значи хора може ли да ми каже някой защо имам кариеси и леко жълти зъби ( ама те не са ми проблем) , най-големия ми проблем са кариесите . незнам защо така ,мия си зъбите сутрин и вечер .. някой може ли да каже що така става![]()
It is time to chew gum and kick ass... and i am outa gum!
Ами мий ги след всяко хранене, защото като се храниш от храната остава поне малко по зъбите и такамм .)
аха ок мерси за съвета![]()
It is time to chew gum and kick ass... and i am outa gum!
Използвай избелваща паста за зъби.
Мий зъбите си добре.
От всички страни
Поне 2-3 минути
Не наблягай на сладкиши, алкохол, цигари и други вредни за зъбите храни и вещества.
Хубаво е да дъвчеш дъвка.
По този начин се отделя много слюнка, която от своя страна "почиства" зъбите.
Но не дъвчи дъвка на гладно често, най-вече защото се отделя стомашен сок, който, ако няма храна, която да разгражда, започва да разрушава лигавицата на стомаха, което води до язва и гастрит.
Ако си ял е хубаво.
Ходи на зъболекар редовно - Лошите зъби може да са признак и на други здравословни проблеми.
Ако следваш тези принципи, не би трябвало да имаш оплаквания относно зъбите![]()
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
Отделяй им повечко време,мии ги поне по 3 пъти на ден.
Аз така правя и нямам проблеми с това.През целият си живот съм ходил само 2 пъти на зъболекар.![]()