Здравейте, зарибих се по мотори и бих желал да науча нещо повече за тях, като частите на мотора. Какво е карборатор, накладки и др.? Има ли някой сайт, който обяснява всичко за частите?
По-добре пиши в раздел пълнолетни или направо потърси форум за мотористи. И по-добре си купи/изтегли някоя книга - ако знаеш английски, piratebay ще ти се стори рай![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
лъвче ако можеше да се обясни толкова лесно кое какво е по мотора,нямаше да има нужда от монтьори-всеки щеше да се справя сам
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Устройството на един двигател изобщо не е толкова сложно, но наистина не може да се обясни с 1-2 думи. Колкото до карбуратора той вече почти не се използва. Отдавна се наложиха системите за електронно впръскване и при мотоциклетите.
стига бе..и викаш карбураторите вече не се използват?? и двигателите всъщност не са нищо сложно...ти май ще се окажеш най големия разбирач на тема мотори..
Мотоциклети не съм пипал, но съм разглобил и сглобил повече автомобилни двигатели от думите в поста ти. Не скачай като петле защото знам какво пиша.
бравооооо.хайде сега се върни малко из форума ,попрочети какво съм написал ,направи си сметка на колко години е човекът скрит зад постовете ми,и след това пак пробвай да ме впечатлиш с това колко двигателя си разглобил..
след което се поинтересувай малко от мотори,и дали карбураторите не се използват там -аз лично карам Сузуки Бандит..а той дали е с карбуратор? или май беше с няколко ,че и синхронизация им трябвашеа за моторите ,които се карат в калта как стоят нещата
след което ,можеш пак да ми обясниш колко двигателя си разглобил-дали обаче ще ме впечалиш-рядко срещам монтьор който да успее да ме впечтли ,а познавам много,наистина много ??
и ако току виж се окаже че в някой двигател нещо не ти е ясно,звънни ще ти обяснимособено ако е на джип или мотор ..
айде сега със здраве ,и полека прибързаните изводи
и определено моторите/колите/камионите не са лесна работа,и опредлено не става с "обяснете ми " както иска момчето,и определено не в нета,и опредлено трябва да се поизцапаш с масълце и гресчица,да си поочукаш ръцете малко ...но си струва..
така че ,приятелю създал темата,най добре се ориентирай към някой сервиз,сега през ваканцията-отиди да се поизцапаш,хем да помогнеш ,хем да се научиш.
ако си от пловдив-свържи се с мен,ще ти уредя "стаж"....лек ден желая
Ок. Не ми се спори. Колкото за годините, може да се окажеш по-млад от мен.
може,ако си скочил над 37 значи съм по младПървоначално написано от dimitar_ak
и на въпроса какво правя в тийнфорум-инетересно ми е къде ровят децата ми ..пък и защо не споделя малко опит с младежта ..
Наистина не става в интернет, а трябва малко да си поизцапам ръцете. Тука със съседа оня ден поправихме 1 kawasaki gpz 400 от 1981.и беше яко.