Имам едно или няколко питания и ще бъда благодарна на хората оказали ми това внимание да ми отговорят на малко глупавите въпроси, но хич не съм запозната с нещата за което се извинявам. Сега ще съм 12ти клас и планирам да продължа обучението си в сферата на туризма и хотелиерството (което уча и сега). Искам да попитам към кои университети в София бихте ме насочили. До колкото знам в Софийския изпита е по география или английски по желание. Ако карам 2ра матура по едно от двете ще трябва ли да го държа този изпит? И ако има някой следвал в тази сфера в някой университет може ли да ми обясни какъв обем от материал включват тези изпити? Избрала съм си друг предмет за 2-та матура, но няма да ми свърши работа ако после ще трябва да уча така и така за тези изпити. Знам, че повечето неща ги пише в самите сайтове на университетите, но хич не можах да се ориентирам като се рових по тях. Примерно в НБУ четох, че също е нужно да се полага изпит по география, но ми казаха, че не е вярно и се полага този общия по многото предмети на самия НБУ. Навсякъде ли е нужен изпит, дипломата какво значение има в случая, както и изкараните матури? И още нещо - отделен документ ли се дава за оценките от матурите или се вписват като средно аритметично или отделни оценки в самата диплома за средно образование? Благодаря предварително на хората, които евентуално биха ми отговорили.

П.С - не ми се смейте много, просто трябва да започна от някъде, а не съм наясно с нищо.