- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Зареждане на лаптоп...
Колко време мога да държа лаптопа включен в захранването, въпреки че батерията е заредена? Казаха ми, че може да си седи включен със седмици, но няма ли някаква опасност за батерията или от прегряване?
Опастност от прегряване няма, тъй като батерията не се зарежда постоянно! Въпреки това е препоръчително веднъж на седмица да изключваш лаптопа от електрическата мрежа и да го ползваш на батерия, до като се изтощи на 8-10% и след това отново да го включиш към тока!Това се прави с цел, да не се скапе батерията много бързо!
Аз пък съм махнал моята батерия и го държа само на ток. Само когато пътувам някъде я взимам и си държи доста дълго.
Badabumbaaa
Каквото и да правиш до година-две, най-много три след като си купил лаптопа батерията ще замине, тъй че н'гу мисли толкова. Така е в общия случай![]()
аз го държа нонстоп и му няма нищо но също друг вариант е да си извадиш батерията и да го държиш само на захранване което можеби е по-добрe
Пфу...моя редовно беше в мрежата,заедно с батерията и вече се пре*баи сега лап топа не ми работи без зарядно
Като го изключа от контакта,работи най-много 15 минути и се изключва
![]()
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !