- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Позитивно мислене ; )
Леле..Помня когато и аз само стоях като "пън" и гледах връстниците си да се забавляват и всичките бяха супер отворени и не им пукаше от нищо и никой..
Постоянно бях с нос забит в земята,имах чувството че всички ме смятат за идиотка и че не мога да се сравнявам с тях.
Помогна ми най-вече смяната на обстановката..Защото в България на повечето не им пукаше за мен,но когато дойдох в Испания всички започнаха да ме разпитват,беше им интересно да научат неща за мен и за мястото от което идвам.И леко по леко от толкова въпроси и внимание аз станах доста по-отворен човек.
Сега съм и тройно по-лъчезарна и любезна,и съм се запознала с доста хора просто ей така,по улицата или в някое заведение..
Ето няколко съвета:
1.Запиши се някъде където ще ти е наложително да общуваш с други-танци,карате,театър,някакъ клуб (читателски,комикс...такива неща)-защото така ще започнеш да общуваш с останалите от групата и оттам самочувствието ти ще се вдигне..
2.Излизай по-често,и не си забивай главата в земята,вдигни я високо и се опитай да по зяпаш малко останалите,дори и да е невъзпитано, малко по малко ще започнеш да свикваш с това другите да те зяпат..
3.Сега е лято..време за забавление и нови запознанства,излез на дискотека с някой приятел и започни да заговаряш останалите,1-2 човека.Говори с тях..и ще видиш..трябва ти общуване,но ясно че ако някой който познаваш ще ти е по-трудно..но ако някой който си видял в дискотеката,когато на всички им е все едно за останалите,и на теб няма да ти пука..
4.Усмихвай се..няма лошо..гледай позитивни филмчета...има много..препоръчвам ти "It's kind of a funny story"
5.Днес трябва да има концерти по случай July Morning..отиди и си намери с някой да поприказваш...Може и само да попиташ кога започва концерта,или дали ще останат до изгрева..прости въпроси.
Повярвай ми,трудно е..Но с малко напрягане ще постигнеш много.А общуването е доста важен фактор в живота на всеки...Научиш ли се да общуваш с останалите ще успееш в много неща,ако ли не..направо се пиши за неуспял чиновник или чистач на тоалетни..![]()
People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.