При положение, че те ревнува дори и в малка степен как смееш да му разказваш кой какво ти е говорил и т.н. ?
Опитай се да му обясняваш, че не зависи от теб кога ще се прибереш(от село или от море и т.н.)
А и щом казваш, че има проблеми и до някаква степен е затормозен от родители, кандидатстване и т.н. ми опитай се да го разбереш и направи малко компромис като например не отделяй много време да пишеш стихове и другите ти хобита, явно на него една среща с теб му действа разтоварващо и е нормално да те търси постоянно и да иска да те вижда..
А и хората, които да по спокойни характери и се ядосват по-трудно се и успокояват по-трудно, от личен опит мога да ти го кажа защото и аз съм така, спокоен съм до такава степен, че ти можеш да се ядосаш като ме гледаш, колко съм спокоен към повечето неща, но пък за сметка на това изпушат ли ми бушоните мога да си го изкарам и на неправилния човек, но пък и аз не обичам след като съм се ядосал за нещо да обикалям сам и да се успокоявам, предпочитам да съм в компания с някой ценен човек, стига той да не ми дига напрежението повече с изречения от сорта на "успокой се нищо не е станало и бла бла бла"