- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- абитуриенти -випуск 2012
^Железният светилник е много интерес,заслужава си да го прочетеш.![]()
Здравейте и от мен, още една абитуриенткаЛеле колко странно ми звучи само...Таа гледам че обсъждате книгите, които имаме да четем. Аз още не съм се захванала с нито една, а и да си призная от всичко, което чувам за Тютюн, малко ме е страх да я започна
![]()
Тютюн не е толкова лош,колкото го изкарват някои.На мен в началото не ми беше супер интересно,но след като прочетох може би около 1/3 вече ми беше много по-лесно а накрая вече си ми беше супер интересно.![]()
Извода е,не се отказвай рано![]()
Не знам, аз още нищо не съм прочела.. а, кога ли ще е.. :X
И аз не съм прочела нищичко това лято.. предполагам че ще гледам филмите защото няма от къде да ги търся тези книги, а не ми се дават 5лв да се запиша в библиотеката за 2-3 книги... не си струва просто![]()
И преди,и сега,93 са на върха![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от whitebunny
мога да ти пратя Тютюн, ако искаш![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
момичета 15 наближава, а аз продължавам да съм все така НЕориентирана за всичко и реших да видя дали има съпричастни..
Много се дразня на тея мой претенции, а постоянно отлагам във времето да седна да помисля какво искам, на самата мен ще ми е интересно накрая как ще изглеждам откъм страна на визия, като от месеци ми се губят идейте и въображението, а пък като тръгна да гледам из сайтовете всичко ми е криво, все нещо ми е в повече, друго ми липсва ии.. абе няма угодия!
Всеки път като тръгна да гледам нещо се ядосвам, че не си харесвам и спирам, следващия път пак, пак и пак така и до тук .. до кога се питам?!
вие как сте?
BoyfriEND, girlfriEND, friEND. Everything has an end except my famILY!
http://www.minedu.government.bg/open...ebno_vreme.pdf
Ето я заповедта на министъра завършваме на 15 май, на 21 и 23 май са матурите
заповед за матурите
http://www.minedu.government.bg/open...ZI-2011-12.pdf
заповед за държавни изпити по теория и практика за придобиване на определена степен/тва е за гимназиите/
http://www.minedu.government.bg/open..._2011-2012.pdf
мисля, че тва ще е полезно, въпреки, че на 15-ти септ пак ще ни го кажат
не мога да разбера какви са тези сесии?
ние ще си определяме сесията или какво ..
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
ау супер за ваканциите, ще компенсираме съкратената Великденска![]()
А някой би ли ми казал кога са предварителните изпити по биология и химия тази година?
Е, да бее.. не ми се вярва да сложат матурите на 21 и 23.. та ние на 24 завършваме.. много тъпо ще се получии..
Прочете ли заповедта? Завършваме на 15-ти май а матурите са на 21 и 23 май бала е на 24 обикновено, това е заповед на министъра свалена от сайта на министерството на образованието с подпис и печат от министъра как така не ти се вярва като вече е факт и това е официален документ, а и какво те кара да мислиш, че ще завършваме на 24-ти май? 12-ти клас завършват преди матурите, 13 седмици след началото на 2-рият срок и всяка година е различноПървоначално написано от glezenafukla
единствено 1-ви клас завършват на 24 май
Да, знам кога завършват 12 клас.. просто се изненадах а и имах предвид, че на нас изпращането сутрин и самия бал ни е на 24 май и матурите да са точни преди това.Първоначално написано от mlakniwe2
И да наистина пише, че сме до 15 май ние.. обаче не обърна ли внимание 21 и 23 са ДЗИ БЕЛ и Матем. за VII - 7 клас, а не за нас..Дните за наще матури поне в този списък: http://www.minedu.government.bg/open...ebno_vreme.pdf
аз не успях да ги видя..
за нас става въпрос,матурите са на 21 и 23 май.
Абитуриенските балове не почват ли от 21.05 до 27.05 ? С какъв акъл слагат матурите по време на абитуриенските балове
И аз ще съм тази година.
Ужас ... '94 съм, но съм една година по рано... а въобще не се чувствам 12 клас. Много ме е страх за матурите обаче, много.![]()
еми явно наистина е така.. моя грешка.. извинявам се.. ще проуча да видя накъде са нещата, ама не разбирам защо чак на 15 приключваме.. тази година 12 клас приключиха много по-рано..
И аз да се присъединя![]()
![]()
Абитуриентка,хмм
Рокля искам да е нещо подобно -->http://bg-moda.com/wp-content/upload...lq-2010-1.jpeg
не толкова блестяща и с тънки презрамки.
Прическа нещо обикновено и без това се подстригах...
Обувки определено не много високи!
Последно прочетох на Й.Йовков - "Песента на колелетата" и е крайно време вече да почна "Тютюн"!
който не е почнал Тютюн да го почва ...
може да се чете лесно, ама е мноого дълъг и аз отдавна го дъвча ...
лошото е че нищо друго не прочетох това лято ..
да се надяваме, че в процеса на работа ще се четат ..
интересно ми е някой почна ли да се подготвя вече
тестове, книжки купихте ли си?
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
на нас ни казаха да прочетем само Тютюн и Железният светилник, него съм го прочела вече, а тестове наскоро почнах по бг и уж там съм спокойна, че съм добре.. леле като видях колко грешки правя се уплаших, ква е тая трудна книжка дето ни е дала госпожата, тя явно с целна матурите въпросите са от лесни по-лесни сравнение с тези.
Аз нищо не съм чела,а уж смятах да прочета всичко.Надявам се да успея през годината поне.![]()
Отделно като гледах рокли в нета и ми се дорева,много грозни нещаа.![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
На 21 и 23 май ще са матурите за 7 и за 12 клас-ДЗИ по БЕЛ И НВО в 7 клас по БЕЛПървоначално написано от glezenafukla
Да ти разясня, че ДЗИ значи държавен зрелостен изпит демек МАТУРА ЗА 12 калс, а и съм дал заповед за матурите-изпращането на 12клас ще е на 15-ти май или по-рано, миналата година беше на 11 май-а и какво толкова те притеснява, че на след матурата ще имаш бал, матурата е на 23май от 8-часа и ще са до 11-12 часа най-много, ако беше първо бала а на другият ден матурата от 8ч щеше да бъде много кофти, но така не виждам къв е проблема?Ще имаш предостатъчно време според мен да се подготвиш за бала, ако това те притеснява, като си напрайш матурата и си свободен/свободна/
Аз не мисля да давам 1000 лева за костюм в никъв случай, не знам защо тряя да се харчат мноо излишни пари за дрехи за бала, като ще ги облечеш само веднъж, къв е смисъла? По добре да си купя нещо удобно, което ще го нося и друг път и не е скъпо![]()
За матурите по БЕЛ бихте ли ми препоръчали някакъв сборник с правила за пунктуация, правопис..
Освен това искам да попитам само произведенията от 11 и 12 клас ли се включват?