Цитирай Първоначално написано от xoxi
Цитирай Първоначално написано от SisiStrange
Цитирай Първоначално написано от xoxi
Интересни са ми хората, които се страхуват от тях.
Да те е страх от паяци, змии, буболечки и т.н. е окей, но клоуни? Винаги ми е било странно.
Аз обичам паяци (имам тарантула), змии и всякакви буболечки, но имам панически ужас от клоуни.

Беше ме страх като малка, а след като прочетох "То" съвсем се убедих, че съм права да ме е страх.
А в какво точно се състои страха ти?
Ще се опитам да ти обясня, както обясних на гаджето ми:

Като изключим Стивън Кинг, клоуните са скрити същества. Лицата им са отгоре до долу в грим. Ти не знаеш какво те гледа зад грима. На устните им с червило е нарисувана усмивка, но в действителност те не се усмихват. Очите им си стоят студени. Сложени са там да те разсмиват, но шегите им изобщо не са забавни. Напротив. Плашещи са и в тях прозира някакъв садизъм. В цялото им гротескно същество има нещо зловещо. Приличат ми много повече на чудовища, отколкото върколаците, вампирите и прочие. Погледа им е на хора, които са принудени да обикалят в унизителни дрехи и да ги унижават и ми се струва, че са полудели от това и им се ще да си го върнат. Все едно мразят обикновените хора.

Това са подсъзнателни усещания, разбира се. Не съм толкова ненормална, няма да се разпищя, ако се доближи до мен, но просто си ме е чисто шубе.