.

Виж резултатите на анкетата: Атеисти ли сте ?

Гласували
29. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • ДА

18 62,07%
  • НЕ

11 37,93%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Атеисти ли сте ?

Атеисти ли сте ? А ако не, в какво вярвате ?
    Разберете повече за Photoshop
    Най-големия спамер у форума съм ЯЗЕ !

Повече от фен Аватара на byntar4eto
    Град
    София
    По-скоро не. Често се случва да се моля на бога, въпреки че знам, че само си въобразявам, че всъщност няма никой и нищо.... Правя го само ей така да се успокоя и да съм сигурна, че правя нужното.

Колкото да мине номера, а ?

Мега фен
    Честно казано не мога да дам еднозначен отговор. Мисля си (разбирай - иска ми се ) ,че има нещо ,но пък съм наясно ,че го няма. Т.е. чакам да получа просветление. Иначе по отношение на религиите - тотален пас съм и ги намирам за пълни глупости (поне основните 3)

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Кво е тва?

Цитирай Първоначално написано от mlakniwe2
    Кво е тва?
    гугъл ит

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Атеистка съм.. в смисъл не вярвам в бог, но вярвам, че има нещо повече от физическия свят

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    Атеистка съм.. в смисъл не вярвам в бог, но вярвам, че има нещо повече от физическия свят
    +1 !

Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Атеисти да вярват, че има нещо повече от физическия свят?
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3
    Те не вярват в нищо, но няма човек който да не вярва и затова няма атеисти

Ами да.. нефизическото не се изчерпва със съществуването на бог. Не вярвам в него, нито в ад или рай или някакъв такъв вид задгробен живот, или пък че хората има душа или в която и да било религия, следователно съм атеистка. И въпреки това не мога просто да кажа, че светът е само това, което можем да видим или пипнем, тоест мисля, че може да има нещо повече - нещо нематериално, което нито знам какво е, нито имам доказателства, че го има. Просто си мисля, че е възможно.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ами да.. нефизическото не се изчерпва със съществуването на бог. Не вярвам в него, нито в ад или рай или някакъв такъв вид задгробен живот, или пък че хората има душа или в която и да било религия, следователно съм атеистка. И въпреки това не мога просто да кажа, че светът е само това, което можем да видим или пипнем, тоест мисля, че може да има нещо повече - нещо нематериално, което нито знам какво е, нито имам доказателства, че го има. Просто си мисля, че е възможно.
    Истинският атеист не вярва в нематериални неща и разни такива, за които няма доказателства. И какво е това нематериално, което даже не знаеш какво е, какво може да е?

Истинският атеист не вярва в нематериални неща и разни такива, за които няма доказателства. И какво е това нематериално, което даже не знаеш какво е, какво може да е?
    Не знам какво може да е и не мога да твърдя на 100%, че го има. Казвам, че не може да се отрича напълно и е възможно да съществува нещо, което не е част от физическия свят - тоест не притежава материя. Като не става въпрос за някакъв бог, който ти описваш или разни такива. Говоря за нещо, което съществува някъде във вселената и днешната наука не може да обясни поне засега. Има много неща, които още не са открити и след 100 години човечеството със сигурност ще познава. А иначе защо истински атеист да значи да не вярваш в нищо?

Atheism is, in a broad sense, the rejection of belief in the existence of deities. In a narrower sense, atheism is specifically the position that there are no deities.Most inclusively, atheism is simply the absence of belief that any deities exist. Atheism is contrasted with theism, which in its most general form is the belief that at least one deity exists.

^ Пише едно и също с 5 различни изречения и нито едното не казва това, което ти казваш.

http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism

Супер фен
    Не вярвам в Бог, особено в тази форма, в която го описват религиите. Нито в ада, рая и всички производни глупости. Но опрелено съм на мнение, че освен физическия, съществува и ментален свят. По-скоро вярвам във вселенските закони и в способността на хората, колкото и нищожни да са, погледнато космически, сами да изграждат живота си, въпреки че малко неща зависят от тях.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Град
    София
    Вярвам,че има нещо по-висшо от нас,но дали е Исус,Буда или някой друг не знам
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Неймлес ти си разочерование от всякъде...Не знам...медицинската сестара ли те е изпуснала в родилната или някой доктор е играл хоро върху главата ти...?
    Доста от атеистите смятат теорията за Големия взрив за вярна...в нея се прокрадва идеята за материята и антиматерията...епаааааааа антиматерията какво е....? Противоното на материята....така че защо атеистите да отричат всичко извън материята...? И това е един пример....мога да ти кажа(тоест правил съм го), че душата няма общо с бог!!!
    Im back...

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Неймлес ти си разочерование от всякъде...Не знам...медицинската сестара ли те е изпуснала в родилната или някой доктор е играл хоро върху главата ти...?
    Доста от атеистите смятат теорията за Големия взрив за вярна...в нея се прокрадва идеята за материята и антиматерията...епаааааааа антиматерията какво е....? Противоното на материята....така че защо атеистите да отричат всичко извън материята...? И това е един пример....мога да ти кажа(тоест правил съм го), че душата няма общо с бог!!!
    Това са си разни твой измислици и някви нови модерни вярвания и измислици.

Няма такива средни положения(душа да има, ама Бог да няма и т.н.), в сериозните среди(т.е. сред авторите на духовна/окултна и т.н. литература), при хората, занимаващи се с това, колкото и различни учения/вярвания да има, няма някой, който да е казал няма Бог но има душа и т.н., всички до 1 интересуващи се от нематериалното/езотеричното/окултното/духовното вярват(т.е. знаят), че Бог съществува.

Може да си измисляте каквито си искате ваши си теории, но докато нямат нещо зад гърба си(примерно хилядолетни древни книги, история и мъдрост), нямат никаква стойност.

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ точно така. аз примерно вярвам в тор, озирис и кришна, но съм пълен атеист.

освен това обичам да ям кюфтета, хамбургери и бекон всеки ден, това не ми пречи да съм върл и стриктен вегетарианец - понеже аз съм пълен вегетарианец.

True story.

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Това са си разни твой измислици и някви нови модерни вярвания и измислици.

Няма такива средни положения(душа да има, ама Бог да няма и т.н.), в сериозните среди(т.е. сред авторите на духовна/окултна и т.н. литература), при хората, занимаващи се с това, колкото и различни учения/вярвания да има, няма някой, който да е казал няма Бог но има душа и т.н., всички до 1 интересуващи се от нематериалното/езотеричното/окултното/духовното вярват(т.е. знаят), че Бог съществува.

Може да си измисляте каквито си искате ваши си теории, но докато нямат нещо зад гърба си(примерно хилядолетни древни книги, история и мъдрост), нямат никаква стойност.
    Птичките пеят, бръмбарите жужат, вятъра вее, а Неймлес не си го иска....
    Къде ги чу тия простотии....нематериалното няма общо с бог!!! Много ора знаят за съществуването на душата примерно, и знаят, че бог е измислица...това е до знания, а не до слепи вярвания и тн....
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от bazingaaaa

освен това обичам да ям кюфтета, хамбургери и бекон всеки ден, това не ми пречи да съм върл и стриктен вегетарианец - понеже аз съм пълен вегетарианец.
    Не съм казала, че вярвам в каквито и да било богове.. следователно съм атеистка. Отделно от това мога да вярвам, че има нещо нематериално във вселената, но изобщо не говоря за бог. Вярвам например в извънземни и това не пречи да съм атеистка.

Мега фен Аватара на Concussion
    Скарлет, да си атеист не значи просто да не вярваш в някое божество, но и в нищо отвъд видимото и материалното, т. е. това което може да бъде научно доказано. Вярата в нещо невидимо и нематериално пак е някаква, твоя си вяра.

Цитирай Първоначално написано от Concussion
    Скарлет, да си атеист не значи просто да не вярваш в някое божество, но и в нищо отвъд видимото и материалното, т. е. това което може да бъде научно доказано. Вярата в нещо невидимо и нематериално пак е някаква, твоя си вяра.
    Аз под атеист разбирам да не вярваш в бог..

http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism

виж първите редове..после има

Atheists tend to be skeptical of supernatural claims, citing a lack of empirical evidence.

но това, че повечето са склонни да не вярват в неща отвъд материалното, не значи, че е задължително, за да си атеист

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Не съм казала, че вярвам в каквито и да било богове.. следователно съм атеистка. Отделно от това мога да вярвам, че има нещо нематериално във вселената, но изобщо не говоря за бог. Вярвам например в извънземни и това не пречи да съм атеистка.

True story.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от Concussion
    eй, ЕЙ, ЕЙ

я по-полека. първо че и ти сбърка атеизъм с антитеизъм и второ че тази позиция няма нищо общо с рационализма.

отделен въпрос е и че атеизма и пантеизма са понякога взаимнозаместими
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си