- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Атеисти ли сте ?
Атеисти ли сте ? А ако не, в какво вярвате ?
По-скоро не. Често се случва да се моля на бога, въпреки че знам, че само си въобразявам, че всъщност няма никой и нищо.... Правя го само ей така да се успокоя и да съм сигурна, че правя нужното.![]()
Колкото да мине номера, а ?![]()
Честно казано не мога да дам еднозначен отговор. Мисля си (разбирай - иска ми се) ,че има нещо ,но пък съм наясно ,че го няма. Т.е. чакам да получа просветление. Иначе по отношение на религиите - тотален пас съм и ги намирам за пълни глупости (поне основните 3)
Кво е тва?
гугъл итПървоначално написано от mlakniwe2
Атеистка съм.. в смисъл не вярвам в бог, но вярвам, че има нещо повече от физическия свят![]()
+1 !Първоначално написано от ScarlettS
Първоначално написано от ScarlettS
Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!
Атеисти да вярват, че има нещо повече от физическия свят?
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Те не вярват в нищо, но няма човек който да не вярва и затова няма атеистиПървоначално написано от Nam3less3
![]()
Ами да.. нефизическото не се изчерпва със съществуването на бог. Не вярвам в него, нито в ад или рай или някакъв такъв вид задгробен живот, или пък че хората има душа или в която и да било религия, следователно съм атеистка. И въпреки това не мога просто да кажа, че светът е само това, което можем да видим или пипнем, тоест мисля, че може да има нещо повече - нещо нематериално, което нито знам какво е, нито имам доказателства, че го има. Просто си мисля, че е възможно.Първоначално написано от Nam3less3
Истинският атеист не вярва в нематериални неща и разни такива, за които няма доказателства. И какво е това нематериално, което даже не знаеш какво е, какво може да е?Първоначално написано от ScarlettS
Не знам какво може да е и не мога да твърдя на 100%, че го има. Казвам, че не може да се отрича напълно и е възможно да съществува нещо, което не е част от физическия свят - тоест не притежава материя. Като не става въпрос за някакъв бог, който ти описваш или разни такива. Говоря за нещо, което съществува някъде във вселената и днешната наука не може да обясни поне засега. Има много неща, които още не са открити и след 100 години човечеството със сигурност ще познава. А иначе защо истински атеист да значи да не вярваш в нищо?Първоначално написано от Nam3less3
Atheism is, in a broad sense, the rejection of belief in the existence of deities. In a narrower sense, atheism is specifically the position that there are no deities.Most inclusively, atheism is simply the absence of belief that any deities exist. Atheism is contrasted with theism, which in its most general form is the belief that at least one deity exists.
^ Пише едно и също с 5 различни изречения и нито едното не казва това, което ти казваш.
http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism
Не вярвам в Бог, особено в тази форма, в която го описват религиите. Нито в ада, рая и всички производни глупости. Но опрелено съм на мнение, че освен физическия, съществува и ментален свят. По-скоро вярвам във вселенските закони и в способността на хората, колкото и нищожни да са, погледнато космически, сами да изграждат живота си, въпреки че малко неща зависят от тях.
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Вярвам,че има нещо по-висшо от нас,но дали е Исус,Буда или някой друг не знам![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Неймлес ти си разочерование от всякъде...Не знам...медицинската сестара ли те е изпуснала в родилната или някой доктор е играл хоро върху главата ти...?
Доста от атеистите смятат теорията за Големия взрив за вярна...в нея се прокрадва идеята за материята и антиматерията...епаааааааа антиматерията какво е....? Противоното на материята....така че защо атеистите да отричат всичко извън материята...? И това е един пример....мога да ти кажа(тоест правил съм го), че душата няма общо с бог!!!
Im back...
Това са си разни твой измислици и някви нови модерни вярвания и измислици.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Няма такива средни положения(душа да има, ама Бог да няма и т.н.), в сериозните среди(т.е. сред авторите на духовна/окултна и т.н. литература), при хората, занимаващи се с това, колкото и различни учения/вярвания да има, няма някой, който да е казал няма Бог но има душа и т.н., всички до 1 интересуващи се от нематериалното/езотеричното/окултното/духовното вярват(т.е. знаят), че Бог съществува.
Може да си измисляте каквито си искате ваши си теории, но докато нямат нещо зад гърба си(примерно хилядолетни древни книги, история и мъдрост), нямат никаква стойност.
Първоначално написано от ScarlettS
Първоначално написано от gandalfepi4
True story.
Птичките пеят, бръмбарите жужат, вятъра вее, а Неймлес не си го иска....Първоначално написано от Nam3less3
Къде ги чу тия простотии....нематериалното няма общо с бог!!! Много ора знаят за съществуването на душата примерно, и знаят, че бог е измислица...това е до знания, а не до слепи вярвания и тн....
Im back...
Не съм казала, че вярвам в каквито и да било богове.. следователно съм атеистка. Отделно от това мога да вярвам, че има нещо нематериално във вселената, но изобщо не говоря за бог. Вярвам например в извънземни и това не пречи да съм атеистка.Първоначално написано от bazingaaaa
Скарлет, да си атеист не значи просто да не вярваш в някое божество, но и в нищо отвъд видимото и материалното, т. е. това което може да бъде научно доказано. Вярата в нещо невидимо и нематериално пак е някаква, твоя си вяра.
Аз под атеист разбирам да не вярваш в бог..Първоначално написано от Concussion
http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism
виж първите редове..после има
Atheists tend to be skeptical of supernatural claims, citing a lack of empirical evidence.
но това, че повечето са склонни да не вярват в неща отвъд материалното, не значи, че е задължително, за да си атеист
Не съм казала, че вярвам в каквито и да било богове.. следователно съм атеистка. Отделно от това мога да вярвам, че има нещо нематериално във вселената, но изобщо не говоря за бог. Вярвам например в извънземни и това не пречи да съм атеистка.
Първоначално написано от gandalfepi4
True story.
eй, ЕЙ, ЕЙПървоначално написано от Concussion
я по-полека. първо че и ти сбърка атеизъм с антитеизъм и второ че тази позиция няма нищо общо с рационализма.
отделен въпрос е и че атеизма и пантеизма са понякога взаимнозаместими
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes