Gwendoline, имам няколко въпроса към теб (и към другите които са запознати). Краят на август, началото на септември ще държа ТОЙФЕЛ. Как стои въпросът с посочването на университети при регистрацията, нещо не мога да разбера цялата схема.

Доколкото разбрах, резултатът ми от ТОЙФЕЛ, ще се прати на няколко университета, които посоча, без такса, обаче после не ми е ясно как стои работата с ucas, защото уж първо ще се пратят предсрочно, а аз дори не съм наясно дали става така, защото ще държа изпита вероятно септември, а ще кандидатствам може би декември-януари-февруари през ucas.

Смятам да кандидатствам право в Шотландия, съответно сега съм си набелязал следните унита:

University of Glasgow
University of Birmingham
University of Aberdeen
University of Edinburgh
University of Strathclyde
University of Dundee

Та, какво можеш да ми кажеш за тях ? Освен това изпитът LNAT какво представлява, така де, мислех, че се държи след определен период, когато вече си бил в университета, а то се оказа, че се държи предварително ... Нещо идеята за самия изпит ме притеснява : ) !

Още един, последен за сега въпрос: Как стоят нещата, ако искам да кандидатствам и във Франция (Монпелие и Тулуза) ?!

И ти чрез фирма ли кандидатства ?!