.. знам, че не ти пука какво ще кажа.. ама От софия до Жанейро трябваше да го заместиш с нещо друго.. все пак.. сарафа - София де Жанейро .. и не знам.. лошо е така да се повтаря..иначе ми харесва.. и рапа-баскет. и аз съм на това мнение.. бтв. и гаджето ми цъка баскет и слуша рапПървоначално написано от MrMakeItRain
.. айде развивайте темичката де..
![]()
Не съм много на "ти" с рапа, обаче нещо БГ рапа не ми се нрави изобщо ....
От както пяха Конса, Мишо Шамара и т.н [ http://img855.imageshack.us/img855/6...4799310310.jpg ] ... спрях да го слушам, сега гледам има добри попадения, любимите ми бг. рап песни са :
http://www.youtube.com/watch?v=LkkWqBkDHXw
http://www.youtube.com/watch?v=u2rDP3Pt_Sw
http://www.youtube.com/watch?v=QawBg...eature=related особенно тази.
А пък иначе първите рап песни които слушах бяха тези ;
http://www.youtube.com/watch?v=lLF88RHQof4
http://www.youtube.com/watch?v=doVay...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TPvrD...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LpxOx...eature=related
И все още са ми едни от любимите.
С радост ще следя темата и аз да науча нещо ново.
Ето от скука пише ми се обаче нямам тема
Вместо да кисна, ще разкрия пред вас проблема
Пред дилема, поставен съм аз и трябва да избирам
Да се бунтувам и протестирам,живота си да контролирам
Без да спирам, да продължавам с вдигната глава
Само ако държиш на своето оставаш във вечността
Или да стоя безмълвно докато света пропада
Социална преграда, между близки изградена от омраза
Повече няма да лазя, а ще бъда верен на мен самия
Няма защо да лъжа,просто нямам какво да крия.
Айде така и така всеки драсна по нещо![]()
Westside rollin' all day, every day
От скука започвам и аз да пиша
... не много е топло не може да се диша
отказвам се веднага
преди някой да види тая тъпа рима и да започне да ми слага.
xhayxhaxyXAhXYXHAXY![]()
Най-обичам незапознати с фактите да говорят наизуст.Брат,въобще не те обиждам,ама да кажеш,че заради Шамара си спрял да слушаш БГ рап е мега смешно.Най-малкото защото Шамара е в хипхопа още от 1988 г,има 15 албума и 100 видеоклипа.Още през 1984 г Шамара основава една от първите брейк банди в България.Първият рап албум в България е на Шамара и неговата тогавашна група Хамбургер М1 през 1989 г.В края на 1990 г Шамара записва и парчето си Dоublе М.През 1991 г заснема и видео към тази песен.1993 г създава Гумени Глави.Същата година снима и клип към песента Ще Му Разбия Главата.През 1994 г издава албума Квартал 41.Едва ли знаеш,че албума и до момента държи рекорд за най-продаван албум в България.По официални данни е продаден в над 400 000 копия.Вторият албум се продава в подобен тираж.Първоначално написано от Ashenvale
Ами другите му неподобрени рекорди:
Най-продаван рап изпълнител
Рапъра с най-много албуми
Рапъра с най-много и скъпи видеоклипове
Рапъра с най-много концерти
Най-награждаван рапър
Най-голям рап продуцент (50 албума)
Рапъра,признат и вписан в Световната Енциклопедия на ХипХопа като Безспорният Баща на рапа в България
Нали се сещаш,че 99% от българските рапъри и да тичат срещу него,пак няма да го стигнат !
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
^ съгласна с някой неща... Шамара е правил доста добри песни и албуми.. но за другите бг. рапъри не съм съгласна .. има такива, които също са добри.. естествено Шамара си е класика, но има и други добри ....
В категорията на Шамара има само още двама души,които могат да се нарекат най от най.Това са DJ Станчо,човека основал първата рап група в България-Динамик през 1988 г,а другия е легендата Васко Теслата,който също през 1988 г създава групата АVI МС.
И същата година 1988 г и Шамара става първият варненски рапър.
Това са трите имена,които бяха първите в България.Основателите.Хора та,които проправиха пътя на повечето рапъри.
Иначе добри имена има доста.Ама не могат още да ме грабнат.Изслушал съм тонове бг рап още от началото на 90-те и тез момченца,които иначе са супер хвалени,че уж са най от най,всъщност много хляб имат да ядат.
Иначе Раптон,Ъпсурд,Хората от Гетото,Картела,Бате Сашо са доста напред.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Jungle много съм съгласен с теб,запознат си с тези неща.Колкото и да не слушам бг рап,има песни на "новите" рапъри които определено има защо да се чуят.Примерно Раптон излизат много добре последната година-две, лично аз съм доста приятно изненадан.А колкото говорим за световна рап сцена, съгласен съм че рапът в момента е доста разлигавен и рапъри които правят милиони имат по 1 хубава песен на година като Kanye West.
Въпреки това има все още хора като- T.I. , Emienm(въпреки че днес всяко второ пишлеме го слуша,даже и да няма грам идея от рап) Dre, Snoop,50,Ice,Busta,Ace Hood които правят страхотни песни, освен че имат много добър flow и повечето песни са им доста смислени,се харесват на голяма част от младежта и съответно стават големи хитове![]()
.. ами аз не съм от ''пишлеметата'' които нямат грам рап култура, но Eminem за мен е най.. не само заради това, че както каза ти го слушат доста хора.. познавам хора, които го слушат и едно нещо не знаят за него.. или гледат текста и не знаят какво има на предвид Еминем.. и не само той.. по принцип..за новите бг. рапъри.. също съм съгласна..най-много от тях уважавам Бате Сашо и Над Закона.. иначе и Ъпсурт правят добри песнички.. хубавото в бг. рапа е, че сега започва да се забелязват текстовете, в които се казва нещо наистина значимо, а не само коли,пари и жени (въпреки, че това в песните си е класика).. лошото е, че все повече хора, които слушат повече рап от ''световната сцена'' не се замислят за текстовете.. само аз ли съм момиче в тая тема беПървоначално написано от forside1
![]()
![]()
So how can I advance if you don't give me no opponents?
How can you see the future if you livin' for the moment?
Hip-Hop couldn't die, I never offer my condolence
But I'll offer y'all a day of atonement, cause..
I'm a lyricist to the death, so I got what you need
Ludacris, I'm the last of a dyin' breed
And we almost extinct, so I'm sayin' it loud
Say it with me, MC means move the crowd
Много хард песен.. Жалко, че Уейн участва във втория куплет на песента, но и той що-годе се справя добре..
Ludacris - Last Of A Dying Breed (feat. Lil Wayne)
Аз се радвам че има поне 1 момиче.. малко настроение да вкараш тука.Бате Сашо прави много смислени песни за него съм с двете ръце. Еминем и за мен е един от най-великите не знам ти на колко си но аз съм на 19 и се запалих много по него след като гледах на кино 8 mile мисля че излезе 2001 , не знам кой клас съм бил тогава,най много 3 , и тогава нямаше замунда,и хиляди други сайтове за музика а си купувахме дискове.Беше страхотно, не знаех какво ме очаква докато не седна пред дискмена или уредбата и не пусна диска, бяха страхотни времена
![]()
За жалост аз съм по-малък и не успях да усетя удоволствието от това да си купиш новия албум на любимия ти рапър и да си го пуснеш на дискмена. Аз и преди го написах: Рапът се обърка след появата на сайтове за купуване на музика като iTunes.![]()
ами аз съм мъничка.. на 15, но съм запалена от доста време по Еминем.. честно казано ми се иска и аз да се бях родила в тия времена, но нищо.. и въпреки 2pac (който също за мен е един велик рапар) Еминем си остава белия крал на черната музика! [bow]Първоначално написано от forside1
аа забравих.. колкото до 8мата миля .. тоя филм.. ако някой не може да си изтегли субтитри да свирка - знам го сиг. с точките и запетайките..велик филм.. много уважавам това, че пресъздава истинския живот на Еминем и показва през какво е минал, защото според половината ми приятелки (слушат чалга, но това е друг въпрос) той пее само псувни.. и ме е яд как никой не се заслушва в смисъла.. и не само те, ами доста хора.. дори и тези, които уж слушат рап..
![]()
http://vbox7.com/play:84cbcb28ad
Добре като за 16 годишен ..
Лирически погледнато Еминем е най - добрия жив рапър. Според мене. А иначе това със появата на сайтовете за музика и лесното пиратство - напълно подкрепям!
Виждам, че има запалени фенове и фенки.. мм ( замечтах се) излезе наскоро е, не съм сигурен дали е било наскоро, но наскоро ми хареса една песен на Еменем Royce Da 5'9 и Bad Meets Evil - Fast Lane.Изразете мнение..
![]()
☆ I got.. Big cars, big wheels, big chains, big pimpin, big money, big dreams, big dreams..! ☆
Хубава е песента, само че Ем има къде къде по големи шедьоври. А иначе не знам ли знаете но Еминем много се промени след смъртта на Пруф, все пак за няколко години слезе от сцената,беше в дълбока депресия,вземаше наркотици и т.н.Преди беше с друг акъл, доста по тинейджърски и правеше както смислени песни така и много добри "лиготий" сега е супер сериозен и малко ми липсва стария Ем, но пак си остава гения на хип-хопа![]()
Еминем е минал през какво ли не - семейни проблеми, бийфове, смъртта на Proof и т.н. , нормално е цялото ти мислене да се промени щом най-добрия ти приятел не е сред живите.
А за Fast Lane - радвам се,че са намерили някой,чийто глас се доближава до този на Nate Dogg!
А има ли някой който още вярва, че 2pac ще се завърне -.-
съгласна с всички коментари.. а за Fast lane - да, скоро излезна... ами Еминем много се промени.. така е, но и вие да минете праз всичко , което той е преминал - и на вас ще се промени акъла... а колкото до стария Еминем.. и на мен ми липсва.. все пак миналата година WE MADE YOU - пак е лигава и хубава песничка.. не знам.. вярно е, че Еминем е правил и лигави и сериозни песни ( сега преобладават 2рите), но важното е, че всички са били с много хубави текстове,смислени и най-важното е, че и лигави песни да прави, и сериозни винаги се е слушал и ще се слуша.. за наркотиците и т.н. евала му правя на Еминем - защото много малко хора ще издържат на това напрежение и много малко успяват да ги спрат.. а за смъртта на Proof - всички знаем на Еминем какво му беше..
и едно поздравче от мене![]()
http://www.vbox7.com/play:2b646adb айде приятно слушане![]()
Абе честно да ви кажа аз много не вярвам за миналото на Еминем..И аз го харесвам, но малко.. как да го кажа преувеличено ми изглежда, а ако аз греша - Евала на Еминем.Мисля, че нещата около pac са фейк.Виждали ли сте теорията 7 за 2pac ? ( Така я наричам аз.. ) - http://vbox7.com/play:cd4110f3 - Много е убедително, а ако се завърне, простоо..![]()
☆ I got.. Big cars, big wheels, big chains, big pimpin, big money, big dreams, big dreams..! ☆
знам теорията за 2рас ..чела съм я доста отдавна.. и ако се завърне ще е добре, но много не ми се вярва.. дори и да не се завърне той си е велик ! .. и историята на Еминем е истинска.. защо не ти се вярва.. все пак Бийбър (това лапе не го понасям ама това е др. въпросПървоначално написано от MrMakeItRain
) .. и той е тръгнал от мизерия.. е не точно като Еминем, но бобара са го забелязали по някакъв сайт до колкото знам.. а сега го вижте.. и това за Еминем не е преувеличено .. човека е минал през много неща.. и аз му правя евала.. но за разлика от теб аз го харесвам много
![]()
..
![]()
Е.. да не се обиждаме сега!Всеки с интересите си.., но ако смяташ, че можеш да слушаш Еминем не мисля, че дори трябва и да си помисляш дори да видиш сснимка на това пишлеме бийбър.. ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!![]()