Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
TheMightyNadenica, ти си класически пример на синдрома "бягане от реалността". Поради някаква причина(недостатъчно внимание вкъщи, несподелена любов, не си популярен в училище, много тесен кръг от приятели) на теб не ти харесва сегашният свят, реалността в която живееш, и я избягваш като влизаш в един измислен свят с извънземни гущери и планети с отрицателна гравитация. И този свят ти харесва много повече от стария, защото в него ти вече си Някой. Ти си едно стъпало над другите, защото имаш предимство над повечето от масата(овцете). Всички бихме искали да живеем в някоя друга паралелна вселена, където ние сме центъра на вселената, но за хубаво или лошо реалността е сурова. Хляба е с пари и колите са с бензин. Само мечтите са безплатни.
А този аргумент "това, че не си го виждал не значи, че не съществува" е безсмислен, защото по тази логика - аз и Дядо Коледа не съм виждал, но това означава ли че съществува ? И когато правиш дадено твърдение, първо ти трябва да докажеш, че си прав, а не противника ти, че грешиш. Това е като да наклеветиш някого. Ако утре някой каже, че има снимка на която участваш в люта гей оргия, как мислиш - ти ли трябва да доказваш, че няма такава снимка или той, че има ?
Какви са тея психодрънканици? Вкъщи получавам повече от това което искам! Аз не се влюбвам - всичко това е на физическо и психическо привличане! В училище може би почти всички ме знаят! За приятелите е относително...от гледната точка, но аз не се оплаквам! Да, не ми харесва реалноста - да съм роб на всичко - като се почне финансовата система, та до фамилии и тн! Но бих казал точно обратното! Че аз съм излязъл отчасти от заблудата наречена нормален човешки живот и съм надникнал в реалността в която живея! Забелязъл съм, че съм доста по-различен от другите(за добро или лошо), и се радвам, че е така! Другите са много ограничени(то не че аз не съм)...и се интересувам от различни неща от считаните за нормално - мода, фейсбоклук, фешан дрешки и клюки! Мен това не ме топли защото тези неща не ти дават реална информация! Всеки "нормален" човек е никой! Човек никога не може да е център на нещо, той е на дъното! Хляба не винаги е с пари! Мммм не всички коли са с бензин - има с дизел, метан, вода, въздух, олио, газ и тн! Ами мечтите не винаги са безплатни!
За дядо коледа темата е относителна! Еми примерно доказвайки, че противника греши, води до извода, че аз съм прав! Еми ако някой ми покаже, че участвам в гей оргия, не е ясно дали наистина не съм бил - било то под въздействито на някакви опияти, хипноза, насилствено, заличили са ми спомените и тн!