.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Супер фен Аватара на bloodymirror

Oчи,лещи и очила

Такаа,значи моят проблем е,че имам проблем с едното око,намалено зрение ли там как се казва,преди години ми изписаха очила,но мен разбира се ме беше срам и не ги носех,сега 100% ми се е намалило още повече зрението на това око,а и наблюдавам,че от толкова честото седене пред компютъра вее и здравото започва леко да се размазва..решила съм да се взема в ръце и да си купя или очила или лещи.Искам да попитам нещо относно лещите-понеже на мен са ми чувствителни очите,понякога ме глождят,сълзят и т.н си мисля,че ако си купя и може да ме дразнят и да не мога да ги нося пак..някой,който носи и знае,би ли казал дали може по някакъв начин в оптиката да разбереш дали ще те дразнят занапред ии наистина ли са по-добре от очилата? Благодаря предварително.

Фен Аватара на Queenie
    Град
    На седмото небе !
    Здравей , и аз нося очила и въобще не ме срам , даже всички ми казват изглеждам много по-интелигентна с тях .
    Контактните лещи не са много добър избор , поради причината , че може да се случи всичко. С тях не можеш да влизаш във вода , не можеш да се къпеш . Трябва да имаш много по-голяма отговорност . Всяка сутрин ще си имаш работа да си слагаш лещите , защото някой път много щипе.
    С очилата е много по - добре и зависи от човека с тях е по- сигурно , че ще ти се оправи зрението.
    Аз в момента съм очила от 2 месеца и се чувствам много по-добре и по-сигурна. Диоптъра ми е - 2.0 ( Късогледство , не виждам от далеч ). Преди да си сложа очила ме болеше главата по цял ден , а очите ми щипеха и се чувствах ужасно зле.Избора на рамки е много лесен , просто трябва да видиш какви рамки ти отиват "Дебели" или "Тънки" .
    Аз си взех от дебелите , защото ми отиваха повече.

Сигурна съм на 100 % , че ще се чувстваш по-добре с очила.
    Надявам се да съм била полезна.
    Have you ever noticed the saddest person always has the most beautiful smile!?

Според мене няма от какво да се притесняваш. Мен много готино ми изглежда някаква мацка с очила, особено като са подбрани и ти отиват на формата и цвета на лицето правят излъчването много изразително.

Супер фен Аватара на pressiana
    А аз се чувствам по-добре с лещи, така че като не си пробвала и двете, недей да бъдеш "сигурна". Ако си пробвала и лещи, ок, но ти си един човек, а на мен всичките ми познати, които ползват лещи, ги предпочитат пред очилата.

Предимства на лещите:
    - лицето ти е естествено, без рамки и т.н.
    - виждаш добре и с периферното си зрение, а не само напред
    - не виждаш рамките около лицето си непрекъснато
    - не се мокрят от дъжда
    - не се потят зимата, когато влезеш в топло помещение

Ти си прецени, но дано съм помогнала.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    оилата са супер модерни напоследък. За лещите имаше доста пространна тема, потърси с търсачката в този раздел и ще прочетеш доста мнения от хора, които носят лещи. Прпоръчваха и марки
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Старите очила вече сигурно не ми действат,те са по-детски и с по-малък диоптер,а нашите нямат пари за нови..иска ми се от онези дебели черни рамки да си взема,но са много скъпи,някой да знае евтини някъде да продават?

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Цитирай Първоначално написано от Queenie
    Здравей , и аз нося очила и въобще не ме срам , даже всички ми казват изглеждам много по-интелигентна с тях .
    Контактните лещи не са много добър избор , поради причината , че може да се случи всичко. С тях не можеш да влизаш във вода , не можеш да се къпеш . Трябва да имаш много по-голяма отговорност . Всяка сутрин ще си имаш работа да си слагаш лещите , защото някой път много щипе.
    С очилата е много по - добре и зависи от човека с тях е по- сигурно , че ще ти се оправи зрението.
    Аз в момента съм очила от 2 месеца и се чувствам много по-добре и по-сигурна. Диоптъра ми е - 2.0 ( Късогледство , не виждам от далеч ). Преди да си сложа очила ме болеше главата по цял ден , а очите ми щипеха и се чувствах ужасно зле.Избора на рамки е много лесен , просто трябва да видиш какви рамки ти отиват "Дебели" или "Тънки" .

Да не би с очила може да влезеш във вода?
    От година и половина съм с очила и другия месец мисля да пробвам и лещи ,доста отдавна се каня вече..

Фен Аватара на Queenie
    Град
    На седмото небе !
    Цитирай Първоначално написано от zlatit0o

От година и половина съм с очила и другия месец мисля да пробвам и лещи ,доста отдавна се каня вече..
    Естествено , че можеш , но не ти пречи толкова колкото с лещите.
    Have you ever noticed the saddest person always has the most beautiful smile!?

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от zlatit0o

Естествено , че можеш , но не ти пречи толкова колкото с лещите.
    Е тва беше гомяма простотия От 6 години нося лещи, в същото време нося и очила, като има период от 3 месеца, когато бях само на очила, за да преценя добре с кое ми е по-добре. Еми момиче, извинявай ама ти леща някога изобщо слагала ли си си, че казваш, че щипе? Лещите не се усещат изобщо, когато са сложени правилно, като тампоните. Къпя се често с лещи, не намирам разлика дали ще съм със или без, окото се затваря и в 2-та случая На море и на плаж съм ходила със и никакви проблеми. Едва ли някой ще тръгне да плува с отворени очи в морето, пък и то си има специални очила за плуване, а пък ако ти е толкова голям проблем може и без тях за 2-3 часа Както казаха преди мен очилата имат доста недостатъци, особено през зимата, когато вали дъжд, сняг, дори когато пече прекалено много не можеш да си сложиш слънчеви очила. Да, дааа знам, че има такива дето стават уж тъмни, или пък имат някаква защита... да ама не е същото Очилата не отиват на всяко лице, без значение колко добре е подбрана рамката, Всеки сам си решава, но за мен друг такъв конфорт, освен лещите няма Имат си само една отрицателна страна и тя е, че очите се уморяват след дълго стоене пред компютър, погледа се замъглява и е неприятно А за слагането сутрин, слагат се за същото време, колкот и очилата, ако изключим миенето за ръцете. Особено, когато стане ежедневие е толкова елементарно, че се превръща в навик, като миенето на зъбите и дори не ти прави впечатление

Град
    Провинцията

+1 И аз съм така, само че бях носил лещи в продължение на близо една година, и да ти кажа с лещите се харесвах повече, но се иска много хигиена за тях, рък-брък всяка сутрин и вечер, понякога ги забравям даже и по едно време ми писна и си купих очила. Лично аз още не се харесвам с тях, но поне ми е доста по-удобно.

Повече от фен Аватара на aLLa
    Град
    DreamlanD *
    Цитирай Първоначално написано от pressiana
    А аз се чувствам по-добре с лещи, така че като не си пробвала и двете, недей да бъдеш "сигурна". Ако си пробвала и лещи, ок, но ти си един човек, а на мен всичките ми познати, които ползват лещи, ги предпочитат пред очилата.

Предимства на лещите:
    - лицето ти е естествено, без рамки и т.н.
    - виждаш добре и с периферното си зрение, а не само напред
    - не виждаш рамките около лицето си непрекъснато
    - не се мокрят от дъжда
    - не се потят зимата, когато влезеш в топло помещение

Ти си прецени, но дано съм помогнала.
    Напълно подкрепям. Аз също съм с лещи и се чувствам много добре. В началото усещах известен дискомфорт, нормално е, докато организмът ти свикне с лещите, все пак са чуждо тяло след това вече удобството наистина е голямо.
    Вече около 3 години съм с лещи и диоптърът ми значително е намалял
    Не е важно какво притежаваш, а с кого го споделяш..

Има хора, които получиха най - доброто от мен.. и въпреки всичко ме предадоха.. Има и такива, които видяха и най - лошото от мен.. но никога не ме оставиха..

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Аз нося очила само през учебно време. Не съм пробвала лещи, но мисля да пробвам. Много хора са ми казвали, че очилата ми отиват и тн. Наистина, не на всеки отиват, защото ако си момиче или приличаш на интелигентна/секси ( ) или на пълен зубрач .. При момчетата е г/д същото. Не съм се интересувала колко пари струват лещите, само знам че са временни, и не можеш да ги носиш от сега до края на живота си, или в моя случай докато не ми намалее диоптера. Сега като гледам в интернет цената на едномесечните лещи не е под 11-12 лв и това чудо поне по мои изчисления хич не излиза евтино. Рамките ми бяха 19 лв, стъклата 13, като ги смених 2 пъти, защото ми се увеличи диоптера. Рамките ми са чудесни, тънки и метални, не се огъват и ми вършат перфектна работа. Баща ми настояваше да взема нещо от сорта на Ray Ban или Kwiat, но не мисля че си струва.. Та може за в бъдеще да пробвам лещи, но това ще бъде чак септември
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си