- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Извънземни
Е посочи едно...?Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Всъщност Нибиру е бойна космическа станция с размерите на планета.Първоначално написано от LunaTriCk
Била е изпратена от рептилоидната орионска империя за да си възвърне контрол над слънчевата система, която тогава е била окупирана от бунтовници, бивши войници от същата империя. Те също са имали такава бойна станция и са успели да разрушат вражеската, но тогава тя се ударила в Тиамат и останките образували Земята и астероидния пояс.
Всъщност...прав си...вече е измислица...унищожена е и се вижда само сянката й...Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Ти май не разбра, че такава планета не е физически възможно да съществува, за да бъде унищожена![]()
Още по-малко да има живот на нея.
Я подробно обясни защо?Първоначално написано от ZipFail
Im back...
Първо, невъзможно да е зароди живот, особено подобен на този на земята при такава температура. През 90% от времето температурата ще е под -250 градуса, освен когато достига до слънцето, когато температурата ще се вдига до поне 300. Доколкото знам, гущери при такава температура не живеят.
Второ, при такава температура вода не може да съществува => няма атмосфера => няма живот. Без атмосфера ннищо не спира космическата радиация или метеоритите. А гущерите не им се носи славата да живеят дълго в открития космос.
Трето, при такава орбита Нибуру пресиоча орбитите на всички планети в слънчевата система. Което значи сигурен сблъсък рано или късно. А сблъсък с друга планета значи сигурно унищожение на живота на планетата. А ако е с някоя от големите планети, значи и унищожение на самата Нибуро. Дори и да не се сблъска, невъзможно е да запази една и съща орбита за повече от 1 обиколка поради гравитационните полета на планетите покрай които минава. Което значи, че е невъзможно да минава покрай земята веднъж на 3600 години или квото беше тама.
Живот може да съществува и извън нашите представи...да не е на основата на въглерод, вода и тн...температурата може да се симулира изкуствено, а и в земните недра, тя е постоянна! За хибернация да си чувал? Защо водата да е определяща? За теб е...но това не значи, че за всичко останало е така...много си праволинеен! Защо да не може да съществува? Радиацията и метеоритите може да се спират по изкуствен начин...А и примерно метеоритите ги спира гравитацията...тоест изгаря! А и не точно това е процеса на атмосферата...а и откъде разбра, че няма наличие на такава? Защо да не им се носи? А и не са гущери точно!Първоначално написано от ZipFail
Еми не е така! Може да се коригира! По тази логика, не може толкова обиколки и нито един път 2 от обектите на Слънчевата система да не са се чукнали...
А откъде изрови температурите? Защото ми се струва куца историята...
Im back...
Чакай бе, нали на Нибуро живеят гущери ? Да не би гущерите да нямат кръв, бял дроб, органи ? Точно затова казах живот, подобен на този на земята. Как на планета с над 500 градуса температурни разлики, брулена от радиация, ударяна от метеорити, без атмосфера, без кислород, без вода, без слънце през 99% от времето се заражда и еволюира живот почти същия този на земята. Ще ти кажа как - никак.
Метеоритите се изгарят от атмосферата, не от гравитацията.
Температурите съм ги взел спрямо средната температура на Плутон и Меркурий.
Ти прочете ли какво бях написал? Освен за метеоритите ?Първоначално написано от ZipFail
А и без гравитация и само атмосфера нямаше да изгарят!
И примерно къде става 300 градуса?
Im back...
Аз лично планета без гравитация не знам да има, че да ми се налага да уточнявам, че за да изгорят, освен атмосфера е нужна и гравитация![]()
Чакам отговор, как гущери еволюират в открития космос ? Особнови се и директно взимаш Нобелова награда по биология.
Всъщност, объркал съм се, разликата е почти 700 градуса, температурата на Меркурий откъм огрятата страна е 430 градуса.
Първоначално написано от UniverseToday
Ти защо не отговори на въпроса ми ?Първоначално написано от ZipFail
Може да има планета без гравитация...или с отрицателна...тоест да отблъсква...това, че не знаеш, не значи, че няма!
Нали са на планетата Нибиру...не са в откритя космос! А и не са гущери като тези в двора! А защо и да не могат в открития космос? Твойте познания по каквото и да било са абсолютно нищо в сравнения като цяло! За теб ако е немислимо да съществува живот на друго място...тези от другото място си мислят, че е немислимо да има живот на Земята! А и открития космос може да се разглежда като една среда...както примерно водата! За теб е немислимо да живееш във вода! Да, но ето има "извънземни" наречени риби които могат да живеят, и за теб доскоро е било непознато, че може да има живот там...но в последствие научаваш, че водната среда е пълна с живот! За рибите е немислимо да живеят извън водата, както живееш ти! По същата логика е и с космоса!
Im back...
TheMightyNadenica, ти видя ли изобщо статията, към която съм те пренасочил ?
Но, както и да е. Има едно нещо, което ме спира да вярвам на всякакви гущероподобни раси, галактически станции и подобни джедаи. На английски е common sense или казано на български - здрав разум. Какво е всъщност то ме мързи да ти го обяснявам, но пък знам че обичаш да четеш затова ето тук е обяснено на английски много точно. Сигурен съм, че знаеш достатъчно добре езика, за да се справиш с текста. Не ме разбирай погрешно, и аз като теб вярвам в извънземни, но имам търпение и чакам да ги видя с очите си(или поне по телевизията). Всичко друго е научна фантастика и холивудски сценарии. Смешно е тези неща да се твърдят, че са достоверни.
Последен опит.
По никакъв начин не отричам, че е възможно да има живот в открития космос, може да е да съществува живот без вода, без кислород, без атмосфера, без слънце, без дори планета. Но е е aбсолютно статистичеки невъзможно на две планети, които имат коренно различни условия да се образуват еднакви, или дори близки форми на живот. Шанса това да стане колкото шанса да спечелиш от тотото. 142313231415312 пъти подред. Повдигнато на квардат. 5 пъти. Без да си пускал билет. Как да ти го обясня по-просто ?
И да, да живееш на планета без атсофера е еквивалентно на това да живееш в открития космос. Отвори си учебника по природознание от 4ти клас.
Леле наденичко ,знаех че си невежа ,ама чак толкова![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
баси слабия аргумент - то и ти не си виждал гигантска калинка която сере орехи, пее стари китайски фолк песни и си бие кура на снимки на махагонова мебел ама това не значи че няма цяла раса от такива нали?Може да има планета без гравитация...или с отрицателна...тоест да отблъсква...това, че не знаеш, не значи, че няма!
вярно е ама... слабо... вероятно. а в твоя случай и невъзможно - за да има планета с такива функции то тя трябва да е продукт на екзотична материя която се е държала абсолютно невъзможно напълно безпричинно
а тя не може и да съществува И да остане незасечена за толкова дълго времеНали са на планетата Нибиру...не са в откритя космос! А и не са гущери като тези в двора!
дори и да не са конвенциални влечуги ПАК няма начин да се развият и еволюират при такива условия
може ако са силиконови но тогава ще са растения
това е то - единствените други решения са или да са на основа бор или сяра (когато щяха да избухват) или да са на въглерод - флуор, когато трябваше да са в лаборатория
влечуги или каквито и да било дори бегло сравними с познатите ни видове живинки не мое да има на такова място
ми представи си гущер в космоса където само да се допре до нещо друго би се запоил за него моменталноА защо и да не могат в открития космос?
http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_welding#In_space
so? достатъчни са за да те обори и добре при товаТвойте познания по каквото и да било са абсолютно нищо в сравнения като цяло!
не помня да е казвал това - каза че не може в средата която ти описа и е прав - там наистина НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ЖИВОТНИЗа теб ако е немислимо да съществува живот на друго място...тези от другото място си мислят, че е немислимо да има живот на Земята!
първо на първо никога не е било немислимо такова нещо, второ водата е доста добра среда - средата на слънцето примерно НЕ Е понеже живота изисква определени условия (не сходни с нашите, но все пак някакви както всяко друго явление)А и открития космос може да се разглежда като една среда...както примерно водата! За теб е немислимо да живееш във вода! Да, но ето има "извънземни" наречени риби които могат да живеят, и за теб доскоро е било непознато, че може да има живот там...но в последствие научаваш, че водната среда е пълна с живот!
много риби живеят извън водата, а някои хора (поне за малко) плуватЗа рибите е немислимо да живеят извън водата, както живееш ти! По същата логика е и с космоса!
все пак не може обаче да еволюира никакъв органичен живот на място с унищожително големи температурни разлики, унищожителни радиации и лъчения, унищожителни отломки от космоса (виж колко метеорита на секунда изгарят в атмосферата) и нулеви източници на енергия
едно е да си твърдоглав и тесногръд, но съвсем друго е да търсиш под вола теле... а още по-друго е и твоето - да търсиш под котката розова годзила която като пърди се чуват аудио откъси от моето малко пони
трябва да има ЕЛЕМЕНТАРНА логика
при теб няма
няма логика в наличието на такава планета
няма логика в неотркиваемостта на такава планета
няма логика в съшествуването на живот на такава планета
няма логика в поведението на този живот
и няма логика ТИ и един отбор други олигофрени водени от бивш тъпанар който се е обявил за син на иисус (да, дейвид айк) да знаете това и да криете шапките на учените
ако па толкова не ти харесва това положение просто изпълни най-голямата си мечта (по твои думи) да живееш в природата и дай един лев за билет до по-краен квартал, събувай гащите и хващай гората
толкова е просто
и мен почна да ме нервиш вече
put up or shut up в крайна сметка![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
10000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000% има извънземни в космоса!
Има милиярди слънца подобни на нашето.
Но дори със слънчевата светелина да пътуваш - щи отнеме хиляди до милиони години, за да стигнеш до такава подобна на нашата слънчева система...
Учените са измислили начини как да направят планетата марс годна за живот. СЛед 30 години някои твърдят ,че ще започне този процес. И за кратък период от време на Марс ще има гори като нашите .... Но пак е твърде малакък процента... Та когато Марс стане планета подобна нА зЗемята - са няколко хиляди години от ново ше се самоунищожи..
Да, холивуд си играе с доста неща от този род! Но има неща по истински случай...примерно Зов за завръщане е по реален случай от тази тема...Старгейт...Първоначално написано от LunaTriCk
Im back...
Кога съм казвал, че са еквивалентни? А и кажи речи всички неща могат да се потдържат изкуствено!Първоначално написано от ZipFail
Ами планета без атмосфера не еквивалентно с това да живееш в открития космос...има гравитация най-малкото...
Im back...
nadeni34ko... Нито извънземните, нито ние не , не сме и няма да можем да се потдържаме изкуственно. Срещу природата не може се бориш - ти сам казваш. Не можеш да се правиш на природа. Тя те поддържа, без нея нищо не си.
Гандалфе...
За планетата без гравитация или отрецателна имах друго в предвид...има еквивалент на познатото ни, но само че с обратен знак! Пример - вероятно знаеш, че има бели дупки...пълна противоположност на черните дупки - бълват материя! Тоест те са антиматерията на черната дупка...или обратното! По същата логика съдя и за гравито!
Защо да е незасечена? Това, че ти не си информиран не значи нищо...
Мислиш много праволинейно! Мислите си, че може да съществува живот само като нашия, със същите условия...
Е той няма да витае гол... а в някаква среда...
Не са!
Защо да не може?(не помня за коя среда става на въпрос)...
И ето пак си праволинеен и ограничен откъм мислене! Защо да е невъзможно да има живот на/в непосредствена близост до звезда да не е възможно...това, че за теб е...не значи, че е глобално! На някоя раса може да им е нужно огромно количество топлина за пребиваване!
Кои риби живеят извън вода (интересно ми е)...А и говорим за постояно пребиваване! А не плуване, което не е пребиваване!
И ето пак си с ограничено мислене!
Да но твоета логика е изцяло спрямо човешкия мироглед, който е нищожен!
Не мога да хвана гората, защото обществото от такива като теб ме е ограничило и ми е затапило способностите! Освен може би интелекта, но той не е достатъчен в дивото!
Заповедите са признак на слабост...
Im back...
Еми Марс е била обитаема(и отчасти все още е) доста преди земята! Но настъпват известен брой промени! И сега обратния процес!Първоначално написано от loveca777
Im back...
Открития космос не може да се нарече природа...Първоначално написано от loveca777
Im back...
Е, то така вече има логика. Просто ей така един ден в отрития космос на абсолтно негодна за еволюция планета са се пръкнали едни бактерии и на следващия ден вече са еволюирали до такова ниво, че да могат да се поддържат изкуствено. Радиационнен щит, изкуствена атмсофера, изкуствена биосистема. Колко ти е![]()
Аз ти казвам, че за да имаш палачинки, трябва да имаш смес за палачинки, ти ми казваш "Ама те палачинките ще се появят от нищото и сами ще си направят сместа ползвайки ядрена енергия и антигравитация".
Айде де, нали си много вещ на тема гущери, що не знаеш дори как са се появили и как са еволюирали ?