- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-класници, пишете, моля ви!
Доколкото знам можеш и на 6-ца да я поправиш, но идея си нямам какво точно влиза в материала. Знам, че хора, които имаха 5-ци по математика ги съветваха да не се явяват на повишителен, защото трябва да са много самоуверени в знанията си и да не ги притеснява какви задачи ще се паднат. Аз го тълкувам така - влиза всичко до последната подробност.
Не съм се явявал и не съм докрай наясно със нещата, но можеш да поразпиташ учителите и да ги помолиш да те посъветват дали да се явяваш, след като им обясниш колко точно труд ще полагаш.
Аз имах 5.50 по математика и исках да я завиша на 6, но на практика имах възможност и с матурата да го направя. В СУ, ако си държал матура по балообразуващия предмет, то тя се взима вместо дипломната ти оценка - с други думи, дипломата не е участвала по никакъв начин в кандидатстването ми, освен че я оставих в ВУЗ-а да събира прахВярно, че се попрецаках, защото изкарах по-ниска оценка на матурата и ми смъкна бала, но шанс. При повишителните мисля, че също беше такава ситуацията - ако изкараш по-ниска, отколкото си имала преди, ти се пише по-ниската. Явиш ли се на повишителен, забравяш за това какви оценки си имала преди него и разчиташ единствено на това как ще се представиш на изпита.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.