Цитирай Първоначално написано от therapfan
ами зашото той правеше знака на CRIPZ(West)(сините) и после на един абум на WestSide Connection с черно ублечен
Айс Кюб никога не е бил член на никоя банда.Дори е казвал на по-големият си брат да не влиза в банди.Иначе неговият човек Изи И
е бил наркодилър от СR!РZ.Отначало Изи въобще не е искал да става рапър,но Айс Кюб настоявал и Изи накрая се съгласил.Другият му приятел на Айс Кюб Мс Rеn също е от СR!РZ.Братовчед му Каm също е бандит от СR!РZ.МАСК 10,с който бяха в една група също е от СRIРZ.
В една от песните си преди около 20 г Айс Кюб каза,че и баща му е бил от Rоllin'z СR!РZ през 60-те.Неговия човек Dub С е от 111 Hood CR!PZ и даже беше обвинен за убийство.Той показва и в клиповете т.н. танц С-Wаlk (СRIР Wаlk).
Иначе Кюб казва,че е израснал сред 1E11
NHC ,106 UGC,11E3
Original Blocc Cripz и т.н.
Ето защо в клиповете носи синьо.
Защото е приближен до Сriрz,но не и защото е директно гангстер от СR!РZ,а също и защото показва в коя част на града е израснал и кои улични банди са управлявали този квартал.Очевидно не са "кървави" от ВLООDZ,а "изроди" от СRIРZ.
А черният цвят е един вид неутралност-нито "изрод",нито "кървав".

А това,че Лил Уейн казва,че е от ВLООDZ е мегасмешно !
И то най-малкото защото първо показваше сини кърпи ахахахах.

Всъщност ето какво казва сина на Еаzу Е за Лил Уейн:

Първо,позволете ми да изразя голямата си обич към всички от СRIРZ,ВLООDZ и Рiru'z,които там навън проливат кръвта си за това,в което вярват.Но целия този свръхфалшив бандитизъм става извън контрол.Гледам го чернилката ВАВУ в 3 песни показва,че е от Вlооdz,а Лил Уейн ги нападаше на наградите.Достатъчно.Тез шибаняци нямат нищо общо с Вlооdz.А ако показваха и,че са от СRIРZ ,пак щях да имам тази реакция.
Ние сме верни на това и ще се изправим !
Имам братлета в затвора,борещи се за живота си,имам братлета,които умряха.
И тез тъпаци,които са пълни смешници ше ни се подиграват ?
Това е част от проблема защо Запада в момента губи от това.
Тез шибаняци ни вземат стила и го унищожават.Но това ще приключи.За всяко действие си има противодействие.