.
Отговор в тема
Страница 7 от 9 ПървиПърви ... 3456789 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 211
    Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    ^
    Всъщност не е точно така.. в момента чета една книга, която е точно за това. Авторът е имал 2ма бащи - и двамата умни, но единия беден (с няколко висши), а другия богат(завършил 8 клас). Става въпрос, че дори да имаш добри оценки и да завършиш добър университет започваш да работиш за някого и затъваш в данъци, като цял живот работиш като роб, докато тези, които инвестират и създават собствени фирми, наемайки въпросните умни хора да работят за тях, изкарват двойно повече. Там е обяснено доста по-добре, хубаво е да имаш висше, но определено не е гаранция, че ще бъдеш преуспял, особено ако си от тези, които учат всичко наизуст и само зубрят материала, без наистина да го разбират.
    Да...но изкарващ голямото пара...не занчи успял!
    за всеки успял означава различно нещо. за някои да създадеш семейство, също означава че си успял в живота.

Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    ^
    Всъщност не е точно така.. в момента чета една книга, която е точно за това. Авторът е имал 2ма бащи - и двамата умни, но единия беден (с няколко висши), а другия богат(завършил 8 клас). Става въпрос, че дори да имаш добри оценки и да завършиш добър университет започваш да работиш за някого и затъваш в данъци, като цял живот работиш като роб, докато тези, които инвестират и създават собствени фирми, наемайки въпросните умни хора да работят за тях, изкарват двойно повече. Там е обяснено доста по-добре, хубаво е да имаш висше, но определено не е гаранция, че ще бъдеш преуспял, особено ако си от тези, които учат всичко наизуст и само зубрят материала, без наистина да го разбират.
    Да...но изкарващ голямото пара...не занчи успял!
    за всеки успял означава различно нещо. за някои да създадеш семейство, също означава че си успял в живота.
    Става на въпрос като цяло!
    Im back...

Banned Мега фен
    Вижте... то попаднеш в добра среда с добри и подкрепящти се хора... пък тогава да му мислим.

Но и в двата случая е много по -добре да си вземеш висшото. Да си студент не означава ,че си глупав..
    Ако те изритат на улицата, ако си с висшо е много по-добре от, колкото със средно. А с основно си за никъде.
    А това да си умен какво означава?
    Трябва да имаш цели. Трябва да си тарикат. Ако си пълен глупак и 10 висши да имаш - няма да ти помогнат.
    И в двата случая е по-добре да си го изкараш.

Да станеш шеф на фирма не е хич лесна работа. Ако си умен ще си имаш и добро образование...

Е сега, каквото и да си говорите, не може да отречете, че висшето образование отваря врати...
    Im back...

Град
    Anfield
    Теб какво те интересува как другите(като цяло) разбират "успял" ? Не са ли ти по-важни твоите цели ?

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Е сега, каквото и да си говорите, не може да отречете, че висшето образование отваря врати...
    Отваря,да !
    Да почнеш да бачкаш за някой,който си е отворил очите и е почнал собствен бизнес.
    Като бившият ми шеф-с 10-ти клас,а караше Астън Мартин за 300 000 лв,имаше и нов Мерцедес S класа и огромно Бентли.
    Пък умниците с висше нека да бачкат и да му пълнят джоба на човека с 10-ти клас.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Banned Мега фен
    хахаха. Вие не намесвайте мафията и кражбите.
    Да.. с измами, корупция, кражби и тнт - може да станеш много богат.
    Но тука се говори за нормални обстоятелства.

Мега фен
    ^глупости говориш - висше образование ,специализация ,стаж ,навик да бачкаш за някой друг ...

=> вече си на 30 ,имаш някакви сносни доходи ,гадже ,може би жена и дете и ти трябва сигурност ...

=> продължаваш да бачкаш за някой друг ,ставаш на 40 и *може би* в някоя бяла държава имаш пари да почнеш собствен бизнес. Може би...

Вариант две - късаш си гъза ,мизерстваш ,но започваш нещо САМ и с ТРУД постигаш нещо. Евентуално ...

На 30 си с пари ,добър живот и още 30 години ,които да прекараш както решиш.

Тва е.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    ^глупости говориш - висше образование ,специализация ,стаж ,навик да бачкаш за някой друг ...

=> вече си на 30 ,имаш някакви сносни доходи ,гадже ,може би жена и дете и ти трябва сигурност ...

=> продължаваш да бачкаш за някой друг ,ставаш на 40 и *може би* в някоя бяла държава имаш пари да почнеш собствен бизнес. Може би...

Вариант две - късаш си гъза ,мизерстваш ,но започваш нещо САМ и с ТРУД постигаш нещо. Евентуално ...

На 30 си с пари ,добър живот и още 30 години ,които да прекараш както решиш.

Тва е.
    И какво е това нещо дето сам го започваш, че и забогатяваш?
    Давам пример с баща си. Къса си гъза от учене, издига се определена област , става шеф -директор. Управлява.
    Висшото дава врати. Дали сам ще бачкаш после,дали ще мързелуваш- висшо е хубаво да си изкараш.

Мега фен
    Не казвам че не дава възможности ,но ЗА МЕН минусите са повече от плюсовете - това са четири години от живота ти ,който отиват на вятъра. Даже шест...Да не говорим какво се случва ако учиш медицина ,но там нещата стоят по друг начин и поне наистина учиш нещо ,което трябва да знаеш.
    Не си мисли ,че рева срещу образователната система - напротив ,харесвам я в този й вид.
    Казвам просто ,че животът ти се определя от мотивацията ,която имаш ,от природните ти заложби и способността ти да се нагаждаш към ситуацията ,а не от това с какво образование си.

Banned Мега фен
    И ти имаш право, но това сам да почнеш да градиш нещо честно.... та да станеш голям.... без образование е много по-малко вероятно отколкото да имаш висше.
    Висшето ти дава много знание стига да учиш това, за което искаш да се развиваш . Ако блееш като агне и те интересува само диплома да изкараш, от която и грам смисъл няма да вкараш - тогава ще те наемат ( но може и да не те) в някоя тъпа работа и ще слогуваш цял живот на шефовете си.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Аурис, съгласна съм.. на едно и също мнение сме, обаче ми стана интересно ти самият учиш ли висше?

Banned Мега фен
    Аурис, съгласна съм.. на едно и също мнение сме, обаче ми стана интересно ти самият учиш ли висше?
    Учи. Нека го зарежи. За какво му е ? Хаби му времето само. ЕЕее съсипа му целия живот.. години наред заточен под мрачните стени на унивеситета.

Теб какво те интересува как другите(като цяло) разбират "успял" ? Не са ли ти по-важни твоите цели ?
    Говоря за задачата за душата...
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar
    Отваря,да !
    Да почнеш да бачкаш за някой,който си е отворил очите и е почнал собствен бизнес.
    Като бившият ми шеф-с 10-ти клас,а караше Астън Мартин за 300 000 лв,имаше и нов Мерцедес S класа и огромно Бентли.
    Пък умниците с висше нека да бачкат и да му пълнят джоба на човека с 10-ти клас.
    Аз не казвам, че е 100% определящ фактор...но никога не е в минус!
    Im back...

Град
    Anfield
    Задачата за душата, точно ти си определяш каква да е.

Колкото за висшето образование...от хората, които са стартирали бизнес, успели да го развият и впоследствие станали финансово сигурни, съотношението на тези с висше и тези без е може би - 50:1. Но говорим за България, където повечето "бизнесмени" са мутри или бивши ЦК на БКП. Т.е. хора на които им е помогнато по един или друг начин. В наше време, без образование и без връзки да направиш пари(легално) е много трудно.

^

А ти вярваш ли, че хората имат душа?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Учи. Нека го зарежи. За какво му е ? Хаби му времето само. ЕЕее съсипа му целия живот.. години наред заточен под мрачните стени на унивеситета.
    Впрочем ще го зарежа ,да. Това направи ли тезата ми по адекватна ?

До Луна нещо-си ,познавам 4ма крайно 'заможни' ,които не са престъпници. Един от тях е и *уж* близък познат на ББ - всичките са със средно образование и купено в последствие висше.

Та така.

//

Погледни повечето от милиардерите в САЩ. Същото е.

Задачата за душата, точно ти си определяш каква да е.
    Там е работата, че не е точно така...ако беше, нямаше да има хора на земята!
    Im back...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Впрочем ще го зарежа ,да. Това направи ли тезата ми по адекватна ?

До Луна нещо-си ,познавам 4ма крайно 'заможни' ,които не са престъпници. Един от тях е и *уж* близък познат на ББ - всичките са със средно образование и купено в последствие висше.
    Та така.
    //
    Погледни повечето от милиардерите в САЩ. Същото е.
    Така е .
    Милиардерите и мултимилионерите не са станали богати заради образованието си.
    Ама виж,той lоvеса777 е още неориентирано момчето.
    Като повечето деца на 15-16 години (предполагам,че си на толкова) си мисли,че щом завърши висше И КРАЙ !!!
    Победил е живота,ще му се отварят всички врати,ще прави милиони,хората ще му правят път и ще му се кланят !
    Живота далеч не е толкова прост и лесен,момче.
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

(4,6 милиона лв)

(3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Banned Мега фен
    Mоля не сравнявайте България със САЩ, защото тука е съвсем различен свят. Днеска копувам един учебник и не дават после да го върна,за да ми върнат парите... пък в Америка копуваш една консерва , изяждаш я на половина, връщаш я в магазина - врещат ти пърите....
    И не мисля ,че като си взема висшото ще преуспея, но в никакъв случай няма да рискувам. Ще кандидаствам и ще си взема матурите.
    Тъпото в моя случай е ,че съм мързел и още не съм решил точно къде искам да вляза и тнт.. Абе въобще и успеха ми не е достатъчно висок за сега. А рабирате ,че има голяма разлика между свободния университет и икономическия, или дори кембирч
    ПС: На колко години сте ?

кОпуваш консерва и ти връщат пЪрите? Супер

А знаеш ли какво искаш да работиш?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Mоля не сравнявайте България със САЩ, защото тука е съвсем различен свят. Днеска копувам един учебник и не дават после да го върна,за да ми върнат парите... пък в Америка копуваш една консерва , изяждаш я на половина, връщаш я в магазина - врещат ти пърите....
    И не мисля ,че като си взема висшото ще преуспея, но в никакъв случай няма да рискувам. Ще кандидаствам и ще си взема матурите.
    Тъпото в моя случай е ,че съм мързел и още не съм решил точно къде искам да вляза и тнт.. Абе въобще и успеха ми не е достатъчно висок за сега. А рабирате ,че има голяма разлика между свободния университет и икономическия, или дори кембирч
    ПС: На колко години сте ?
    ВиЗшо,пЪрите,на половина,кОпувам,КембИРЧ !
    УААААААУ !
    Обожавам българското образование !
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

(4,6 милиона лв)

(3,9 милиона лв)

Град
    Anfield
    ScarlettS аз не вярвам, че има такова нещо като "душа". Най-малко пък "цел на душата", която е универсална за всички. Този страх от поемане на отговорност и отговаряне за последствията от действията ни, всичко това е съдба, карма, душа, бог и какво ли още не. Не виждам причина за да не смятам, че аз и само аз съм отговорен за каквото ми се случва и ще се случи в живота ми.

Колкото за образованието. Като човек вече изкарал го, ви казвам че повече са плюсовете, отколкото минусите. То не е само учене, лекции и изпити. Всички странични нещо около него са хиляди пъти по-важни. Срещи, запознанства, възможности за пътуване, посещения от чуждестранни експерти и т.н. Не ми се изпада в детайлност. Куп възможности, които ти се отварят за тези поне 4 години.

Banned Мега фен
    ше си пиша както си искам . капиш?
    много сте зле.... За вас правилният правопис е всичко. кат пишеш бързо и не гледаш за грешки не означава ,че си необразован.
    Смешното е че само това гледате на образованието. смешно , но и трагично.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си