- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Дали начина на живот..
променя измеренията на любовта?Спрелия на социални контакти поражда силно влечение към отсрещния и съответно вглъбяване и разностранния,който отделя вниманието от отсрещния пак има вид любов но не толкова вглъбяваща..Вие как мислите?
Дали трябва да живеем забързано за да се влюбваме по-малко.
Примерно аз като ходех с едно момиче я обичах,създадох си контакти с други момичета по стечения на обстоятелствата и малко ми излезна от полизрението,после ги ограничих и пак почнах да мисля само за нея и нещата да се засилват..
Странно?
Не е странно, съвсем нормално е. Колкото по-тесен е кръга на "близките" или не-толкова-близките ти хора - толкова повече внимание обръщаш на всеки един от тях. Представи си, че имаш определен капацитет, който се разпределя към всяка една персона от обкръжението ти. Колкото повече хора - толкова по-малко за всеки.
И да, начина на живот променя много неща, включително това.
Дали трябва да живеем забързано за да се влюбваме по-малко? Че откога целим това?
Bow
Cause I'm your god
Will you pray for me
'Cause I'll pray for you
Push your sins aside nobody cares your head's fucked inside
Embrace
Your apathy
I don't care for you
You don't care for me
По-добре по-малко от този "кръг на близките" и да са сигурни пред някакви си бройки, които и пръста си няма да мръднат за теб.
Можеш да ги редуваш периодично и така ще имаш повече контакти.
![]()
ПолИзрение
Съгласна съмПървоначално написано от BurningBronx
![]()
И аз съм забелязала, че като се мотая в по-големи компании съм по-повърхностна и по-малко се раздавам, дори да искам да го направя, защото не може "всеки да ме има" и съответно приятелствата страдат по някакъв начин. Ощетени са, непълни и неистински.
Така че аз си оставам привърженик на тесните кръгове, дори после повече да боли от загубата на приятел/гадже.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Това категорично смятам за невярно - колкото по-забързано живееш, толкова по-бързо ставаш близък с някого, което от своя страна води до по-дълбоко влюбване (при по-възрастните и/или неповърхностни хора)Първоначално написано от chronic
Иначе ако приемем вниманието за константа е най-лесно. Общуваш основно с 1 момиче - получава цялото внимание - буф, влюбен си, защото си като кон с капаци и не виждаш нищо настрани. Излизаш с голяма компания - внимание обръщаш със сигурност на повече от 1 човек и започваш да сравняваш - влюбваш се доста по-бавно и трудно. Да не говорим, че по отношението на човек към околните се разбират ужасно много неща за него като личност, които често са дразнещи...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....