- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Краш и Еди ... Борбените :Д
Здравейте приятелчета ... Това е моята първа темичка .Сигурно заглавието ви е доста чудно но след малко ще го разберете ...
Така... Краш и Еди сме аз Лия (Еди) и моята 1 братовчедка и най-добра приятелка Александрина (Краш) ... Сигурно ви е ясно от къде произлизат имената ни така дее прякорите .. Причината поради която създадох тази темичка е ... нашата общаа мечта ... Да заминем заедно за Америка ... Най-вероятно след 12 клас ... Като можеби ще изтеглим заем за начало ще си намерим квартира и работа .... за да можем да погасяваме изтегления заем ... Започнали сме да събираме пари за да имаме някакви все пак.... за 6 години се надявам да съберем за билетите ...![]()
![]()
Тя иска да става актриса ... А аз да уча право или банково дело ...
Разбирасе да сме живи и здрави ... Пък си се знаем,че сме борбени !
Темата е създадена с цел да получим съвети .. Ще ви бъдем доста благодарни,ако ни посъветвате или поущрите дори ! Благодарим ви предварително !!!
![]()
![]()
![]()
Готина обща мечта, пожелавам да се сбъдне!Един съвет от мен чисто приятелски: не си правете планове от отдавна,защото всичко се прецаква. Няма лошо човек да мечтае, аз също от сега правя планове къде да уча, но гледам да избягвам детайлите, всичко с времето си
. Успех, искренно се надявам да успеете да сбъднете мечтата си!
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
Наистина интересна,готина мечта и аз си мечтая нещо подобно,
но не е никак лесно постижимодано успеете!!! Иии имате яки прякори...
![]()
![]()
![]()
БЛАГОДАРНОСТИ БЛАГОДАРНОСТИ БЛАГОДАРНОСТИ !
Lian4ety ... Благодаря ти много за съвета и съм съгласна с теб че при прибързани планове нещата се провалят,но сме толкова вдъхновени ,че не спираме да мислим за това ! Мерси и за подкрепата това е много за нас !![]()
![]()
![]()
0pAsNooosLaDkA ... Да вярно,че е трудно постижимо,но както се вижда в заглавието ние сме борбени и ще се борим докато не постигнем това което искаме! Желаем ти искрено и твоята мечта да се сбъдне ... И щом плановете ти са подобни ,ако си в Америка ... Дано се срещнем ! Ха ха и благодаря за прякорите ... ! :P![]()
![]()
![]()
В Америка доста трудно може да се развие един чужденец. Но все пак ви пожелавам успехИ наистина не си правете дългосрочни планове. Винаги нещо се обърква.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
По-добре да си правиш планове и да се провалят, отколкото да чакаш нещата да се случват и ти да реагираш на тях. Пък и, ако полагат някакви усилия, няма да са на вятъра. Дали ще научат английски, ще разучат подробностите около кандидатстването, ще започнат от сега да учат, ще изкарат някой лев - винаги може да им е от ползва в някой друг аспект.
Всъщност, много добре сте направили, че отсега планирате нещата. Не чакайте да дойде времето, а работете по въпроса, това е истинският смисъл на думата "борбен". Учете езика, занимавайте се с избраните от вас неща. Ако постигнете някакви успехи в тези области, по-нататък може да се окажат решаващи за осъществяването на мечтата ви.
Замислете се дали наистина ви вълнуват тези неща или просто ви се струват интересни думите "актьорско майсторство" и "банково дело/право". Рано ви е да решавате тези неща, може много пъти да ви се променят плановете до 12 клас (че дори и след това), но с каквото и да се захванете, ако искате да станете добри в това което правите, ще се наложите да минете през трудности. В такъв момент, ако не сте на 100% сигурни, че това е мечтата ви, лесно ще се отклоните и ще потърсите нещо друго (където пак ще се изправите пред подобни трудности).
Имате време да се ориентирате, може да се съветвате и с родителите си. Успех ви пожелавам, много сте готини!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Успех.
За съвет:
Научи английски![]()
Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"
На колко сте ?6 клас ?Значи 12-13 някъде нали..Ами имате много време да,но е хубаво да се правят такива планове от по-рано.Ако приятелката ти има някаква нужда от помощ относно актьорското майсторство ,може да пита,защото аз съм разучил горе долу нещата,че може би ще кандидатствам и аз нещо такова![]()
ccdesigns,Да ,знаем ,че е трудно,но в крайна сметка,нищо от това което искаме няма да стане лесно...Мерси за пожеланието !![]()
Chacho,Мерси. !!
Относно това дали сме сигурни дали искаме да се занимаваме с това... ДА !Вярно,още не сме завършили ,но сме достатъчно зрели,за да знаем какво искаме ...Да посъветвали сме се и с родители ... Те са съгласни и се радват за нас. .. И са готови да ни помагат ... Поне в началото докато се устроим било то финансово или психически ...
И ти си много готин ..И си от нашия тип хора ... Дано ни отоговарят още такива като теб !
![]()
![]()
![]()
RageAgainstTheMachine , Успех и в твоите планове ... И ние работим по въпроса с езика !
4o4ina , Благодарим успех и на теб ...![]()
![]()
![]()
directing , Сега сме за 7 клас ии сме на по 13 години ... Да имаме много време ... И точно затова мислим ...Това съвсем не са малки планове ...
Краш -приятелката ;д Да,няма да е лошо да споделиш каквото си научил,би ми било от голяма полза,благодаря предварително !!![]()
омг
на галено ми викат Еди.. и с 1 приятелка имаме абсолютно същата мечта ;х аз ще ставам актриса апък тя ще учи право.. ОМГ ОМГ ОМГ ;о
Първоначално написано от BladeDancer
fen7asy , Ами това е просто съвпадение пожелавам ви мечтата ви да се сбъдне...![]()
![]()
![]()
Ооо, тая темичка зареждаТа значи... Точно така, не се притеснявайте да планирате, да събирате информация, мнения, идеи.
Направете си на голям катастрон по едно майндмапчии http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_map и включете и подредете всичко в него. Закачете го на видно място.
Но знайте, че на първо място, пред събирането на инфо и обмислянето,
стоят ДЕЙСТВИЯТА!!!!! Планирането само по себе си също е действие, но трябва да се наблегне най- вече на:
*АНГЛИЙСКИ
*УРОЦИ ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО, както и упражнение чрез имитация на добри актьори от филми; игри, свързани с това кой ще изимитира по- точно/ефектно даден персонаж/ опр. настроение и т.н.
*ОБЩУВАНЕ С ХОРА, които са минали по тоя път
*и много други, демек- НИТО ЗА МИГ ДА НЕ СЕ МЪРЗЕЛУВА!
Но вие ще се справите, ако поддържате този ентусиазъм. Айде, успех, и се надявам да ви гледам след години на кино![]()
always late but worth the wait!
То е хубаво да мечтаеш,ама не е ли прекалено рано за такива планове?Да,хубаво мечтаете за бъдещето,но сте още на по 13.Кой знае какви неща ще ви минат през главата,кой знае още колко пъти ще си промените мнението за нещата,които искате да вършите като възрастни,кой знае дали още ще сте приятелки по това време...
Colouring ние мислим оптимистично ... И не сме толкова малки,че да не знаем какво искаме .. Нормално е на всеки да му случват добри и лоши неща... Но ние сме си го задали като цел и е се борим надяваме се .. Да си сбъднем мечтата!
scrooper ... Много ти благодарим за съветите ... Иии дано някой ден наистина да ни видиш на екран !![]()
![]()
![]()
Дори и така да е, какво губят?Първоначално написано от Colouring
@fredyy, малки сте, защото не знаете точно какво означава да учите банково дело/ право/ актьорско майсторство. Нито имате ясна представа другите специалности какво ви предлагат. За сметка на това, аз дори не знаех, че ще ми се наложи да кандидатствам след 12 клас (когато бях на вашата възраст). Нищо не ви пречи да разберете де. В кои университети се преподават тези неща, какво трябва да се направи, за да ви приемат и какво ще ви дадат там.
Не слушайте всеки съвет, който ви се дава, защото статистиката сочи, че много от преуспелите хора именно от млада възраст с борбеност са постигали мечтите си. Това обаче означава, че до 15-16 вече са имали някакви постижения.
PS: Съвет за мацката с актьорското майсторство. Пеенето и литературата много помагат в тази област. Засега може да си потърси театрална група, в която да участва, защото при нея е по-важно от сега да започне. И нека чете много, ще й се отрази положително, особено ако премине скоро на литература на английски.
Яко английски ви трябва.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да прав си че не сме изцяло запознати с всичко,с което искаме да се занимаваме,но знаем достатъчно ...Харесва ни и сме се решили...
За актьорското майсторство..Да,казвали са ми че трябва да чета много и различни неща,както и че ще ми е полезно да свиря на нещо или да пея (пеенето го изключваме,искам здрави прозорци),но съм свирила на цигулка,а сега съм мераклийка за пиано...пък ще видим.Напоследък чета повечко английска граматика..а за английската литература още не съм сигурна дали съм готова,но все пак ще опитам.
Отново Благодарим
![]()
Не става на въпрос да ставаш професионална певица. Да имаш силен, прожективен глас, правилна дикция и контролирано дишане са неща, които винаги биха ти били в плюс. Също така спорта ще ти се отрази добре, ако на 18-20 години решиш да се опиташ в актьорското майсторство с хубава фигура. Public speaking е друг важен аспект, на който в определен момент ще е хубаво да отделиш внимание.
Един актьор може да играе ролята си добре, ако е запознат от опит със даденият стереотип. Ако се сбие човек два-три пъти, ако е жънал успехи или изпадал в депресия, ще му е много по-лесно да пресъздаде автентично чувствата в роля. На този етап няма какво толкова да направиш по въпроса, но ако си социална (особено в по-голям и разнообразен кръг от хора и във възрастово и в идейно отношение) ще ти помогне в тази насока.
На този етап можеш да четеш разни книги на български. Книги, които ти дававт по-разчупен поглед върху нещата. Както и анализи. Ако не разбираш ролята, която играеш или постановката, в която се намираш, голям шанс е да омажеш нещата.
Да,знам че не е нужно да съм проф.певица..;д Би ли ми обяснил какво е Public speaking ? ..Не съм го чувала преди .
Вярно ,би ми било полезно ,ако съм преживявала повече и различни неща,за да знам как да ги изиграя..От тези които ти изброи ,единството което не съм преживяла е бой...;д За четенето-там върви и мисля че няма да има проблеми,и без това ми е хоби..!!
Само се надявам,когато отидем там всичко да потръгне сравнително добре с това което сме намислили...![]()
![]()
![]()
![]()
" Дори и така да е, какво губят? "
Още по точно...;dd
Public speaking-ът се съсредоточава най-вече върху преодоляване на сценичната треска (особено пред голяма публика). Коментират се неща като сила и яснота на гласа, правилни жестове на езика на тялото, техники за акцентиране върху важни идеи, структуриране на речи и въобще на изказа, аргументация, т.н. Той е много тясно обвързан с PR-a, но пък PR в известен смисъл може да се приеме като актьорска игра (поне част от него и в конкретни случаи).
Бих ти препоръчал книгата на Алън Пийз и Алън Гарнър - Езикът на тялото и скритият смисъл на думите. (скритият смисъл на думите е доста тъпичък)
Психологията и философията винаги са в плюс, според мен. Колкото по-ясни са ти стереотипите и поведението, толкова по-лесни превъплащения. Между другото, повечето актьори, които познавам, са малко ексцентрични. Не защото искат да се правят на интересни (макар че изразяват себе си), а защото на определен етап са споделяли стандартните обществени идеологии и обичайната социална динамика им е скучна. И могат да говорят с часове на тема култура.
Както и да е, де. Свърши едно нещо, пък после мисли за друго! Едно по едно нещата, но само така ще разбереш дали е за теб актьорството - вървейки по пътя.
PS: В тази игра връзките може да се окажат решаващи. За това май не ти е рано, ако се запишеш някъде на актьорско майсторство, може да си създадеш ценни контакти.
Здрасти пак..Та браво на Чачо,щото човека отговаря доста подробно на такива теми,докато други я подминават с присмех ..Така че браво на теб.
Авторе ти пишеш " ;д;д;д;д " и т.н ,явно ти се вижда едно забавление ама ще не е и ще ви е доста тежко.За да те приемат,трябва да УЧИШ!Знам,че ще кажеш " да е то за сичко треа се учи " ама не е така.Трябва дипломата да ти е отлична,за да се отличиш малко или много от това..Трябва примерно да четеш много за да си минеш изпитите за специалния колеж или университет .. Тея школи-моли няма да са ти толкова полезни ,колкото всички казват според мен ,защото там те учат на актьорско майсторство в театъра и т.н ,но всъщност да излезеш пред камери и такива неща просто е много ама много по различно.Знам,че вече искаш да си Джъстин Бийбър и Селена Гомез,известен и богат на малка възраст,но за съжаление в България наистина подкрепям,че просто няма как да стане.Има много талантливи деца в България,но те не стават известни и т.н..Момиченцето Мина Маркова се показва в Комиците и Столичани в повече,но аз съм си писал с нея..Баща и е сценарист,режисьор и т.н и т.н .. Тя има толкова връзки,че не ми се говори ... Други почти няма.Та така..учи , чети различни книги и после ходи на някакви уроци по актьорско майсторство.Не казвам школи,а уроци.Ако имаш отлична диплома,подготвена си и знаеш и си ТАЛАНТЛИВА ,ще те приемат в такова училище..Но по хубаво пиши колкото можеш повече такива училища,че е много трудно.Не можеш да станеш известна без да си минала такова училище.Знам,че ще ми дадете примери от реалния живот за хора ,които не са,но те или са имали зверски късмет или са имали връзка,защото 99% от всички те са родени в САЩ,което си е огромен ++ (ама huuuugee) ..
Та така,старай се да имаш хубави оценки,чети и така..Още един съвет,който ще ти помогне много,ама много.Сигурно мислиш,че това няма значение,но гледай филми без субтитри ,примерно гледай любимият ти филм и се опитвай да казваш,някои реплики ,които са ти харесали нали пред огледалото и т.н ,за да може да свикнеш на всичките "жаргонизми" и така нататък ..защото ако си отидеш с българския акцент там,много лошо за теб,трябва да го изчистиш изцяло..за това гледай филми без субтитрите както казах и се опитвай да повтаряш някой неща и може би ще свикнеш.
Друго,което е..пробвай по някакъв начин да намериш от някъде да контактуваш с американци или англичани ,за да ти се оправи пак акцента.Аз примерно играя УоУ по 2-3 часа на ден,ако е много жега и то не толкова,защото ми се играе кой знае колко,а просто защото говоря с американци и англичани и това ми помогна много да изчистя този български акцент.Ти си намери нещо друго ако можеш и ще ти помогне.
Хайде успех..готини сте,ама това не е достатъчно и трябва да знаете,че ще ви е трудно..
Най-голямата грешка е да си мислиш,че си зрял на 12 години.Самият факт,че си го мислиш те прави незряла.Втората голяма грешка е да си мислиш,че желанието ти ще се запази още 6-7 години.Преди 7 години исках да стана космонавт.Плановете ти са най-доброто описание на това,което никога няма да се случи,или поне със сигурност не по този начин.А това,как подгъзувате на чужда страна си е направо дразнещо и обидно.Ще кажете,че тук е много трудно да постигнеш нещо.Значи не сте достатъчно силни да го получите. :P