Честно казано не изглежда лоша:

Има протеин, въглехидрат, мазнини на всяка закуска, разнообразни витамини и течности на всяка закуска. Много диети изключват белтъчините в началото на деня, а според мен това е грешка.

Обяда е с висок % белтъчини.

Има следобедна закуска (колкото и да е малка), която държи метаболизма под контрол.

Вечерята е нисковъглехидратна (в сравнение с други диети, в които само въглехидрати се консумират вечер), макар че бих изключил в някои дни някои неща, за сметка на яйца, мляко, сирене, месо. Неделната вечеря не ме кефи обаче.

Прави ми впечатление, че са съобразявани пропорциите при храненията във всеки отделен ден. С други думи следват една и съща схема - отношение на протеин/въглехидрат/мазнини, а има наличие на разнообразни витамини и микроелементи, защото храните в отделните дни са различни. Според мен е нискокалорийна РБД, която е добре изготвена, защото съобразява доста неща. Просто може би няма да е подходяща за всеки стереотип хора.

Авторът е момче и ако смята да се занимава със спорт, според мен е добра като за начало и постепенно да започне да намаля процента на плодове и зеленчуци спрямо този на животинските храни. Също така може да се увеличат след време калориите (същите пропорции, но по-големи количества), ако има постоянство в тренировките и започнеш да гониш по-високи от текущите си резултати.

Също така, за да има ефект диетата, мисля че трябва да се занимаваш с поне някакъв вид кардио упражнения, иначе както каза Вирусът, може би ще топиш само вода и мускулна маса. В храненията след тренировките може да ядеш по едно допълнително парче месо или някое яйце.

Гледай да не гладуваш прекалено много, за да не се получи йо-йо ефект след като прекратиш режима.