испания:
http://www.integraledu.com/docs/Prof...pean%20uni.pdf
http://www.integraledu.com/docs/Prof.../IED-Spain.pdf
и Италия:
http://www.integraledu.com/integrale...du_kind_id=690
Еми не знам, но някои университети нямат изисквания за дипломата, пише само "диплома за средно образование."Първоначално написано от rome0
Искам да попитам ако кандидатствам със специалност архитектура в Англия какви изпити трябва да взема(по рисуване, математика и т.н.)?
Авторе греша ли или искаш да те приемат в чужбина,в елитен университет ,който е много добър,а същевременно ти нямаш хубави оценки?
Randy: Oh yeah? We'll lets re-direct the moment Mr. I'm So Original. Where's your motivation? Huh? Why copy yourself off of two high school loser ass dickheads? Stu was a pussy ass wet rag. And Billy Loomis? Billy Loomis, what the fuck? Jesus! Talk about a rat looking homo repressed momma's boy! Why not set your goals higher huh? You wanna be one of the big boys! Huh? Manson, Bundie, O.J, Son of...
Ами.. естествено, според мен, всеки иска в добър университет, но наистина нямам много добри оценки и търся алтернатива.