Наистина тези теми в повечето случаи нямат много смисъл,ама 'айде..аз също съм (вече бивша-от днес) деветокласничка.
Много се бях стреснала в началото,защото миналата година учехме само математика,български и англиийски кажи-речи,а тази година сме с 15 предмета.Е,оказа се далеч по-добре,откакто си го представях.Първия срок завърших с малко над 5,50,а годината-5,93.От втория съм по-доволна,макар че разлика в ученето не видях.Общо взето изобщо не съм си давала зор.Аз исках да хвана стипендия и бях спокойна,защото си знаех,че ще имам най-малко 5,50.Аз след като разбрах,че в дипломата за 12 клас ще ми влизат само БЕЛ,Математика,ИТ,Физкулту а,Музика,Из.Из и двата езика,които уча,се успокоих.За другите ще му мисля вече догодина,когато наистина мисля да залегна на ученето(казвам си го всяка година ).Та така..доволна съм от успеха,можеше и с пълно 6 да завърша,ама Историята ме прецака.Никога не съм я обичала!
Относно книгите-дадоха ни доста дълъг списък и мисля да прочета колкото се може повече произведения от него.Попринцип не си падам много по книгите от списъка,но тази година учителката ни има няколко интересни попадения,пък и в момента нямам какво друго да чета,така че почвам списъка.Първо задължителните,после допълнителни. Даже вече посетих библиотеката и доволно се оборудвах.
Иначе,ако някой се интересува:
Данте Алигиери - "Божествена комедия"; "Ад"
Джовани Бокачо - "Декамерон"
Мигел де Сервантес Сааведра - "Дон Кихот"
Уилям Шекспир - сонети; "Хамлет"; "Ромео и Жулиета"
Жан Батист Молиер - "Тартюф"
Даниел Дефо - "Робнзон Крузо"
Алксандър Дюма - "Граф Монте Кристо"
Виктор Юго - "Парижката света богородица"
Джордж Гордън Байрон - "Дон Жуан"
Оноре дьо Балзак - "Дядо Горио"
Стендал - "Червено и черно"