.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Отглеждане на малко котенце

Имам коте на 26 дена, майка му почина наскоро и то остана сираче.. Моля някой да ми помогне със савати за отглеждането му храня го с прясно мляско и капкомер защото още няма зъбки, но не съм мн наясно точно как трябва да го гледам.. Извинявам се ако не съм публикувала темата на правилното място

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Сложи му купичка с хладко прясно варено мляко и му бутай муцунката докато не започне само да пие. Ако смяташ, че не е достатъчно - горе-долу на 4 часа с капкомер/спринцовка без игла му давай . Но си е големичко вече, трябва от купа да свиква.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Голям фен Аватара на scandalousLady
    Град
    Covington, Georgia.

Re: Отглеждане на малко котенце

Цитирай Първоначално написано от immortal94
    Имам коте на 26 дена, майка му почина наскоро и то остана сираче.. Моля някой да ми помогне със савати за отглеждането му храня го с прясно мляско и капкомер защото още няма зъбки, но не съм мн наясно точно как трябва да го гледам.. Извинявам се ако не съм публикувала темата на правилното място
    Ами храни го с капкомер и ако намериш друга котка от която да се храни ще е добре.Грешен раздел иначе !!!!
    to feel your pain, you feel mine
    go inside eachothers minds
    just to see what we'd find .. ♥

soulless

огледай се около вас дали има баби или дядовци които рано сутрин продават домашно прясно мляко.по възможност го храни с такова и със спринцовка. не прекалявай с храненето. Има 1 сайт ..котките.бг ох не съм сигурна там преди бяха описвали всяка стъпка от растежа. Много го гушкай повярвай това ще се отрази след време! Затопляй млекцето но не да е горещо. Моля те при първа възможност отиди сам или с котето(ама да не го шашнеш) до ветеринар да ти каже всичко. Много е малко и ти стискам палци да го задържиш без майка му. Дръж го на спокойно място ,не му се радвай прекалено ,бъди до него просто да знае къде да се гушне като поиска. Обожавам животни,а котките са ми слабост,моето коте го гледам от както беше на 30 дни и вече 2 години е с мен. Няма друго такова приятелче просто...браво че си си го намерил не се отказвай от него и пиши какво е станало

Супер фен Аватара на 4o4ina
    За сега мисля,че добре се справяш,по-нататък го учи само да се храни.

Много благодаря за съветите дано да оцелее защото е наистина много миличко и се извинявам отново, че съм объркала раздела

Мега фен Аватара на xoxi
    Моята я взех, когато беше на седмица някъде. Първия ден нито пожела сирене, нито мляко, нито вода.. Вторият ден обаче като надуши месото, гледай какво става.
    Нито съм й топлила мляко, нито е пила. Още от втория ден както я взех, започна да си яде всичко, каквото имаше.
    И спря да се върти за миг земята..

това трябва да е било някво невероятно коте =D>

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Другото от което имат нужда малките котета е топлината. Ако ти пречи да го гушкаш при себе си слагай където спи една малка бутилка с топла вода за да се гушка в нея.

Прясно мляко НЕ! Ако котето е толкова малко първо пригответе кашонче и задължително при него да има шише с топла вода. На 3-4 часа хранете с какпомер или шише за бебета котета с мляко за котета (продават по зоомагазините). След ядеше с влажно памуче се масажира коремчето, за да се изходи. Консултирайте се с вет задължително, а и той ще ви каже най- добре. Преди месец ми се наложи да гледам за малко коте на г-д същата възраст и ти казвам от личен опит.

Спирам му прясното мляко а колкото до топлината го гушкам през деня много, но вечерта го оставих в кашонче да спи още тази вечер ще му сложа бутилка с топла вода Да не забравя да благодаря и на alexsdreamm за сайта има много полезни неща \/

Супер фен Аватара на badsector
    Споко, т'ва е котка, приспособена е да оцелява при силно екстремни условия

Супер фен Аватара на ccdesigns
    Не четох коментарите, че ме мързи в момента, но не е добре да се дава само мляко. Грешен е изводът за котките, че обичат много мляко. То всъщност в прекалени количества им вреди. Веднъж-два пъти на седмица май може да се дава, повече не е препоръчително. (не съм 100% сигурен, но така съм чувал, понеже имам коте)
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

котенцето вече почна да се приспособява давам му да яде и по малко салам по мекичък. Даже днес ми се изпишка под леглото

^ Ако не го приучиш да се изхожда на едно определено място, след време това пишкане под леглото и на всякакви други обичайни и не чак толкова места няма да ти се струва никак очарователно.

Инак преди години мой роднина отглеждаше един мъник. Отначало и той го хранеше със спринцовка с прясно мляко(след време прочетох, че хич не било препоръчително да им се дава краве такова), после започна постепенно да го отбива, като му купуваше на Уискас разни мокри, по констистенция подобни на пастет храни, специално предназначени за малки котета, които му пастьоризираше на първо време. Можеш да му сложиш одеалце, юрганче, въобще - нещо мекичко в панерчето/кашончето, където да се сгушва. И го оставяй да спи, понеже е мъничко и има нужда от мноого сън. Знам, че тогава са най-сладки и ти идва да ги мачкаш до откат, но се въздържай. Но наистина е много, жизнено важно да го приучиш на някакви хигиенни навици, както и да бъде любвеобилно, за да не ти препикава цветята след време и да ти се катери по пердетата(примерно).

много добре се справя вече даже и си свиква да се изхожда на правилното място и от купичка свикна да яде :P

Браво на него. Да е живо и здраво. Както казаха по-горе прясното мляко не е много полезно за котките, но киселото е полезно, така че може да му сипваш от време на време в купичката. Също може да му даваш по малко сирене или кашкавал, но за предпочитате е сиренето, защото то е по-меко.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си