.
Отговор в тема
Страница 1 от 11 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 275

Тема: RAP

RAP

Здравейте
    Може би не съм аз първия който започва тази тема, но въпросът тук е как се пише рап песен. Някакви срички и такива работи как трябва да се спазват на всеки ред или думи, там...? Как пишат рапъри като Lil wayne, Eminem, T.I. Спазват ли тези правила. Ако съм сбъркал секцията извинявам се но все пак искам отговор. Благодаря предварително.

Голям фен Аватара на TheX
    Град
    Там някъде...
    Flow-a заедно с качеството на текста + подходящ бийт за мен са най-важните неща. Флоу-а е плавното преминаване от една рима в друга в съответствие с музиката. Човекът, за който се счита, че владее най - добре тая техника е The Notorious B.I.G. Други като 2pac, Rakim, Ice Cube, Dre и прочие, са едни от най - добрите на всички времена.

Недей слуша Лил Уейн, а послушай легендите в бранша за да разбереш за какво става въпрос.
    http://www.youtube.com/watch?v=SYVcaQ1Bzu8 - ето една от любимите ми песни
    Westside rollin' all day, every day

Цитирай Първоначално написано от TheX
    Недей слуша Лил Уейн, а послушай легендите в бранша за да разбереш за какво става въпрос.
    И други са ми го казвали това. Ще ви послушам. ОК това за флоуа добре, ама има ли някакви по специални похвати които да се използват при писането на рап. Или само трябва да се гледа да има рими и тва е.

Град
    Там някъде...
    Излей си каквото ти е на ума и го сглоби с правилните думи Това е. Мисля, че не си слушал достатъчно. Ако беше нямаше да ти е нужно да правиш подобна тема

Ок мерси много. Иначе попринцип аз не слушам само рап ама питах дали треа да се спазват некви правил като в стиховете или нещо от сорта обаче както казваш трябва просто да си получа вдъхновението да го надраскам набързо после да го преправя с подходящите думи и това е така ли.

Вижте моята история набързо. И кажете какво мислите като за първи път. Не е добре аз си го знам ама кажете кое къде мога да подобря че да си знам за нататък.

За нея, за нея, за нея....немога да спра да мисля
    Само тя ми е в главата,
    подгответе се да влезете и вие във играта.
    Всичко започна един мрачен следобед
    бяхме на Рожден Ден на неин братовчед.
    Тогава аз зърнах я за първи път
    и тогава застанах пред велик кръстопът.
    Да, кръстопътят, подлудяваше ме отвътре
    Мислех си: "Всичко ще съм забравил до утре.".
    Но шибаната съдба друго измислила.
    Изпълни ме тя с любовните багрила.
    За първи път се влюбих, брат ми, истински
    Във нейните очи, чу ли, ангелски.
    Прехвърляме се няколко дни напред
    за да разчупим съществуващия между нас лед.
    Гледах я как се натиска със един сдухан тип
    той не беше нито много як, нито пък прототип.
    Жив е той понеже аз съм търпелив
    шегувам се, просто съм спокоен и не съм пенлив.
    Изгубих я завинаги най - вероятно
    не ви ли се струва малко невероятно.
    Причина този път не е сдухача,
    друго е копелето което на бесилото ще кача.
    Седя си аз...навън във полуздрача
    представям си как неговата глава от стената в хола ми отскача.
    Просто съм на 300 километра от него.
    Ако бях там нямаше да го спаси и неговото его.
    Седя си тук, а песента вече е към края си,
    любовната си мъка се опитвам да завърша, и бегам си.
    Но явно няма да успея да спра да мисля за нея.
    Както ще да е, ще си живея аз живота.
    Повече няма да включвам автопилота.
    Ще ви дам един съвет мои братя.
    Ако е гола вода...полейте си цветята.
    Ако имате един изстрел не пропускайте мишената
    Щото съвършената утре може да е просто разрушената.

Edit. И междодругото тва се случва не е само като да отбия номера.

Град
    Там някъде...
    Добре е като за първи път. Слушай, учи се и практикувай и ще станат нещата.

И най важното нещо! Бъди истински - Не бъди фейкър. Не казвай нещо,в което не си убеден и не казвай, че си еди какъв си, ако всъшност не си. Не се тачат тея хора

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Да,трябва да си истински,както казваше Маstеr Р през 1995 г-I'м bоut it,защото иначе е смешно.Ставаш фалшив.Не може да живееш в мизерия в панелка с 1 лев в джоба,а да говориш в песните къв си гангстер,къв Ролс Ройс караш,как те гонят в гетото полицаите и стрелят по теб и т.н. тъпотии.Пиши това,което си преживял,твоето мнение за нещата,твоите мисли,а не да копираш някой,твоят протест ако щеш.

Рапът не е един и същ,а е страхотна музика с песни на всякаква тематика-от брутални гангстерски песни,през социални парчета до любовни песни.
    От 1991 г го слушам.Почнах с любимеца ми Айс Кюб и 20 г по-късно не мисля да се отказвам от хипхоп музиката.Е,да рапа много се промени оттогава,ама тва е музиката за мен !
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Град
    Там някъде...
    ^ Споделям твоето мнение въпреки,че имам около 4-5 години стаж като фен. Едно от уникалните неща обаче е,че само в рапа трябва да внимаваш много какво говориш и трябва да държиш на това,което казваш. Няма друг такъв стил. Когато си рапър музиката,която правиш е самата ти същност, ако разбира се си истински.

А за чалгата - и да се косиш няма как да я пребориш. Клиповете им струват нищожни пари а от тях вадят 4-творно или 5-торно повече. Докато не се излекува простащината на българския народ, чупки в кръста ще има...

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Така е !
    Няма друг стил музика,казващ 1 към 1 нещата директно.Никъде другаде няма тази свобода да говориш на всякакви теми в песните си.Факта,че и учените от ЦЕРН направиха рап парче,обяснявайки в него подробно всичко за експеримента за пресъздаването на Големият Взрив и адронният колайдер-кво да говорим.

Факт е,че рап музиката е огромна отговорност.Както казваше Тоо Shоrt в едно DVD за 2рас-рапърите са говорителите на обществото.Застават на трибуната пред всички и гласа им се чува,но за съжаление много рапъри злоупотребяват с това.

И мисля,че е прав.След като убиха Биги през 1997 г рапа се разлигави и омекна.Новите рапъри почнаха да рапират масово за глупости-кучки,пари,ланци,Мерцедеси и т.н.Спряха да казват истините в песните си.Станаха песни без послания.
    Лигави поп песнички.Много ми липсват годините от 1991 до 1997 г.Най-откачените години.

А братле гледам аватар на Тhе Gаmе си си сложил-знаеш ли,че Шамара го покани и на 13-ти този месец ше е в Бургас,а в момента Мишо даже води преговори подгряващи да са Тhе Dоgg Роund и сигурно и те ще дойдат и се очертава яко Wеstsidе парти.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Град
    Там някъде...
    Късно разбрах и в момента отиването ше стане трудно понеже съм далече и съм непълнолетен,също така са останали и малко билети доколкото разбрах.
    Иначе ако отида ще е като сбъдната мечта.Той е единствения твърд рапър последните години + това върна Уест Коуст-а в бизнеса. Определено е един от идолите ми

Накъде отива рапа тва се питам ся? Къде остана Тупак закрит от коравата земя! И кой продалжава новата култура? Чудя се дали вече да свия аз масура! Немога да спра въпроса да въртя-"За вас всичко е пари а за мен трака ви смърди"- но на вас кво за мнението ми пука!

Тва е като първи опит

Град
    Там някъде...
    Тая тема взе да се превръща вър фрийстайл опити

Град
    Rousse Citty
    Аз съм напълно съгласен с вас всичките, но само едно искам да кажа..и то е че Weezy не е от новите меки момченца като Drake и т.н.. надявам се сте разбрали какво искам да кажа.Също като вас и аз съм голям фен на Уест рап-а и го уважавам, но не смятам, че Wayne трябва да се подценява.Няма смисал да сравняваме Wayne и 2pac, но момчета всичко опира до стил..и да не ни харесва чалгата си остава, остават и лигльовците!
    ☆ I got.. Big cars, big wheels, big chains, big pimpin, big money, big dreams, big dreams..! ☆

Град
    Там някъде...
    На мен лично не ми харесва Уейн, но тва си е мое мнение. Дразнещ ми е + това не ми харесва и стилът му. Също така има и слухове че е blood само за пред медиите, а и съм слушал интервюта - човека не знае нищо за Crips & Bloods а уж е член на една от бандите.

Ако ти харесва стила на Уейн - екстра. Личи си че разсъждаваш и не си от чалгарите които са слушали Lollipop 1-2 пъти и казват "Аз съм рапър".

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheX
    На мен лично не ми харесва Уейн, но тва си е мое мнение. Дразнещ ми е + това не ми харесва и стилът му. Също така има и слухове че е blood само за пред медиите, а и съм слушал интервюта - човека не знае нищо за Crips & Bloods а уж е член на една от бандите.

Ако ти харесва стила на Уейн - екстра. Личи си че разсъждаваш и не си от чалгарите които са слушали Lollipop 1-2 пъти и казват "Аз съм рапър".
    съгласна съм с мненията, които прочетох .. иначе това не си е само твое мнение .. и мене тоя не ме кефи... иначе за рапа .. абе вие си казахте всичко.. бъди истински,гледай в текста ти да няма само рими ей така наредени, ами да има смисъл в тях, не прави много много прости текстове, но не прекалено..и най-истинско е когато сам си го преживял.. иначе това което си написал ми хареса.. само имаше 1-2 места на които римите нещо не ми харесаха, но като за първи път е добре.. и аз съм съгласна, че рапа е един от най-истинските стилове в които се казват много истини и много верни неща, които не са просто псувни и т.н. - както някой хора мислят.. а чалгата я оставете на страна.. еднакви клипове,едно и също във всеки куплет и еднакво разголени момичета .. и според мен както горните мнения рапа не е само - Gangsta ..от едни от най-бруталните парчета в които има смисъл, до любовни песни в които също има смисъл.. за рапа в последните години съм съгласна че се е променил, но изпълнители като Ice cube, Eminem, 2PAC,50 CENT и т.н. винаги ще са си класика.. за бг-рапа няма да говорим.. той доста се е променил.. но Над закона също са добри - просто давам пример.. еми това е от мен.. всичко което сте изписали е истина.. и за мене по- велика музика от рапа няма.. и е хубаво че си се захванал с това..айде успех от мен с песничките

Град
    Там някъде...
    БГ рап-а е светлинни години пред това, което беше.

http://www.youtube.com/watch?v=ChZe4Se3QXo
    http://www.youtube.com/watch?v=6UsAw-A1RnA
    http://www.youtube.com/watch?v=yukM3...eature=related

Евала. Засега вървят много добре!

Град
    Rousse Citty
    TheX благодаря, че мислиш така за мен и за теб си личи, че си чаткаш рапа, но както каза лично мнение!Аз немога да ти кажа слушай Уейн..няма нищо лошо, че хората са различни а относно това за бандите, аз харесвам повече Crip, защото crip са.. Snoop, Cube, Eazy и д.р..Не обичам да казвам например C'z up B'z down..аз съм просто за музиката не за друго.Харесвам Уейн, харесвам The Game, и много други. Peace ;d
    btw много се отплеснахме от темата, че и блъдс и крипс намесихме ;dd
    Относно темата пич много добър първи опит и ако продължаваш така може и да постигнеш нещо.Браво!Аз също съм се пробвал, но с друх стил рап тка да се каже..стилът к*рви тук, к*рви там.. Ето едни откъсче от нещо мое..
    -----------------------------------------------------
    Това е стилът, разбираш ли сега?
    Това е стилът за който майкати рева.
    Е, смешнико доста време мина,
    От софия до Жанейро едва не загинах,
    но това не ме спря да дойда тук и да ти
    забия тоз юмрук!
    Слабо е, но го писах набързо.. ;d
    ------------------------------------------------------
    ☆ I got.. Big cars, big wheels, big chains, big pimpin, big money, big dreams, big dreams..! ☆

Нека и аз да изразя мнение тук. Занимавам се с баскетбол а с него винаги върви и рапа,слушам от малък както и играя баскетбол също от толкова време.Според мен рапът не се е променил много от 90-те до сега просто преди на преден план беше живота на хората в гетата, оцеляването и т.н , сега вече на преден план са по-различни неща.И преди имaше хора който пееха за пари и жени само че не им се обръщаше толкова внимание, сега това е "комерса" но все още има много хора които пеят за живота и всичко което ни заобикаля.Жалко само че обществото ги остави на заден план . Колкото до самата музика все още се надъхвам от рап песни по същия начин както се надъхвах и преди години така че всичко си е същото ! Peace \/

Град
    Rousse Citty
    Цитирай Първоначално написано от forside1
    Нека и аз да изразя мнение тук. Занимавам се с баскетбол а с него винаги върви и рапа,слушам от малък както и играя баскетбол също от толкова време.Според мен рапът не се е променил много от 90-те до сега просто преди на преден план беше живота на хората в гетата, оцеляването и т.н , сега вече на преден план са по-различни неща.И преди имaше хора който пееха за пари и жени само че не им се обръщаше толкова внимание, сега това е "комерса" но все още има много хора които пеят за живота и всичко което ни заобикаля.Жалко само че обществото ги остави на заден план . Колкото до самата музика все още се надъхвам от рап песни по същия начин както се надъхвах и преди години така че всичко си е същото ! Peace \/
    Евала!Много си прав, и това нещо го има, а дори не се бях сетил..

Град
    Там някъде...
    Много правилно се изказа А за баскета и рапа - интересно е ама е така - и аз цъкам и слушам рап и не познавам баскетболист,който да не слуша рап

Град
    Rousse Citty
    Лол, представи си - баскетболист чалгар.. 2 несъвместими по природа неща ;dd Абе да живее РАПА!

Значи като за първи път не е лошо. Мерси за хубавите думи които казахте а и между другото темата се разрасна много добре. Прочетох много интересни неща който са и много верни а дори не се бях замислял. Аз викам дайте още такива интересни неща аз лично нямам нищо напротив

Град
    Там някъде...
    Зависи от какво точно се интересуваш. Можем да споделим знания/опит

С появата на сайтове като iTunes(2005-2006г.) и други подобни рапът се разлигави доста. Преди беше нужно, за да печелиш пари, албумът ти да разполага с 10 добри песни от 14-16 общо. Ей го, излезе Соулджата, напрай една Crank Dat, спечели над 8-10млн. долара от нея и другото за кофата. Хубаво е, че останаха рапъри като Game и Ice Cube, които да са верни на хип-хопа. T.I. малко се развали последно време, ама все още прави хубави песни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си