- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Проблем с Гърдите.
от 2 години се занимавам с фитнес преди ходе 3-4 пъти в седмицата ,а от 5 -6 месеца хода 5 пъти.Проблемът ми е че гърдите са ми доста малко при положение че тренирам от 2 години...ВИНАГИ ПРАВЯ С МАКСИМАЛНИ КИЛОГРАМИ и гледам 7мата или 8мата да е правя едвам едвам... ама резултатът е почти никакъв....
* първи ден - гърди, корем,трапец
* втори ден - гръб,трапец
* трети ден - крака,рамо
* четвърти ден - бицепс,трицепс,корем
* пети ден - гърди,рамо,трапец,корем
* шести ден - почивка
* седми ден - почивка
моля за съвети по напредналите ;]
смени краката или гърба в края на седмицата - да има 2-3 дена разстояние , не знам как имаш сила да ги правиш един след друг.- За гърдите- 3 упражнения - лежанка за горна част, лежанка и кофички. 1 загряваща 2 работни серии съответно 80- 100% макс.
Баварец вадя от гараж, после на масаж!
Гледаш репортаж за мен и моя антураж!
Възможно е да претренираш,другия вариант е организма да се е адаптирал към начина ти на трениране.Ако тренираш от 2 години идентично,това е твърде вероятно.Може да пробваш да намалиш интензивността за сметка на повторенията или да смениш упражненията,или и 2те.
аз понеделник си правя обикновените който са за гърди нормална,горна,долна,кош, правя по 4 серии по 8 повторения + от последни месец почнах всеки ден да правя кофички по 4 серий с по 15 повторения.Първоначално написано от TodorMarkov
а петък за гърди гледам да правя с гирички на въжетата там...негознам как се кзва.
флайс/кросоувър?Първоначално написано от everythingisrelative
Иначе, за автора. Може адаптацията да е проблем. Пробвай да разнообразяваш тренировките, примерно една лека, две по-тежки. Или в една тренировка прави по-тежко на лег, за сметка на полулег, или обратното.
Кросоувър се казва.Спри да правиш кофичките,така гърдите ти не могат да се възстановяват.Понеделник и петак прави еднаква тренировка за гърди,като наблягаш на базови упражнения.Не каза с каква интензивност работиш,нито какви упражнения правиш.
попринцип тази http://www.bb-team.org/workout/1283_...#axzz1Qw6x13mx но малко съм променил заради гърдите...Първоначално написано от TodorMarkov
Ако тренираш от 2 години по тази програма,т.е не си сменял упражненията за гърди,може да замениш вдигането на щанга от лег с дъмбели и вдигането на дъмбели от полулег с флайс от полулег,пек-дека с кросоувър.
Ами по програмата ръцете са в четвъртък и както си я променил не знам има ли време за почивка между гърди-гърди. Зависи и от техниката дали спускаш до долу,почти до докосване.Също експериментирай с хвата.Няколко пръста по-широк или по-тесен понякога дават голяма разлика в натоварването. Гръдната ти обиколка над 100 см ли е? На снимката изглеждаш широк и с добра трапецовидна форма на гр.кош.
И също така ходиш 5 пъти.Имаш ли резултати за тези 5 месеца? Може би 5 дни здрава тренировка без почивен ден те изтощава и не можеш да натрупаш мускулна маса.Защото всичко изгаря за енергия. И в такъв случай трябва да опиташ с 2-3 пъти седмично,но при тая схема по-лесно се натрупват мазнини без стриктна диета.![]()
с тази програма съм от 4 месеца някаде.Първоначално написано от TodorMarkov
събота и неделя почивам ,пък и приемам много витамини и протеиниПървоначално написано от redbul2
гледам на обяд да поспивамче иначе ми идва множко
Нищо,смени упражненията както ти казах и виж как ще се чувстваш.Работи с интензивност около 80% 6-8 повт.
Само събота и неделя не е достатъчно след цяла седмица зор.Можеш да опиташ частични избутвания на лега или да започваш от някаква стойка в долно положение малко над гърдите ти.Това е любим похват на великите културисти.![]()
тренираш по един и същ начин затва...
вкарай ся 2 месеца тренировка за сила - класическа програма, после пак се върни на тая
http://www.bb-team.org/workout/1280_...#axzz1QxlEdnBr ето ти програмата.
Тази програма я завърших преди 3 седмици, ЕФЕКТ ИМА!
пп: размерът става с повече почивка
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
лег 105-115 ... тука съм най-слаб, не знам що ама ми е трудно!Първоначално написано от HatersAlwaysGonnaHate
клек 135-140 ... клека е до долу, поне колкото мога да клекна, полуклека е 150
мъртва тяга - 220КГ ... тука май съм сторил няква беля, щото ме боли гъза кат ги отлепвам, затва вече над 180 не слагам!
раменна преса - 70КГ/3 пов - 75/1п
бицепсово сгъване - 55КГ/3 пов - 62.5/1п
други упражнения от силовия трибой не знам
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Раменната преса е прав,нали ? Не на smith-a ?Първоначално написано от firstdiesel
И за 16 месеца както викаш ти си дръпнал тяга 220 кгА обръщане-изтласкване или нещо подобно беше не е ли добро упражнение
![]()
не аз не ги правя ...
то кръста ми е здрав щото още от малък съм почнал да работя по балкана дърва, картофи ....
аз кат влезнах за сефте в залата 60КГ на лег ма затискаха, а дърпах 100-120 мъртва
да прав с щангата пред гърди, на машина всеки може ...
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
А ясно..И си викам аз , от тренировките ще дигаш толкоз кг,викам някъв съвет ше земемПървоначално написано от firstdiesel
Ти просто си имал ген и за тва си дигал
![]()
то зарад тоя ген се всакатихмеПървоначално написано от HatersAlwaysGonnaHate
вдигам си и между сериите си мисля къде ша ми трябва да дигам аз такива килограми ... ама пак не спирам
оня ден на успоредката си закачих 2 диска по 20КГ всички ма питат ква химия зимам![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Така е,пуст ген! Аз най-после разбрах защо не мога да вдигна много килограми!
то като растеш с малко килограми по-добре ...
аз се опитвах да качвам маса не малко време с малко тежести, но безуспешно
то с тежко ти отиват ставите, връзките и сухожилията на кино ... майката ти се ебава!
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Е под тежко ти какво имаш впредвид ? Щом дърпаш по 180-200 кг тяга? Колко е тежкото ?Първоначално написано от firstdiesel
![]()
така като си говорим не са тежки обаче кат ги хванеш и почват някви птички да ти джъткат над главатаПървоначално написано от HatersAlwaysGonnaHate
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9