16 години 55 килограма
няколко съвета за напълняване/покачване на мускулната маса?
Здраво ядене, много въглехидрати и протеини. Ако си от по-капризните си вземи протеин ( препоръчвам на Phd Pharma Whey ).Ако искаш да качиш бързо си вземи гайнер ( разликата между протеина и гайнера е че гайнера има повече въглехидрати и по-малко протеин а протеина има повече протеин и по-малко въглехидрати, но от гайнера може да замазнееш повече а от протеина може да качиш повече мускулна маса от колкото маса ). Мисля че това отговаря на въпроса ти?
Първоначално написано от nin0o0
aко започна да взимам протеин и кача мускулна маса -окей супер !
но ако изведнъж спра да взимам протеин ще се върна ли на началните си килограми?
Това е като да питаш: Като ям пилешко месо ще кача килограми, ако спра да ям пилешко, ще сваля ли?Първоначално написано от Fuck_Love
Няма да ги свалиш, стига да продължиш да си се храниш след това. Протеинът не е от напомпващия тип добавки.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Обаче за момче ли става въпрос или момиче? И колко е ръста? Защото някой 155-165 см,може да е дебел.А друг висок 185-190 в случая е много слаб на същите килограми.![]()
Първоначално написано от redbul2
момче - ръст 173
ако бях дебел едва ли щях да пускам тема за покачване на теглото и мускулната маса![]()
А нещо спортува ли това момче? Някъв спорт или фитнес? (има мнение на мнозина тук,че фитнесът не е спорт и следователно трябва да питам отделно дали спортува или ходи на фитнесПървоначално написано от Fuck_Love
)
Може и да свали,ако яденето след това не му е на 6Първоначално написано от Chacho
![]()
ходя на лостове и то отдавна,тренирал съм баскетбол също.Първоначално написано от redbul2
Някакви витамини примерно. И не разчитай на протеина да те направи мистър мускул, храненето и тренировките са с най-голяма тежест.Първоначално написано от Fuck_Love
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
естествено, не съм си го и помислял това.Първоначално написано от Chacho
просто се чудя с какво да го комбинирам за да има ефект
Ами вземи си 1 гейнър и ходи на лостовете минимум през ден,може и през два в които повече релаксирай и не се движи много.
Номерът за трупане на мускулна маса е:натоварване-пауза (почивка) -натоварване-почивка и т.н.
1)aха сега ще ми последва същият въпрос гейнъра се комбинира със..?
2) и на какви цени варира този гейнъра?
1) Ами по принцип се комбинира много добре с креатин,но той е вреден за 16-годишни.Тъй че може да се комбинира с малко витамини или малко аминокиселини. А най добре да се комбинира със здраво ядене. Да знаеш,че добавките не правят чудеса,когато храненето не е добро.Първоначално написано от Fuck_Love
![]()
2)Ами като започнеш от българския гейнър на Нутрим (когото мнозина го хулят) по 8 лв и стигнеш до американските по 100-200 лева.Цената зависи и от количеството.
Зависи от ситуацията. За бързо качване на килограми+тежки тренировки в зала е гейнъра.Особено когато ядеш малко въглехидратни храни. От него се взема по повече и бързо свършва.
За продължително и бавно качване+ по-леки тренировки,стриийтфитнес,ф утбол в махлата или баскет,може протеинът да бъде по-изгоден.Взема се по-малко и стига за повече време.В него няма въглехидрати и се качва максимално чиста мускулна маса.
идеята за протеин повече ми помага защото съм "лостаджия" и на зала съм ходил веднъж.
но под със какво се комбинира нямах предвид с други химии ,а със какви храни се комбинира протеина
Ами добре е да се комбинира с малко въглехидратни храни: плодове, други храни-ориз,картофи.Въглехидратит е дават енергия за тренировките,а протеинът-градивен материал за мускулите.Първоначално написано от Fuck_Love
Добре е до 1/2 час след тренировка да се вземе протеин,а до час да се хапне здраво храна с месо или яйца. В почивни дни без тренировки,протеинът се взема между храненията.Дневната доза се разделя на няколко части и се взема между яденетата.![]()
а какво мислите за http://www.izgorimazninite.com/file/PROMIX/571 ? при положение ,че съм на 16години ръст 173 и 55 кг ?
Ами,трудно е да ти кажа нещо конкретно.Понеже досега не съм го вземал.Можеш да опиташ.Суроватъчния протеин е много добре.Казеинът-съшо.Бавен протеин е и става за вземане преди лягане.За съставката соев протеин има различни противоречиви мнения.Някои го хвалят,други го отричат.Давал малко повече газове и имал фитоестрогени,но няма нищо доказано.
в момента разполагам със 35 лв отделени за протеин
ако можеш да ми дадеш някакъв линк (ако поръчваш от интернет де)
При всички случаи трябва да се информираш колко ще ти струва доставката,която се заплаща отделно. Можеш да разгледаш също и тоя сайт,който е един от най-големите доставчици.Гледай грамажите и цените и сравнявай кое ти е изгодно.И от кой сайт да вземеш нещо. http://www.silabg.com/ Ето и други http://www.healthstore.bg/
http://fitness1.bg/ http://redis.bg/index.php
За какво препоръчвате на човек,който няма изградени хранителни навици добавки не мога да разбера...Оправи си храненето,виж как ще вървиш първите 4-5месеца и тогава взимай добавки.Още не си започнал да тренираш веднага скочи на добавки и "химий"...Тези пари вместо да ги дадеш за добавки,вземи си купи няколко кила месо.