.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Hybrid View

Мега фен Аватара на Sisito941

Грижи за рибките

Здравейте!
    По-скоро темата е към тези,които имат рибки.
    Да кажете как се сменя водата,тъй като днес нашите са взели рибки,а продавачката нещо тръгнала да се заяжда и не смели да я попитат освен смяна на вода и хранене какво друго трябва да се прави..
    Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарна..

да им се осигури въздух и след смяна на водата се слага едно лекарство, но му забравих името, че отдавна не сме гледали рибки за украса може да се сложат водорасли изкуствени или естествени може да извариш пясък за дъното на аквариума също и водните охлювчета са полезни помагат като почистват мръсотиите

Благодаря ти!!
    И ние сме замислили да вземем пясък и от онези красиви камъчета,големите..
    Нещо такова как е:

ами стават само трябва да се измият и изварят като направиш аквариума може да качиш снимка

По принцип не изискват кой-знае каква грижа.. сменяш водата, като усетиш, че е прекалена мръсна..
    на моите от 1 година и половина им няма нищо, а вече не ползвам и помпа дори..
    Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!

Banned Мега фен
    сменяш им водата, когато видиш че е мръсна, лекарството за което споменаха по-горе не е задължително- аз не го слагам и са добре...помпичка за въздух трябва да им купиш.. за другото са ти казали .. а и когато някоя риба трябва да ражда я мести някъде другаде примерно в буркан, защото другите ще изядат малките като се родят.. след като роди си оставяш рибата при другите и храниш малките.. на малките рибки гледай да даваш по-ситно натрошена храна..само ако гледаш гупи - не им купувай чернодробна храна - от нея умират.. и там ако са хищни и такива които не са хищни ги отделяш в различни аквариуми дано съм ти помогнала

Голям фен Аватара на Yancheto
    За смяната на водата... Всяка седмица с някаква чаша вади около 1/3 и слагай нова. Като знаеш, че е препоръчително водата, която слагаш в аквариума да е престояла известно време (в шишета например). Вземи си маркуч, с който да издърпваш мръсотията от дъното.
    да правиш тези неща ще е най-добре... друг е въпросът, че аз въобще не спазвам тези съвети и на рибите нищо им няма.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    какви са рибите? и какъв е аквариума?
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на Runsss
    Град
    Sofia
    Аз имах рибки и от някъде чух че не е хубаво да се слага директно чешмяна вода, а че е добре да се остави да преседи няколко часа.Лекарството което споменаха по-горе е задължително .Аз понеже не го слагах и уморих поне 10 рибки Като не го слагаш люспите на рибите почват да побеляват ии умират.За всички видове риби си има различни храни така че питай някой по-запознат.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Runsss
    Аз имах рибки и от някъде чух че не е хубаво да се слага директно чешмяна вода, а че е добре да се остави да преседи няколко часа.Лекарството което споменаха по-горе е задължително .Аз понеже не го слагах и уморих поне 10 рибки Като не го слагаш люспите на рибите почват да побеляват ии умират.За всички видове риби си има различни храни така че питай някой по-запознат.
    не е.. до сега никога не съм ползвала лекарство.. гледам риби от 8 години и не са ми умирали.. това твоето може да е от храната и от много други неща.. или ако има умряла риба и не си я изкарал на време водата да не е хубава и да са умрели.. ако скоро си слагал примерно водорасли може да не са били от хубава вода и да са заразили твоята.. има много неща от които могат да ти умрат рибите.. но все пак ако автора\авторката на темата го\я е страх да си купи за всеки случай лекарство

А как им се сменя водата?
    Бащата каза,че ще извади рибките в един буркан докато сменя водата..така става ли?

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Sisito941
    А как им се сменя водата?
    Бащата каза,че ще извади рибките в един буркан докато сменя водата..така става ли?
    става.. аз имам маркуч с който се изсмуква мръсотията от дъното и така е много по- лесно .. сега е лято и водата им бързо се изпарява, за това от време на време сипвай по някоя чаша нова водичка

Благодаря ви!
    Айде като си направя там аквариума с пясък и камъни,като тези,които пууснах по-нагоре в темичката,ще ви снимам аквариума..
    Ще пробвам да го направя скоро,ама..

Фен Аватара на stigmata
    Град
    bulgarian
    Няма да вадиш рибките,просто с един маркуч изтегляш водата и оставяш съвсем мъничко вода,колкото да има рибите къде да останат.С една гъба триеш хубаво стените на аквариума,без никакви препарати,защото ще ги изтровиш!Миеш само с вода филтъра на помпата,за да може да събира мръсотията!След всичко това сипваш в аквариума престояла вода,поне 3 4 дена.Това се прави с цел да няма хлор,варовик и такива лайна.И пак повтарям в никакъв случай НЕ мий с препарати аквариума (сапун,веро,гел и т.н.).

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    По-добре вади рибките, за да можеш да измиеш и камъчетата, защото и те "зеленясват". Когато аквариумът стой на пряка слънчева светлина (до прозорец), водата "зеленясва" по-бързо, т.е. трябва да се сменя по-често.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Фен Аватара на stigmata
    Град
    bulgarian
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    По-добре вади рибките, за да можеш да измиеш и камъчетата, защото и те "зеленясват". Когато аквариумът стой на пряка слънчева светлина (до прозорец), водата "зеленясва" по-бързо, т.е. трябва да се сменя по-често.
    Помпата не го позволява това нещо,стига да е комбинирана де,за въздух и пречистване.

Град
    Heaven
    авторке, попитах какви са ти рибите и какъв ти е аквариума, ще благоволиш ли да отговориш? м?

Цитирай Първоначално написано от bloodyF
    авторке, попитах какви са ти рибите и какъв ти е аквариума, ще благоволиш ли да отговориш? м?
    Утре ще ги снимам тъй като отивам във Варна сега и нямам време..

Град
    Heaven
    ^е то беше страшно трудно да кажеш малък кръгъл или голям правоъгълен аквариум и златни рибки или гупи или там каквито са ти..

все пак ще кажа за златните рибки
    водата като се сменява (което е често защото акат много), се оставя една трета от предишната и се допълва с чешмяна вода, оставена да стане със стайна температура
    храната си избираш в магазина
    можеш да си вземеш калиев перманганат на капки, който се използва за дезинфекция
    хранят се 1 път на ден (сутрин примерно) по малко се слага, така че за максимум 3 минути да изядат храната..
    като изхвърлиш 2/3 от водата почистваш с гъба стените и тогава доливаш вода,
    ползвай маркуч за почистването за да може да хванеш и дъното (там се утаява акото)
    рапани,миди,пясъци да не си рекла да сложиш! те са водоразградими и се разпадат по малко във водата и рибите ти ще умрат от тях (най-вероятно).
    продават се специални камъчета, водорасли, замъци за игра на рибите в зоомагазините и не са скъпи
    аквариума да е на сянка, не на директна светлина, защото ще зеленяса водата за няколко дни и трябва да си играеш да я сменяваш често
    за златни риби помпа не ти трябва
    те си имат достатъчно въздух и не им е необходима
    виж гупите и хелерите са друга работа
    а рибите ако те е страх да не ги засмучеш с маркуча извади ги в буркан (ама по голям де) и после ги върни обратно

златни риби ако имаш няма как да ги разплодиш
    те хвърлят хайвер в специално време на годината, трбва да го отделиш защото иначе го изяждат, при специални условия трябва да е и т.н.
    иначе си има специални клетчици за рибки в които се слага майката като се родят малките (това е за другите видове риби) за да не ги изяде

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си