Ад,рай,чистилище ! Как,колко и защо ? Бог или богове ?
Да заключим,че греховете се наказват в ада...
Ами ако имаш грехове,а си добър с другите,вярваш в Бог и т.н но все пак имаш грехове,като всеки човек,човека е създаден за да е грешен какво правим ? Не ми се иска да звучи,като фантастика или нещо такова,но в чистилището ли отиваме ? Изкупуваме си греховете и айде в рая,така ли ? Дайте някоя теория,не вярвам Бог да е така добър да ни пусне в рая,ако имаме повече добри дела от колкото грехове,все ще иска отплата за тия грехове,но къде,как ?
Между другото теорията,че земята е рай е много достоверна,самия Бог е изпратил Адам и Ева на земята след греха,който са направили а именно хапването от ябълката
Ще ви дам пример с двете основни религии в света !
Мюсюлманите вярват в Аллах,според тях трябва да вярваш в Аллах за да отидеш в рая,Исус Христос е само някакъв пратеник на Аллах на име "Иса" и всеки,който не вярва в него ще отиде в ада...
Християните пък вярват в Исус Христос,който е син на Господ а в същото време и той се явява,като такъв... в разказа,който четох в темата "писмо от ада" той казва на тая жена дето води с него "Аз съм твоя Господ Бог"? И всеки,който не вярва в него ще отиде в ада....
Не знам на,какво да вярвам вече... по вещите да дадът малко инфо и да погледнат от гледна точка на мюсюлманската и християнската религия ....
Нали Бог е милостив ? Ако има Бог много по правилно звучи адът да е земята за изкуплението на човешките грехове от колкото разказите съдържащи думи от рода на "врящи казани" "висящи души" и т.н...
Каквото и да е направил човек не заслужава чак такива наказания,Бог е добър (независимо дали са няколко Богове или е само един,всяка религия го описва,като добър) и не би причинил това на ДЕЦАТА СИ,по дяволите ДЕЦАТА СИ !!!
Дали историите за ада са родени от разхайтеното въображение на болни мозъци или са реалност ?
Защо няма истории за рая,които да подтикнат хората да вярват за всичко,което си заслужава да го правят а само страшни истории за ада ? Въобще не се връзват някой неща...