- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Майка ми има проблем.
Жал ми е , има намесена и връзка в историята , заради това слагам темата тук . Приемам и трол , и всичко ;д .
Та, първо да дефинирам действащите лица.
Майка ми е на 42 . Омъжена за баща ми , той е на 55 . Бивш алкохолик ( абе , още подпийва и прави проблеми , ама по-рядко , пиенето си е до гроб).От 16-17г. само живеят заедно , съвместен интимен живот нямат . Аз съм единствено дете. Спях/ и спя все още , като съм вкъщи , в една стая и в едно легло с майка ми , баща ми си спи отделно . Сега , понеже сме в къщата на село , тате си е сам вкъщи .
Аз съм на 17 , на есен - 18 . Имах до скоро успех 6.00 , майка ми ме буташе да кандидатствам в елитни университети , изкарах сертификати , всичко .
Тя има т.нар. любовник - нямам нищо против човека, готин е . Има голям бизнес , но майка ми е супер инат и вместо да взима пари от него , тя не взима ;д Не, сериозно , двамата само се комплексират един от друг и това им е там заигравката .
Майка ми има сестра - 1г. по-малка, тя си има стабилна работа , 2 развода , любовници . Едра жена е , все се заканва , че ще мине на диета и минава, ама ;д
Тя има щерка - братовчедка ми , на 15 . Учим заедно , тя е голяма глезла и само се дърви , иначе много добре се разбираме.
Майката на леля и мама - "Тихо, хората да не чуят" - гледа си градината , готви , чисти - по цял ден . Нерви се , като е разбутано . Патриархална жена.
Мъжа й ( дядо ми ) - той уж е шефа , много крием от него , вече е на възраст . Каквото каже , трябва да е закон ;д
В , да речем , селото - там сме аз, майка ми , леля ми , братовчедка ми , баба ми , дядо ми . В къщата ни - сега е само баща ми .
Майка ми .
Майка ми е в много дълбока депресия от много време, но сега се задълба последните 6м.
Работи като управител в един комплекс, но няма никаква работа там , никакви хора през лятото - тя не се гласи , не си работи по длъжността , не си говори с никого , освен с общите работници - млади момчета . Пълна скука е там . От време на време има да превежда разни неща и да урежда договори .
През останалото време- цъка проклетите ферми във фб - моята , на баща ми , нейната и на братовчедка ми . И само това .
Прибира се в нас - хвърчи за фитнес/кикбокс . Постоянно ни се заяжда , че не ходим с нея и че само ядем , и ще остане свине цял живот , и само се зъби , даже ми се сърди . И обяснява как всички се комплексирали от нея вкъщи , нвм. Аз почти не се прибирах , щото си стоя в София при приятеля ми .
Заяжда се на всички за всичко - баба ми я пита за храна, баба ми я кара да изчисти, леля ми идва да си говори с нея, братовчедка ми просто си яде - само се заяжда с всички и обяснява чат-пат колко са зле и непросветени .
С баща ми - само иска нещо от него , вярно, издържа го , гледа го , ама и тя е пълно мрънкало . На нова година се изпокарахме всички , баща ми искаше да се самозапали в къщата , беше обезумял накрая , щеше да ни избие , не ни разпознаваше . Тя обаче - седи и нарочно го дразни, като се прави на 6 без 10 и нарочно се бави , а аз умирам от ужас .
Верно, че той е идиот ама и тя го дразнеше много . Накрая в колата - ти тихо, че съм на косъм да ударя колата и да ни убия и двете .
Мислят си , че е минало , ама няма и на мен да ми мине, и на тях .
Баща ми инак работи при нея, тя му е нещо като шеф и той се комплексира малко от това, като хазартаджия и алкохолик се сещате, че прави изцепки - безотговорни - и майка ми само мрънка като негова майка .
Та, така де, аз също съм й дете . С мен същото . Всичко беше супер кеф, тя само върви и обяснява , как само мъже въртя , инак имам 6.00 , преподавам , щяла съм да ходя в Оксфорд или Единбург , и вече - всичко е кеф кеф. Да, ама на мен ми се гади всеки един път , в който тя го каже това на някой ,защото и преувеличава и т.н. Това и е като че ли единственото нещо , с което се фука .
И сега ме тормози , защото успеха ми не е 6.00 , и реално - не ща да ходя на майната си , защото там няма моята специалност . На всичкото отгоре , тя няма пари да ме издържа , а те първа трябва да тегли заем да откупува къщата ни , че е наследствена .
И като тръгна да го казвам- получава нерна криза, откача , разваляме отношенията .
Опитва се да живее моя живот, на баща ми , на всички наоколо . Своя не си живее . Нищо не прави .
Има връзка с човека .
С него са от 4г. Полускрита е , баща ми не знае, че зная.
Двмата само се карат за неща - що не вдигна телефона, що си на море с жена ти , що си спала в къщата на мъжа ти , с кого си на кафе, ама не е вярно , че си с него . ПОСТОЯННО, ЕЖЕДНЕВНО .
Накрая отиват 2 пъти в месеца ( щото в останалото време не могат да се виждат и са скарани ) , изчукавт се, тя се прибира мъртво гладна и се прави на велика . В сми , те се обичат, те не правят секс , не.
На 42 е , държи се като пубертет , само се заяжда нищо не прави ,губи си живота.
Искам да й помогна . Обяснявам й - айде, ше седнеш да учиш нещо , да прави - на нея само фитнеса й дай , поне там да ходи де .
Опитвам се да се издържам сама за да не й тежа .
Пушачка е . Баба ми ми обснява, че напоследък и много пие .
Опитваме се да се държим нормално, то тя само иска от другите и само се заяжда.
Ясно е , защото не се приема .
С приятеля й сега са скарани . И му звъни вчера , той вдига , тя - не ми вдигай бе , не искам да ми вдигаш .
И продължава да звъни . Той пак вдига . Тя - същото .
Беше много разтроена.
Всичко й се върти около него, нищо смислено не прави .
А тя самата се чуства зле от това.
Наоколо и няма хора с които да си говори .
А и финансово никак не е добре .
И говоря с нея спокойно, опитвам се да я подтикна нещо да върши , ама няма резултат .
И само ме изнудват с баща ми - майка ти ми каза, че сега искаш да учиш в германия - не, не искам - ама как не искаш , тва е най- уредената страна .
И двамата са абсолютни ноулайфъри . За баща ми няма надежда, той е същият гаден саркастичен трол като мене . Нищо не приема . А ме е шубе,че ако приеме , ще стане зависим от мен и моята компания ( което ми се е случвало поне 2 пъти с близки хора) , а аз не винаги мога да съм наоколо а и ме е страх заради алкохола му да не стане фал.
Той пък си няма никого освен нас, властната му майка умря (баба ми , беше супер пич инак, нищо че съсипа живота му ;д ) .
И така , в шах съм вече .
Иска ми се да ги изкарам навън , да подишат от живота.
Ама и на мен ми е трудно , след като не съм съвсем уверена , че това е най-добрият вариант.
Баща ми е социопат , а истината е , че и аз съм като него .
Искам да им покажа , че всичко винаги е прекрасно, независимо колко си болен и колко си зле . Ама те си искат да са нещастни и това е.
Сигурно много от вас са имали такива ситуации вкъщи . Това не е ситуация де , това е животът ми както го помня , и както си е и сега .
Та , някой ако има опит - дали ше отшуми критическата , какво трябва да се случи , за да се сетят, че има живот след 50 и , че никога не е късно да вършиш и да учиш нещо . То е ясно какво де .
Просто , ако някой се сеща за нещо умно по темата , нека да сподели .
Мерси за отделеното време.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...