Нашите също са разведени, и аз много трудно го приемах в началото, що теми изпонапусках из форума, не е истина. С тая разлика, че аз споделях с роднини и приятели, но не ми ставаше кой знае колко по-леко. И на мен като теб ми беше супер мъчно, че собствената ми майка ме е изключила напълно от живота си, и ревах, и се тръшках, и се депресирах, после обаче се взех в ръце и се съвзех. Просто идва един момент, в който спира да ти пука. И е най-правилното нещо на света. За чий ще я търсиш и ще се огорчаваш излишно, а тя ще ти злобее насреща и ще ти излива комплексите си? В крайна сметка сама е пожелала да те задържи и да те роди. Ти си й дете и не носиш вина за грешките й. ТолкоЗ. Колкото по-рано се съвземеш и се дистанцираш максимално от нея, толкова по-добре за теб. Баща ти може да няма кой знае какви възможности, но чест му прави, че се е държал като човек и е поел отговорността си като родител. Поговори си с него как се чувстваш, изкажи му тревогите си, но в никакъв случай не съжалявай, че така се е случило. Най-важното е да растеш спокойна и да са ти осигурени най-елементарни неща, пари все някак се изкарват, макар и с много пот на челото.
Много жалко, че има такива съдби. На тази възраст ти трябва да излизаш, да се забавляваш, да правиш лудории, но какво ти обеснявам ти сама знаеш най-добре от какво имаш нужда. Моят съвет е да накараш баща ти по някакъв начин когато те притеснява нещо, той да те излушва и да си споделяш! Ако това е невъзможно просто си длъжна, наистина ДЛЪЖНА да намериш някакъв контакт с близък човек, било то момче или момиче. Знам, че е трудно но опитай, няма какво да губиш най-много да спечелиш наистина добър приятел! Пожелавам ти успех занапред и не забравяй ти си момиче, нежно малко цвете отделяй време не само на задълженията си но и време за себе си. Примерно една разходка в парка или някакво приятно занимание! Дано да се променят нещата при теб, искренно се надявам да се променят! Ако се променят пиши тук във форума, поне лично аз ще се радвам ако има положителен развой на нещата! Приятен ден от мен