- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Проблемче с обеца на ухото
ЗдравейтеПроблемът ми е следният- преди околко почти 2 месеца си направих още дупки на ушите (от преди поне 5-6 години си имах на всяко ухо по една дупка, сега направих още 2 на едното ухо и още една на другото).. Преди около месец смених двете нови долни обеци (и на двете уши) но оставих най-горната на едното ухо. После върнах медицинските обечки, защото много ми се възпаляваха ушите, но не това е проблемът. Забелязах, че там, където са новите дупки има нещо като топчета. Нямам такива на старите дзупки. Може това да е защото все пак скоро е дупчено.. Но тази, дупчицата, която е най-нависоко супер мноооого ме боли
Опитвам се, но не мога да махна обечката.. Боли ме когато спя на тази страна и някак си ми се забива навътре в ухото и от дупчицата тече някаква течност
Готова съм да я махна дори само да спре да ме боли като я пипам.. Да поясня, че тя е почти на хрущяла на ухото. Чудя се дали да отида в студиото, където ми пробиха ушите да ми я махнат, но просто много ме е страх от болката. Дори на майка ми не давам дори да ми пипне ухото
Някой ако има някакъв съвет или е бил в подобна ситуация моля да сподели, ще бъда супер благодарна!
![]()
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” -Тур Хейердал
Always be a first-rate version of yourself, instead of a second-rate version of somebody else. ~Judy Garland
"Three words. Eight letters. Say it and I'm yours."♥
По-добре отиди в студиото,там със сигурност разбират повече от нас...Не би трябвало след 2 месеца да ти прави проблеми...
Имах абсолютно същият проблем като твоя... Като пипнех болеше страшно много... Да не говорим, че течеше кръв и гной мисля че...
Оказа се, че проблемът бил следният... Много бързо смених медицинксата обица с обикновена и после дори и да слагах медицинската... Резултат нулев... Отидох на доктор и ми изписа някакъв мехлем плюс Йодасепт. Искаше да ми сложи конец в дупката на ухото, за да не ми се затвори за всеки случай но аз не му дадох и си теглих с медицинската обица...По-късно се оказа, че конецът не бил толкова страшен и не болеше (като изключим болката която идваше от възпалението.. ) ии после ми се оправи и сега нямам абсолютно никакви проблеми... Пипам си я, спя си на лявата страна (там ми е обицата) ии всичко е шест!
![]()
Та ако питаш мен най-добре иди при доктор... Хирург или УНГ. Аз лично посетих хирурга. Ако ли не то поне иди в студиото.![]()
Успех!![]()
Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]
С игла ли си пробивана или с пистолет?
Под медицински обеци имаш предвид титан(медицинска стомана) или нещо друго, макар че нз кво може да е тва другото?
С какво почистваш ушите и какви грижи полагаш изобщо за дупките?
Там нямам обеци, обаче имах с дупките на мекичкото на ухото. Доста дърта си ги пробих и дали от това, или от нещо друго, но около 4-5 месеца ми правиха страшни проблеми. Запушваха се нон-стоп, възпаляваха се, кървяха, забава отвсякъде. Промиваш ли си я по принцип? Пробвала ли си сега, когато те боли, да напоиш парче памук с кислородна вода и да си го сложиш върху дупката, би трябвало да поуспокои нещата? Възможно е да не можеш да измъкнеш обецата и ако е със щифтче. Те са отвратни, и аз бях пускала тема за тях преди, че се бях ошашкала. Просто трябва да хванеш и да стискаш силно обецата отпред, че да се застопори и да дърпаш с всичка сила щифта отзад, колкото и да боли.
на мен също ми се беше получило така с третата. много ме болеше,излезна ми топченце и ми течеше някаква течност,супер много се бях притеснила. при мене стана така,защото махнах медицинската още преди да ми е зараснала дупчицата и боднах сребърната,след това пак върнах медицинската,абе.....остани си със медицинската,както си сега и НЕ я сваляй,а само лекичко напръсквай от време на време с парфюм и я позавъртай,за да може да се дезинфекцира хубаво. предполагам,че до 3-4 дена няма да те боли толкова,ако пък продължава има едни кремчета-антибиотици,с които може да се мажеш,но за тях по-добре питай в студиото,в което си ходила
![]()
Може да ти се е получило, защото не си раздвижвала обицата. Самата дупчица е започнала да се стеснява около обицата, зараствала е по нея и сега като раздвижиш те боли.
Аз когато си пробивах вторите дупки, всеки ден махах обиците, почиствах дупките с кислородна вода и пак ги слагах. Направо ми трепереха ръцете, защото боли като ги слагаш отново...
Може би си забелязала, че медицинските обички са по-дебели от обикновените, аз откакто ги махнах си нося обикновени обички, сега и да искам не мога да сложа медицинската, дупката ми се е стеснила...
^ НЕДЕЙ да пръскаш с парфюм, то си е написано на опаковката да не се пръска в рани...Първоначално написано от gabri3lla
Просто си вземи кислородна вода![]()
Може да ти се е получило от нередовно почистване на дупката или от ранната смяна на медицинската обеца с друга обеца. Също така като са ти пробивали ухото може да е имало някакво замърсяване или бактерия, която да е предизвикала възпалението. И аз така имах една дупка, която не спря просто да ми прави проблеми и най-накрая я оставих да си зарастне. Имах и топче след пробиването, така и не можах да разбера защо. Хем си я поддържах редовно, хем си я промивах, но не се получи. Съветвам те да отидеш на доктор или в студиото както те посъветваха и другите, но ако те е страх някой като те пипне ухото да не те заболи просто си сложи най-внимателно лед на ухото да ти поизтръпне и се опитай да махнеш обецата.
Според мен с парфюм дупката ще я заболи жестоко. Все пак има спирт в него!!!Първоначално написано от gabri3lla
не знам,просто аз винаги така съм си почиствала ушите и съм нямала абсолютно никакви проблемиПървоначално написано от LipSy
![]()
Да, но нейните дупки не са зарастнали, инъче ако бяха естествено, че нямаше да я боли. То тя каза, че само като си пипне ухото и я боли много, че камоли да си напръска дупките и то с парфюм...Първоначално написано от gabri3lla
Много ви благодаря за всичките отговори!![]()
Дупките са правени с пистолет. И да поясня- НЕ съм сменяла тази проблемната обечка. Иначе след като ми ги направиха ми дадоха едно шишенце с някаква течност от която си слагах за дезинфекция в продължение на около месец. Може ли нещо да ми е станало от морската вода?Смятам след малко пак да опитам да я махна, ако не стане ще отида в студиото щам се прибера.. Дано не се стигне до хирург
![]()
„Граници? Никога не съм виждал такива, но съм чувал, че съществували в умовете на повечето хора” -Тур Хейердал
Always be a first-rate version of yourself, instead of a second-rate version of somebody else. ~Judy Garland
При пробиване с пистолет месото се пръска и става на каша около дупката и заздравява много бавно. За това се пробива с игла. И в какво студио си ходила, пръв път чувам студио с пистолет - да не е козметично?
Първо, отиди в някакво студио за пиърсинг. Купи си титаниеви обеци - това е медицинска стомана, която се използва за импланти в човешкото тяло - болтове, замяна на кост и т.н. Това е единственият материал, които не се окислява и няма регистиран случай на човек, който не го понася. Купуваш си такива обеци и попитай с какво да се мажеш. Човека ще види колко ти е зле положението и ще ти даде съвет.
И друг път да знаеш, че като искаш да се пробиеш за 5лв. ще си носиш последиците. Сега щеше да ти е пъти по - добре да беше дала 20-30лв. ама да нямаш мъки.
^Всъщност не бях в козметично студио, нито във фризьорски салон, както първия път, а тогава НЯМАХ такива проблеми. Ходих в татус и пиърсинг студио, не при кварталната фризьорка и всъщност дадох доста повече пари от 20-30 лева, но това за мен не е от значение. Обеците с който ми дупчиха ушите са точно такива от медицинска стомана.![]()
Или лъжеш в момента, или студиото е долнопробно. За пръв път чувам в пиърсинг студио да пробиват с пистолет, пък за една дупка викаш че си дала повече от 30лв., още нещо нереалистично ми се вижда.Първоначално написано от infinitypeace97
И с титаниева не може да се дупчи, поради простата причина че няма щифт за закачане на пистолета, както ония малки жълти обички.
И казваш че не можеш да си махнеш обицата, а тя е титааниева. Всички титаниеви обеци са с винт, просто въртиш по обратна на часовниковата стрелка.
Или се изкарваш, че имаш невероятна хигиена и използваш титаниева обица и поддържаш дупката чиста и студиото е наред, или лъжеш...
По - скоро второто.
Мацка, не ми трябва да лъжа, все пак искам съвет. И то още повече във форум, където не познавам никогоНе съм казала, че само за една дупка съм дала 30 лв, както и да е , не искам да говоря за пари. и да, може да не искаш да повярваш, но е факт-в студиото ме дупчиха с пистолет. Не съм казала, че съм с титаниева обица, а с такава от медицинска стомана. Вярно, не съм специалист, но ако не се лъжа това са две различни неща. Както и да е. И все пак, да си кажа-според мен е супер тъпо да подозираш някого в лъжа, който най-малкото не си виждала
Смисъл, окей, ако ти обяснява, че е 1.80 и тежи 30 кг ама сега
Не ме разбирай погрешно, не искам да се заяждам.
![]()
Да, медицинска обеца и медицинска стомана са 2 различни неща и първото определено не е качествено.
"медицинска обеца" - http://store.picbg.net/thumb/7F/0B/ef2b6532a1f27f0b.jpg
медицинска стомана титан - http://eftini.com/bmz_cache/1/16108d...ge.177x200.jpg
Титаниевата да струва около 10лв. Купи си такава, промивай с кислородна вода и мажи а антибиотична паста и до седмица ще се оправиш. И друг път ходи в друго студио
П.П.
"Ходих в татус и пиърсинг студио, не при кварталната фризьорка и всъщност дадох доста повече пари от 20-30 лева, но това за мен не е от значение. Обеците с който ми дупчиха ушите са точно такива от медицинска стомана."
Заради това ти изказване се заядох. Казвш, че си дала повече от 30лв. и че обецата е от медицинска стомана. Фактите куцат и дори да не съм те виждала, казах че лъжеш. Объркала си се доста или си неинформирана. Няма място за спор, леко оздравяване на ухото.
Благодаря ти за препоръкитеСамо да поясня, че парите не бяха само за една дупка, затова изглежда малко нереалистично. Все пак благодаря ти (( :
Аз искам да ви попитам колко струва продупчването с игла на ухото по принцип? Искам да си правя още две дупки на едното ухо (стандартните си ги имам от малка) и затова искам да знам предварително. Използвам темата, за да не правя нова.
Успешно заздравяване на ухото!![]()
Много зависи от студиото, но около 20лв.
mimsssssss, втората снимка обица за лабрет ли е?
Спокойно и на мен ми беше така ! Ще мине след малко време и се опитай да си извадиш обицата и да я промиеш.