Здравейте, имам възможност да се запиша на уроци да уча чужд език, но колкото и тъпо да звучи не не мога да избера кой да уча!!! Всички, или поне повечето, ми харесват, намирам по нещо привлекателно във всеки език... все пак се спрях на европейски, а не "екзотичен", защото ще мога по-добре да го науча, от колкото корейски или арабски да речем...
Спряла съм се на следните и какво мисля за тях:
Руски - близък е до българския, на мен лично ми харесва като звучене и мога да го тренирам с руснаци
Италиански - най-добрата ми приятелка живее в Италия и може да ми помага с произношение и всичко, харесва ми произношението, макар че романските езици не са ми точно най-любимите! Проблемът е, че не знам за какво мога да го ползвам, освен просто да го уча, защото в Италия няма да живея. Освен това, тя ми каза, че разбира едно 60% на испанците, т.е. ще знам език и половина : D
Испански - говори го половината свят, но лично на мен не ми допада звученето, но съм чувала, че има лесна граматика, а и имат общо с италианския.
Френски - отново не ми допада произношението, чувала съм, че има трудна граматика, но за ЕС е много полезен; Франция е много развита страна!
Немски - харесва ми, учила съм го, но проблемът произтича оттам, че го учих първо 5-7 клас, после от 9 клас отначало и сега пак да го почвам наново... струва ми се загуба на време... в училище не беше добра подготовката и толкова години учене и пак не го знам на повече от B1 ниво..
Латински - едва ли ще ми послужи някъде, го просто е страхотен!
Според вас кой език има предимство и мислите, че ще е по-полезен в бъдеще (като изключим идеята, че всеки един ще е в плюс - това е ясно) ?