- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не мога да реша какъв език да уча... мнения?
Здравейте, имам възможност да се запиша на уроци да уча чужд език, но колкото и тъпо да звучи не не мога да избера кой да уча!!! Всички, или поне повечето, ми харесват, намирам по нещо привлекателно във всеки език... все пак се спрях на европейски, а не "екзотичен", защото ще мога по-добре да го науча, от колкото корейски или арабски да речем...
Спряла съм се на следните и какво мисля за тях:
Руски - близък е до българския, на мен лично ми харесва като звучене и мога да го тренирам с руснаци
Италиански - най-добрата ми приятелка живее в Италия и може да ми помага с произношение и всичко, харесва ми произношението, макар че романските езици не са ми точно най-любимите! Проблемът е, че не знам за какво мога да го ползвам, освен просто да го уча, защото в Италия няма да живея. Освен това, тя ми каза, че разбира едно 60% на испанците, т.е. ще знам език и половина : D
Испански - говори го половината свят, но лично на мен не ми допада звученето, но съм чувала, че има лесна граматика, а и имат общо с италианския.
Френски - отново не ми допада произношението, чувала съм, че има трудна граматика, но за ЕС е много полезен; Франция е много развита страна!
Немски - харесва ми, учила съм го, но проблемът произтича оттам, че го учих първо 5-7 клас, после от 9 клас отначало и сега пак да го почвам наново... струва ми се загуба на време... в училище не беше добра подготовката и толкова години учене и пак не го знам на повече от B1 ниво..
Латински - едва ли ще ми послужи някъде, го просто е страхотен!
Според вас кой език има предимство и мислите, че ще е по-полезен в бъдеще (като изключим идеята, че всеки един ще е в плюс - това е ясно) ?
Ами от тези бих избрала немски или испански и двата много ми харесват и аз също ще ги уча,паралелно с английския.
А защо да почваш несмия от самото начало, щом ходиш на уроци,не се ли започва от нивото,на което си?![]()
мисля, че руския ще ти е по-лесен и ще ти е приятен поне на мен![]()
Предизвикателство е да вярваш на любовта, независимо, че може да те нарани.
-------
Италиански и испански..![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Който и език да научиш, все си е предимство. Цаката е да ти е приятно, докато се занимаваш с него, а не 'щото еди-коя-си държава била много развита. Щом толкова се чудиш какво да избереш, значи не ти се ходи толкова на тия езикови курсове и е по-добре да си инвестираш парите другаде(въпреки, че по-добро от това няма накъде). Другият вариант е да се замислиш какво ще учиш в бъдеще и кой език най би ти помогнал в съответната сфера, в която искаш да се развиваш. Третият вариант е пък да се запишеш на езиков курс по езика, който учиш в момента, за да доизшлайфаш.
Аз няма да плащам за него - университета ми предлага тази възможност. За това, което ще уча, не ми трябва никакъв втори или чужд език - ще се местя в Шотландия и там ще си усъвършенствам английския и единствено той ще ми е от полза.
А за нивото - не знам дали мога да почна от средата, в сайта не пишеше нищо такова.![]()
Значи как си мисля аз по въпроса,
записвам руски - но ще знам само 1 западен и два славянски езика, като единия ми е майчин? :-о малко тъпо
записвам немски - харесвам го, но вече взе да ми омръзва да го дъвча 10 години и да си стоя на едно ниво![]()
записвам испански/италиански - даже и на екскурзия няма да стигна до там, а самоцелно да ги уча, колкото да кажа, че съм ги учила - ще стане същата като с немския
латинския няма приложение
френския - не вярвам да го науча из основи, по-скоро само разговорно до ниво B2 (или не знам как им ги водят нивата с френския)
мерака ми беше за арабски, но даже и азбуката сигурно няма да мога да му науча..има хора, дето учат арабска филология с години и пак не го знаят, а камо ли аз с няколко часа седмично
![]()
Моето мнение е да пишеш немски. Старай се да си вдигнеш нивото и ще можеш да четеш в неща в оригинал. Немците могат да предложат качествена литература на всякаква тема.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Първоначално написано от kamen971
+1
Испански или руски..И езиците са приятни, а и хората в тези държави са много печени!![]()
Според мен немски или испански..
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Аз залагам на руски.Понеже съм в руска гимназия ти казвам,че руския ще ти е много по-лесен от немския и френския.![]()
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Руски или Немски.Руския ще ти е много полезен за България и особено по Черноморието е пълно с руснаци.Немският пък за Германия,ти си решавайАз лично уча руски и съм много доволен и вече даже ми се е случвало да ми помогне
![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Ти пък, да не мислиш, че произношението на италианският и испанският е много различно. Глупости, почти еднакво е. А приятелката ти разбира испанците, защото "пропорцията" между двата езика, е като Български-Сръбски.Испански - говори го половината свят, но лично на мен не ми допада звученето, но съм чувала, че има лесна граматика, а и имат общо с италианския.
Италианският въобще не се захващай, може да е лесен, но го говорят само в Италия, а щом не искаш да ходиш там, ще е загуба на време.
- ИМЕННО! ЗАПИСВАЙ НЕМСКИ. Първо, че не го знаеш така и така, и сега ще го научиш, и второ, че ако почнеш от нулата, ще си наясно с повечето неща и ще ти е по-лесно нагоре.Немски - харесва ми, учила съм го, но проблемът произтича оттам, че го учих първо 5-7 клас, после от 9 клас отначало и сега пак да го почвам наново... струва ми се загуба на време... в училище не беше добра подготовката и толкова години учене и пак не го знам на повече от B1 ниво..
Как пък реши да го отпишеш немския така и не го разбрах....
^ Защото ще го почвам отначало/наново за трети път. :/
Иначе най-много се колебая м/у руски, немски и италиански, но италианския най-вече заради приятелката ми, която ще ми помага да го науча по-добре.
Немският ми харесва много и затова го записах и в началното, и в гимназията,но взе да ми омръзва да го уча вече и до никъде не стигам - а и няма с кого да го упражнявам.
Руският ми харесва, произношението също и има с кого да го тренирам, само дето имам тези опасения, че се забивам само в славянските езици, които се говорят в малко страни и то само тук на изток и няма да ми е от ползва толкова, също и нашите са против да уча руски, защото според тях мога да го науча за два месеца. :/
Страшна дилема ;д ;/ Искам да уча език, но какъвто съм инат, ни така, ни иначе.
руския ще ти е полезен (Русия държи петрола)
ИСПАНСКИ УЧИ ! Kъв немски тва е ебати отвратителния език с мъки го уча, защото просто ми се налага, ако можех да избирам далеч нямаше да избера НЕМСКИ :@:@:@:@:@
твоята болка днес, е твоята сила утре
що за аргумент самоПървоначално написано от Milly4
![]()
![]()
(когато си наливаш бензин, ако им кажеш на руски ще ти направят намаление)
По темата - Защо немския трябва да го почваш от начало, почни от нивото на което си.. Иначе немския ще ти е най-полезен особено в Европа - в много страни се говори + датски, финландски, шведски..... са тясно свързани с него.
(btw.. ФРЕНСКИЯТ Е МНОГО СЕКСИ![]()
![]()
)
Извинявам се за правописните грешки, не винаги имам време да си проверявам! Момче съм!
Въпрос на избор, но Германия е с много силна икономика.Първоначално написано от Andrez
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
освен че френския е секси език е и много благозвучен,както повечето езици ;ддПървоначално написано от rome0