.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София

Масони, Ротарианци, Тамплиери, Малтийци, Лайъни...

Познавате ли въпросните организации?
    Какво знаете за тях обективно?
    Какво мислите за тях?
    Член ли сте на някоя от тях?
    Познавате ли членове?
    Бихте ли станали член?
    Какво е тяхното място в света?

Аз ще дам мнение по-късно, защото ми е супер интересно да прочета виждания, различни от моето първо...

ти да не си член на някоя и да ни агитираш ?

Вероятно, на Ротъри клуб

Не съм член на никоя, нямам желанието да бъда такъв. Знанията ми за тях не са особено задълбочени и затова по-добре да си замълча. За Тамплиерите съм доста запознат, но това е друга история Сега ме мързи, по нататък

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    София
    Член съм на една, надявам се и на втора скоро...

Интересно ми е мнението на хората. Аз ги познавам относително добре всичките. Те са и доста навързани де...макар да нямат нищо общо помежду си чисто теоретически, доста от членската маса се припокрива....

Нищо не агитирам - това е въпрос на личен избор и разбиране. Както виждаш и не казвам на какво и що съм член. Факт е, че много хора не ги разбират тези организации и ги слагат в графата секти, а особено в България тяхната дейност доста се различава от сектантството.

По-скоро ми е интересно как вие ги възприемате. Поотделно или заедно.[/i]

amk933, аз искам да те питам някои неща, защото ти най-адеквато можеш да ми отговориш.
    Чувала съм, че за да станеш член на някои от изброените трябва да се заплаща всеки месец определена членска такса и да не си осъждан, да имаш добро име сред обществото, вярни ли са тези твърдения според твоя опит?
    До колко Ротарианците имат връзка с ООН?

Град
    София
    Абсолютно вярни са, но таксите не са някакви безумни. Те се събират повече с цел административни разходи отколкото правене на благотворителност (за второто се организират събития и се набират средства).

Ротари е най-голямата международна хуманитарна организация след Червения Кръст. Като такава държи едно от местата в Генералната Асемблея на ООН само с наблюдаващи права (единствено Ватиканът държи още едно такова място; PS: само за Червения Кръст не съм сигурен дали имаше). Освен това няколко 10-ки ротарианци са участвали в написването на Хартата и Устава на ООН.

Но. Чисто политически, масонската организация е може би най-силна...не съм сигурен точно за ООН дали Ротари или масонските ложи имат по-влиятелно лоби, обаче в политиката вторите нямат стигане.

Град
    София
    И аз не съм много запознат,но специално за Тамплиерите мога да ти предложа една много готина книга,тя е предимно историческа,обаче предполагам,че ще ти е интересна,защото има доста интересни хипотези за създаването на САЩ,откриването му и изобщо всичко,подкрепена с доста убедителни доказателства:Пиратите и изчезналият флот на Тамплиерите се казва книгата,препоръчвам ти я амк
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Град
    София
    Ако ми се отвори свободно време, ще и хвърля един поглед...

Иначе познавам един Рицар Тамплиер.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от amk933

Човек орденът им се е разпаднал преди 7 века,не знам за какво говориш
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Град
    София
    Човек, Орденът на Рицарите Тамплиери продължава да съществува и днес като организация, опазваща християнските ценности...попрочети. Занимават се и с благотворителност...

Той си мисли, за средновековния орден, който е бил избит от църквата.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    АЗ СЪМ ТАМПЛИЕР!

пък мен вчера ме приеха в Тевтонския (smirk)

Членове на ККК няма ли?
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Супер фен Аватара на montana6
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Цитирай Първоначално написано от amk933

Човек орденът им се е разпаднал преди 7 века,не знам за какво говориш
    amk сигурно има предвид т.нар. розенкройцери.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Той си мисли, за средновековния орден, който е бил избит от църквата.
    Мм всъщност не,някои са се спасили и са емигрирали в "Новия свят",бягайки от папата.И точно тва е хипотезата,че САЩ е открит много преди Колумб и Колумб е тръгнал с оправдание,че ще търси Индия,а всъщност е имал ясна цел,карти и водачи,които вече са били ходили.Но няма смисъл да ви разказвам всичко,щото книгата няма да ви е интересна
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Имам досега с доста такива хора - познавам и такива. Ротарианци, Тамплиери и от Великата ложа на масоните.
    Казвали са ми, че съм подходящ за тамплиер, но смятам, че това е пълна простотия.

В подробности не искам да се впускам, защото няа смисъл... но да речем, че съм доста добре запознат с част от тези общества и не бих станал член.

Град
    София
    Какво те спира? Това ми е интересно.
    И да се впуснеш в подробности - ще те прочета, защото ми е интересно как ни възприемат хората.

За Тамплиер ти е малко рано, мисля...трябва да си на 28, за да станеш пълноправен член.

Догодина..

Досегът ми с тях е изключително и само на професионално ниво, макар и един от колегите ми в работата наскоро да бе приет за Тамплиер. Не ми харесва самата идея за подобни съсловия/общества, които се обособяват според някакви ритуали/вярвания - най-малкото е, че не споделям тези вярвания. Осъзнавам, че това е начин да завържеш ценни контакти и т.н., но самата идея ми седи противоречива.

Четох им книгата, която издадоха наскоро, присъствал съм и на "ритуали" и сбирки като наблюдател и за кратко - not my cup of tea.

Град
    София
    Тези с ритуалите са Тамплиерите, Масоните и Малтийския Орден....

Пробвал ли си в Ротаракт (Ротари за до 30-годишни)? Там положението е доооста по-различно. Просто идеята не е свързана с пазенето на дадена тайна или с нещо религиозно. Идеята са точно контаки, израстване и някакъв труд в полза на обществото. А по разните събития се създават супер много нови запознанства, които след това стават и приятелства с дадени хора.

И Лайънс щях да кажа, но те май нямат младежка част в България, а средната възраст на членовете им тук е над 40. Не, че в Ротари не е толкова пак...просто имат и секция за по-активни хора...

Иначе и на мен идеята на Малтийския Орден и Ордена на Рицарите Тамплиери за момента ми е леко чужда. Масонството го познавам бегло, но кой го познава супер добре и ще ти каже подробности? Никой.

да речем, че имам досег до Великата Ложа на посветените бла-бла... пълна дивотия.

На ротари съм присъствал на няколко сбирки на дъртите - никога не бих се захванал. По мои си причини и убеждения... нямам добро мнение и за тях.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си